Výdělky na fotobankách - kde se to ještě vyplatí a kde ne?

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Výdělky na fotobankách - kde se to ještě vyplatí a kde ne?

Příspěvekod Chelsea47 » 25. únor 2018 20:15

Zdravím,
jelikož jak tak procházím toto fórum, každý má s fotobankami a jejich výdělečností jinou zkušenost. Zatím jsem zaregistrovaná na Shutterstocku, Fotolii a Dreamstime, a zajímá mě, jak si se svými výdělky stojíte, jaké pořadí u vás fotobanky mají? Na které se podle vás nahrávat vyplatí a na které už ne?

A ještě pro zajímavost (jelikož jsem neskutečně zvědavý člověk) jak dlouho po schválení na jaké fotobance se vám fotky v průměru dočkají prvního stažení?
Hodnocení: 0
Chelsea47

IP: 77.48.118.xx

Reputace: 0

Re: Výdělky na fotobankách - kde se to ještě vyplatí a kde n

Příspěvekod castyhost » 25. únor 2018 20:19

jestli nemas vetsi stovky ci mensi tisice hotovych souboru pri ruce tak pri rychlosti jakou to jde do kytek jsou odpovedi na tvoje otazky imho zbytecny
castyhost

IP: 92.240.163.2xx

Příspěvekod SynchR » 25. únor 2018 21:02

No po tomhle měsíci bude Shutterstock u mě na 3. místě, jako první vidím Istock a pak 123rf. Shutterstock mě tenhle měsíc dost zklamal, kdyby to takhle mělo jít dál, tak bych snad šel i do exclusive na Isctock, tam si mých illustrací váží daleko víc :D
SynchR

Reputace: +12

Příspěvekod Ravennka » 25. únor 2018 21:18

Otázka by měla být lépe specifikovaná - co je pro tebe, že se to ještě vyplatí. Pro mou osobu to má cenu i ve fotobankách, které dělají třeba $20/ročně, pokud nechtějí víc, než abych tam jenom odklikla odeslání :) (po tom, co se to natáhne z ftp) a věřím, že většina lidí by pro těch $20 ani neprovedla ten 1 klik 8-) já bych místo toho ale nedělala nic jiného, co by mi vydělávalo, tak prostě těch $20 na ulici nenajdu... :)
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod Dušan » 25. únor 2018 22:30

Vyplatí ALE musíš makat. Já do fotobank přidám pár fotek měsíčně (portfolio mám cca 40 ...slovy čtyřicet...fotek), páč focení mám jako hobby. Ze začátku jsem tam nacpal kdeco a prodeje prd. Teď když se mi chce, tak si stáhnu ze Shutterstocku ten jejich "leták" co by jakože chtěli a to se jim snažím nabídnout. Teď tam jsou Velikonoce a je z toho 8/10 schválených a do pár dnů 4 prodeje. A to byly fotky pár vajíček na stole + karabáč + řechtačka...kompozice i s postem cca 10 minut na fotku :P

"Děkujeme ale lidí, co si podávají ruce už máme docela dost. Váš Shutterstock" :D
Dušan

Reputace: +4

Příspěvekod shalom3 » 26. únor 2018 00:38

Tvoje otázky jsou určené spíše pro paní, co má tu křišťálovou kouli ;) .
Chytit se na fotobankách a mít je jako hlavní zdroj příjmů, to už je asi fakt pasé. To by muselo být něco opravdu výjimečného, pak ještě dávka štěstí, aby ta výjimečnost nebyla zasypána kupou průměrného až podprůměrného braku, aby právě to Tvé téma někdo v daný moment hledal, aby Tvůj obrázek právě obsahoval to správné klíčové slovo - krátce řečeno, je to moc a moc faktorů dohromady. A moc, moc velká konkurence.
Tím Tě nechci zrazovat. Jestli Tě tvorba baví, pust se do toho. Vždycky říkám, že je příjemnější drobný přivýdělek z toho, co člověka baví, než hromada peněz z toho, co ho otravuje.
+Keiti Hodnocení: +1
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod TMArt » 26. únor 2018 07:58

Výstřižek.PNG
Výstřižek.PNG (10.24 KiB) Zobrazeno 4673 krát

Asi tak. Legenda ke grafu je více napravo ;)
+Baldion Hodnocení: +1
TMArt

Reputace: +25

Příspěvekod ivusakzkrabice » 26. únor 2018 08:31

Pokud tě to focení / tvoření baví a máš čas k dalším úpravám a popisování, tak není co řešit, dolárek k dolárku, euro k euru vždy nějak potěší.
Pokud hledáš způsob jak zbohatnout, tak budeš muse přijít s něčím vyjimečným a mít k tomu i štěstí.
Důležitý je, aby to bavilo než aby to člověk dělal jen z toho důvodu, že si myslí, že je to snadný příjem (to teda fakt není) :) ;)
ivusakzkrabice

Reputace: +752

Příspěvekod Chelsea47 » 26. únor 2018 10:11

Ovšem, to chápu :) Fotografování, úprava fotek a grafická tvorba mě neskutečně baví, myslela jsem to spíš ryze kvůli nahrávání, jelikož to někdy zabere dost času, tak abych neplýtvala čas na nahrávání někam, kde se vůbec neprodává, když bych se místo toho mohla věnovat další tvorbě.
Chelsea47

IP: 77.48.118.xx

Příspěvekod castyhost » 26. únor 2018 10:29

a co tak vetsinou fotis za zanr?
castyhost

IP: 92.240.163.2xx

Další