Pixcoll - Fotobanky na jednom místě

Ať už to jsou služby pro hromadný upload, nastavování IPTC nebo generování seznamu klíčových slov

Re: Pixcoll - Fotobanky na jednom místě

Příspěvekod PandaWild » 12. únor 2018 17:15

Jiří Novotný píše:...Bohužel klasické přihlašování (email + heslo) je dnes trochu přežitek...
Tak to mě docela odradilo uvažovat o vyzkoušení. Do systému "všichni vědí o všech" se nemíním zapojit. Zřejmě je hlavním důvodem takového řešení vyhnutí se GDPR?
+Egeris Hodnocení: +1
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod PandaWild » 12. únor 2018 17:25

Egeris píše:
hypotekyfidler.cz píše:Podíval jsem se tam zběžně a ne, že bych pochopil, jak to funguje. Ale zaujala mě tam tahle fotka. Tam chci pracovat :lol:

Profíci na první pohled, nejenže tam bych pracovat nechtěl, ale nikdy bych jim nesvěřil přihlašovací údaje mých klientů. :lol:
Velké otevřené prosklené plochy přímo na ulici - skvělý způsob jak vysledovat přihlašovací údaje a data i pizza poslíčkem. "Vaše data jsou zde opravdu v bezpečí!" :D
Hodnocení: 0
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod shalom3 » 12. únor 2018 17:31

Nemůžu si pomoci, ale tyto typy kanceláří mi od samého počátku připomínaly chov kraviček v pěkně automatizovaném zemědělském provozu. ;) Chybí tam u každého PC jen automatická napáječka a možná běžící pás na čištění kotců. Nešla bych tam pracovat, ani kdybych měla umřít hlady.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod shalom3 » 12. únor 2018 17:38

PandaWild píše:
Jiří Novotný píše:...Bohužel klasické přihlašování (email + heslo) je dnes trochu přežitek...
Tak to mě docela odradilo uvažovat o vyzkoušení. Do systému "všichni vědí o všech" se nemíním zapojit. Zřejmě je hlavním důvodem takového řešení vyhnutí se GDPR?

Ano, GDPR, to bude ono. Existují však i jiná řešení. Např. nacpat doklady někam za malé dveře, před ně postavit velkou dogu a případné kontrole říci, ať se s ní zkusí nějak dohodnout :lol: .

Jsem jen zvědavá, kdy se přes tyto systémy bude možné i přihlašovat do bankovnictví.
shalom3

Příspěvekod Egeris » 12. únor 2018 17:39

PandaWild píše:
Egeris píše:
hypotekyfidler.cz píše:Podíval jsem se tam zběžně a ne, že bych pochopil, jak to funguje. Ale zaujala mě tam tahle fotka. Tam chci pracovat :lol:

Profíci na první pohled, nejenže tam bych pracovat nechtěl, ale nikdy bych jim nesvěřil přihlašovací údaje mých klientů. :lol:
Velké otevřené prosklené plochy přímo na ulici - skvělý způsob jak vysledovat přihlašovací údaje a data i pizza poslíčkem. "Vaše data jsou zde opravdu v bezpečí!" :D

Celé to vypadá, jako by to byl jen nějaký komparz z ulice :D . Nepohodlné židle, strašně malé stoly, displej umístěný ve vyšší poloze vůči očím, než by měl být... takhle tam chvíli sedět a po pár hodinách hledám nejbližšího chiropraktika, ne tak myslet na programování nějakého autorizačního nástroje :lol:
Egeris

Reputace: +117

Příspěvekod Jiří Novotný » 12. únor 2018 17:45

PandaWild píše:

https://auth0.com/security

https://auth0.com/gdpr
Jiří Novotný

Reputace: +10

Příspěvekod Jiří Novotný » 12. únor 2018 17:57

Egeris píše:
PandaWild píše:
Egeris píše:

Celé to vypadá, jako by to byl jen nějaký komparz z ulice :D . Nepohodlné židle, strašně malé stoly, displej umístěný ve vyšší poloze vůči očím, než by měl být... takhle tam chvíli sedět a po pár hodinách hledám nejbližšího chiropraktika, ne tak myslet na programování nějakého autorizačního nástroje :lol:

Asi to vypadá na reálnou kancelář a né na dokonalou fotku kanceláře z fotobanky :D A co mi je vlastně do nějaké kanceláře :D Hlavně že to splňuje vše a funguje tak jak má :)
Jiří Novotný

Příspěvekod Jiří Novotný » 12. únor 2018 18:51

PandaWild píše:
Egeris píše:

No.. sice jste guru na fotobanky ale jak se říka jste teď uplně mimo mísu...

Tak to zjednodušeně vysvětlím jak to celé funguje.

Když se budete registrovat tak máte na výběr několik možností. Máte možnost pomocí Facebooku, Google+ a Linkedin. To jsou zhruba nejběžnějsí soc. sítě. Pokud si vyberete třeba Facebook tak se vás to zeptá jestli poskytnete informace z vašecho profilu (id, name, first name, last name, gender, locale, profile url, username, timezone, account verified, picture, age range, and other public information) + email (potřebuju pouze email, který je pro vaší identifikaci v systému a proti duplicitě účtů). Žádné heslo neposíláte a nikdy se nikam neposílá!!!. Takže využiju v systému pouze jen Email pro účet. Později půjde v Pixcoll dobrovolně vyplnit další osobní informace. O napojení se starají tokeny mezi aplikacemi Auth0 a API Facebooku. Facebook potvrdí vaši pravost(že jste přihlášen na Facebook) a odpoví OK. Tím jste přihlášen i v Auth0 a zároveň na Pixcoll. Jak jednoduché. Ani se nedivím, že každý čech hledá v něčem novém hned zlodějnu :D
Jiří Novotný

Příspěvekod shalom3 » 12. únor 2018 19:13

...zatímco nečech nikde nikdy zlodějnu nehledá - viz nedávná aférka s vykradením přihlašovacích údajů z Yahooo - asi tak půl miliardy. Proto není nad propojení všeho se vším - to stačí vykradení jedné databáze a pak už dotyčný může úplně všude. S vykradeným údajem se pěkně přihlásí k yahoo, Auth0 ověří, že je přihlašen, bezvadně pohodlné.
Za sebe - jsem možná taky mimo mísu, ale tam taky zůstanu ;) (už vzhledem k delší praxi v oblasti IT).
+Egeris, +PandaWild, +Ravennka Hodnocení: +3
shalom3

Příspěvekod Painter » 12. únor 2018 19:19

Nějak nechápu o čem se tady pořád bavíte. V prvních pár stránkách snad všichni napsali že to nemá cenu tam nahrávat a že se (podle mě) vyplatí nahrát raději na další FB než na Pixcoll a ještě k tomu linkovat na FB. A už jsme na straně 11 a pořád se to mele dokola. Když tam nikdo nechce nahrávat, pan Novotný nemá zatím ani jeden referal.... tak o čem se tu pořád bavíme. Do nikoho se nenavážím, jen to nějak nechápu
Painter

IP: 178.255.168.xx

Reputace: 0

PředchozíDalší

Zpět na Nástroje ulehčující prodej ve fotobankách