Pixcoll - Fotobanky na jednom místě

Ať už to jsou služby pro hromadný upload, nastavování IPTC nebo generování seznamu klíčových slov

Re: Pixcoll - Fotobanky na jednom místě

Příspěvekod Jiří Novotný » 11. únor 2018 16:05

Odpovím na více komentářů najednou.
Ano, zatím pouze referal. Je to nejjednoduší na naprogramovaní a nestojí to čas ani peníze. Referaly jsou dost pochybné ale každý zdroj příjmů se počitá :). Někde jsou referaly a někde ne s tím se nedá nic dělat.

Jednání s fotobankami se nijak nebráním a časem to může povést.

SS nebudu přidávat do Pixcoll a) z pragmatičnosti (raději víc menších a kvalitnějších fotobank. Asi ze stejného důvodu proč Adobe neutratilo $800M za SS-když má tak super obsah) b) mám zablokovaný účet :D (Dlouhá a hodně vtipná historka. Můžu si ho odblokovat ale tím pádem někomu zablokujou jeho účet a nejsem zlej a tak prodávím někde jinde) takže bez referalů je to blbost
Třeba to někdo může brát jako protiváhu SS spojení bank do systemu Pixcoll. Spojenectví malích bank je silnější jak jedna velká. A která malá fb by se dnes nechtěla ve fb prosadit na něčí úkor? jde jenom o zisk fb.

Do systému jdou prolinkovat fotky, ilustrace, vektory, videa z fb. Přidal jsem Adobe Stock(fotolia) a nově také Pond5 pro kvalitní a multimediální(video) obsah.
Dále jsou opraveny chyby v systému a celkově jso uvylepšené uživatelské funkce v administraci účtu.

Na dalších vylepšeních se pracuje. Chystám podrobný manuál(video a text) k čemu slouží jednotlivé funkce. O novinkách budu informovat na soc. sítích tak i na fóru. Cesta bude dlouhá ale už teď je Pixcoll funkční a uživatelsky otestovaný. Nechte se překvapit. :)
Hodnocení: 0
Jiří Novotný

Reputace: +10

Příspěvekod hypotekyfidler.cz » 11. únor 2018 16:49

Jiří Novotný píše: b) mám zablokovaný účet :D (Dlouhá a hodně vtipná historka. Můžu si ho odblokovat ale tím pádem někomu zablokujou jeho účet a nejsem zlej a tak prodávím někde jinde)

To sem napiš, dlouhý a vtipný historky tady máme rádi. Zablokovaný účet už tu mělo pár lidí (včetně mě) a určitě jsou to zajímavé informace pro všeobecné poučení.

Jiří Novotný píše: O novinkách budu informovat na soc. sítích tak i na fóru.

Mezi námi děvčaty na holčičím záchodě - kolik máš v současném stavu cca referalů za týden. Stačí pásmo: nula, jeden až deset, deset až sto. Tady se nemusíš obávat, protože si tu nikdo žádné iluze nedělá a pokud se k tobě někdo přidá, tak na základě čistokrevného zápalu pro věc.
hypotekyfidler.cz

Reputace: +341

Příspěvekod Jiří Novotný » 11. únor 2018 23:23

Před pěti rokama mě s fb zeznámil jeden člověk. Nějak jsem fb nevěřil a nechtělo se mi registrovat a tak jsem mu dal na test svoje hodně povedené fotky a pár rybiček, které si nahrál na profil. Během několika dnů bylo spousty prodejů a tak jsem se rozhodl do SS jít sám na vlastní účet. Součástí registrace na SS bylo poslat o 5 fotek. No a poslal jsem neuváženě(zaslepený prodeji) i jednu rybičku, která už tam byla. Ten známej už měl ty moje fotky smazané. Okamžitě jsem měl zablokovaný účet :D za krádež fotky. Mám všechny fotky v RAW formátu asi bych se z toho vysekal ale on by asi měl problém a jemu by teď hrozila blokace a ztráta veškerých vydělaných peněz a fotek. Začal jsem nahrávat tím pádem na jiné fb a tím dostal nápad na Pixcoll. Takže štěstí v neštěstí :)

Zatím žádný referal nemám. Teď jsem Pixcoll spustil proto aby se tvořil obsah, odstranil chyby a uživatelsky otestoval. Google a další vyhledávače už zvesela indexují každý den více jak 100MB stránek. Pouze pár fotobankéřů má odvahu se kouknout na to co Pixcoll nabízí a jak funguje. Jinak mám velice pozitivní odezvu i uživatelského rozhraní, které budu dále vylepšovat. Další fáze budou brzo pokračovat.
+hypotekyfidler.cz Hodnocení: +1
Jiří Novotný

Příspěvekod PandaWild » 12. únor 2018 06:18

ShutterStock za to stojí abys jim poslal omluvný email s vysvětlením, že při registraci došlo k nedopatření a omylem jsi jim poslal fotku Tvého známého (nebo že Tvůj známý omylem použil Tvou fotku - ale už ji smazal při zjištění omylu), příp. ještě s doloženou výpovědí i toho známého (a kontakt na něj ať si to mohou ověřit). A omluva a slíbení, že se to víckrát nebude opakovat. Oni si to nechají vysvětlit a když vidí že to nebyla úmyslná krádež ale omyl, tak to zas odblokují (a známému pak také nehrozí postih). Zisky jsou tam takové, že to za to stojí. Pro ně znamená zablokovaný autor také ztrátu, takže jsou v tom rozumní.
+Marsan Hodnocení: +1
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod shalom3 » 12. únor 2018 12:02

Také si myslím, že by pokus o dohodu se Shutrem stál za to. A neexistuje ostatně nějaká promlčecí doba na zablokování účtu? U většiny z nás představuje Shutr kolem 50%+ výdělků.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod shalom3 » 12. únor 2018 13:06

Jen tak bokem, uvažovala jsem o registraci, ale nevidím tam možnost nějaké klasické registrace. Sociální sítě nepoužívám a ani používat nebudu, a co to je Auth0, to netuším a ani nemám čas se tím nějak probírat, abych to zjistila.
shalom3

Příspěvekod Jiří Novotný » 12. únor 2018 13:48

shalom3 píše:Jen tak bokem, uvažovala jsem o registraci, ale nevidím tam možnost nějaké klasické registrace. Sociální sítě nepoužívám a ani používat nebudu, a co to je Auth0, to netuším a ani nemám čas se tím nějak probírat, abych to zjistila.

Taky jsem ze staré školy a taky jsem zvyklej se přihlásit klasicky. Původně to tak bylo ale programátor se rozhodl jinak a já s ním souhlasím. Klasické přihlašování nese sebou kupu nedostatku a problémů jak technických (odpadá duplicita účtů, odpada administrace hesel, obnovováni atd. atd.) tak i bezpečnostních (prolomení hesla - žádné heslo tam není,). Bohužel klasické přihlašování (email + heslo) je dnes trochu přežitek. Byla by to opravdu dlouhá debata vysvětlit podrobný mechanismus fungovaní ale pro zájemce přikládám odkaz https://auth0.com/.

Zjednodušeně řečeno, Auth0 je v zahraničí hodně využívaná služba na přihlašování. Každý den ji využije 42M lidí. Je daleko konfortní a bezpečná. Pokud nemáte žádnou soc. sít tak nevadí, Auth0 podporuje mimo jiné také přihlášení pomocí: Microsoft účtu, GitHub, Dropbox, Bitbucketu,paypal, paypal sandbox,Amazon, yahoo,Aol., wordpress,shopify, soundcloud,evernote,salesforce atd.

máte aspoň paypal? :) ale to zase uslyším že se nebudete přihlašovat ze strachu o paypal.
Jiří Novotný

Příspěvekod shalom3 » 12. únor 2018 16:09

Jistě, že mám Paypal a uhodl jste, že tento systém budu používat jedině k obsluze plateb jím procházejících. To ostatní, co jste vyjmenoval, znám buď povrchně jako neregistrovaný návštěvník nebo vůbec, rozhodně nejsem v ničem z toho registrovaná. Nějak nevidím logiku toho, registrovat se někde a následně tuto registraci používat ještě někde jinde. Zvlášť s ohledem na bezpečnostní pravidla, která zdůrazňují, že se nikde nemá používat stejné heslo.
Věřím však tomu, že podobné nástroje se hodí pro získávání marketingových dat o pohybu uživatelů na internetu, a to pěkně přes jediný kanál. ;)
+PandaWild Hodnocení: +1
shalom3

Příspěvekod hypotekyfidler.cz » 12. únor 2018 16:59

Jiří Novotný píše: Byla by to opravdu dlouhá debata vysvětlit podrobný mechanismus fungovaní ale pro zájemce přikládám odkaz https://auth0.com/.

Podíval jsem se tam zběžně a ne, že bych pochopil, jak to funguje. Ale zaujala mě tam tahle fotka. Tam chci pracovat :lol:
Přílohy
02-5a18615cd4.jpg
02-5a18615cd4.jpg (86.93 KiB) Zobrazeno 3108 krát
hypotekyfidler.cz

Reputace: +341

Příspěvekod Egeris » 12. únor 2018 17:02

hypotekyfidler.cz píše:Podíval jsem se tam zběžně a ne, že bych pochopil, jak to funguje. Ale zaujala mě tam tahle fotka. Tam chci pracovat :lol:

Profíci na první pohled, nejenže tam bych pracovat nechtěl, ale nikdy bych jim nesvěřil přihlašovací údaje mých klientů. :lol:
Egeris

Reputace: +117

PředchozíDalší

Zpět na Nástroje ulehčující prodej ve fotobankách