Kecy v kleci

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Kecy v kleci

Příspěvekod Návštěvník » 15. září 2017 07:29

honza286 píše:Že na canstocku vyhazují většinu fotek kvůli obligátním důvodům jako "file is not unique enough for acceptance", na to jsem si už zvyknul. Ovšem u této fotky mě už s tím důvodem rozesmáli https://www.shutterstock.com/image-phot ... O8foBg-1-1 - důvod zamítnutí Content containing nudity requires model releases with government photo identification. This identification must contain the model's date of birth. Zjevně tam dostali asi nějaký hodně kvalitní matroš :D Já tam žádnou modelku a navíc nahou ne a ne najít...

No a pritom stacilo na ohodnoceni veledila jen jedno slovo SHIT. Hruza se proklikavat timhle marastem jako kupec...
Hodnocení: 0
Návštěvník

IP: 46.135.85.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod Fug4s » 15. září 2017 07:50

honza286 píše:Že na canstocku vyhazují většinu fotek kvůli obligátním důvodům jako "file is not unique enough for acceptance", na to jsem si už zvyknul. Ovšem u této fotky mě už s tím důvodem rozesmáli https://www.shutterstock.com/image-phot ... O8foBg-1-1 - důvod zamítnutí Content containing nudity requires model releases with government photo identification. This identification must contain the model's date of birth. Zjevně tam dostali asi nějaký hodně kvalitní matroš :D Já tam žádnou modelku a navíc nahou ne a ne najít...

Ty kopce jsou jasný prsa nebo zadek, takže vyhazov oprávněný. :D
+Marian Hodnocení: +1
Fug4s

Reputace: +40

Příspěvekod Danler » 15. září 2017 08:10

ono skôr bude chyba , že tam tá modelka nie je, keby bola bolo by to prešlo :)
+Baldion, +Marian, +Ravennka Hodnocení: +3
Danler

Reputace: +16

Příspěvekod basti » 16. září 2017 17:41

Hola drahouškové, poslední dobou se tu moc nevyskytuju a na fotobanky dost kašlu - tak jsem si na sebe vymyslel takovou výzvu s motivační odměnou :D

Dokuď na stock nenasypu 1000 nových fotek, nekoupím si vyhlídnutý nový stroj. Detaily tu https://stockphotography.cz/1000stockph ... -motivace/
Bloguju o fotobankách na www.stockphotography.cz :)
basti

Reputace: +71

Příspěvekod martin » 21. září 2017 22:03

Ahojte, na getty image sa mi predala jedna foto krajinky a par dni na to mi prisiel mail pravdepodobne od kupcu, ze rozlisenie mu nepostacuje, nakolko chce foto pouzit na banner a pozaduje raw subor. Stretli ste sa s niecim takymto. Neviem posudit, ci je to seriozne, ale rawko im skutocne len tak neposlem. Da sa do nejakej fotobanky (dt, ss, getty, bigstock, fotolia) vlozit raw ako additional format? vdaka
martin

IP: 178.143.176.1xx

Příspěvekod PandaWild » 22. září 2017 00:38

raw raději neposílat, přichází se tím o důkaz autorství. To mi nepřijde moc seriózní požadavek chtít raw. Leda že by chtěl koupit i trvalá autorská práva, ale za poněkud jiné částky.
+Marian Hodnocení: +1
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod castyhost » 22. září 2017 06:20

je to obchod jako kazdy jiny...kdyz uz, tak za poradnou cenu
na banner to asi nechce, spis ma nemoznyho grafika
castyhost

IP: 92.240.163.2xx

Příspěvekod Martin » 22. září 2017 07:18

Vďaka za odpoveď. Presne z toho dôvodu mu to rawko nechcem poslať, aby to nebolo zneužité a navyše kvôli autorským právam. A zdarma už vôbec nie :) Na Dreamstime je možné pri grafike vložiť additional format, možno aj rawko, neviem, ale to je už za iné ceny.
Martin

IP: 213.151.202.1xx

Příspěvekod Marian » 22. září 2017 07:55

Este by sa to dalo poriesit nejakym bezstratovym formatom suboru - TIF ci TGA.
Tak ci tak by si ale panko mal priplatit :)
Marian

Reputace: +28

Příspěvekod shalom3 » 25. září 2017 23:13

Dneska je tu nějak mrtvo, tak přidám aspoň perličku. Přišel mail od Getty Images, kde se praví:
=====
Effective October 1, 2017 a new French law obliges clients who use commercial images in France to disclose whether the body shape of a model has been retouched to make them look thinner or larger.

As a result, also effective October 1st, we have amended our Creative Stills Submission Requirements to require that you do not submit to us any creative content depicting models whose body shapes have been retouched to make them look thinner or larger.
====
Tak fakt nevím. Snad je dovoleno aspoň prcka při focení postavit na bednu, aby vypadal větší :) . Také není jasné, zda zvětšování nebo ztenčování se vztahuje na celou postavu, nebo také na jednotlivé části. (Ne aby někoho napadaly darebné myšlenky ;) - mám na na mysli konkrétně ukazováček pravé ruky). Určitě taky bude hezky vypadat, když se uvede, že poprsí modelky bylo zvětšeno :lol: . Zákony je přece třeba dodržovat!
shalom3

Reputace: +1193

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse