Upload na Dreamstime

Re: Upload na Dreamstime

Příspěvekod alzbeti » 8. srpen 2018 07:28

Zdravim, potrebovala by som radu. Pri vyhodeni fotiek som dostala túto hlášku:

"Please do not submit same content in countless color variations, you can instead group them in collages. Doing so will keep your portfolio cleaner and more buyer oriented."

Viete mi, prosím, poradiť, kde si viem tie collages vytvárať? Ďakujem :)
Hodnocení: 0
alzbeti

Reputace: +10

Příspěvekod PandaWild » 8. srpen 2018 07:32

Collage, set, collection = jednoduše dát do jednoho obrázků více obrázků vedle sebe, např. do matice 2x2 nebo 3x3 (víc raději ne, nebylo by to v náhledu moc vidět).
+alzbeti Hodnocení: +1
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod GreatWhite » 8. srpen 2018 07:38

v tomto se celkem pohodlně dělají koláže ;) http://x.photoscape.org/ bohatě postačí free verze
GreatWhite

Reputace: +175

Příspěvekod PandaWild » 8. srpen 2018 07:48

Nástroj na koláže? Mně nedošlo, že se dá žít bez Photoshopu. :D
+alzbeti Hodnocení: +1
PandaWild

Příspěvekod alzbeti » 8. srpen 2018 07:51

No moment, to aby som si ešte pridávala robotu a skládala obrázky v PS vedla seba? :D :D Ja som čakala nejaku appku v dreamstime kde ich označím, ktoré patria k sebe a hotovo :D
A potom ten kupujúci si kúpi akokeby výrez?
Ale ďakujem za rýchle odpovede :)
alzbeti

Příspěvekod PandaWild » 8. srpen 2018 08:04

Fotobanka koláže nijak nerozlišuje, kupující si koupí celou sadu za běžnou cenu jako jeden obrázek. Což je pro něj na jednu stranu finančně výhodnější, ale větší pracnost s rozřezáváním a obrázky mohou mít nižší kvalitu (menší rozměr a u seamless artefakty na hranách). Někdo si raději koupí levnější seamless, ale v poslední době díky levnému předplatnému kupují raději samostatné obrázky, aby to nemuseli rozřezávat.
PandaWild

Příspěvekod Nováček » 8. srpen 2018 08:10

Já se také domníval, že za takové "sumy", co nám dávají, stačí stačit spoušť a poslat obrázek. Ve fotobance přidají titulek, správně oklíčují a postarají se o skvělé prodeje. Tady evidentně někdo nedodržuje dohody.
Nováček

IP: 185.67.188xx

Reputace: 0

Příspěvekod PandaWild » 8. srpen 2018 08:12

Na to mají odpověď: Nevyplatí se vám to? Tak to nedělejte, máme dostatek Ukrajinců!
PandaWild

Příspěvekod alzbeti » 8. srpen 2018 08:26

No ja si radšej počkám na smenu, ktorá mi schváli pekne po jednom :D ... už som sa naučila ísť na nich ich vlastnou technikou - vracajú? Vrátim im aj ja :D ...
(acceptance ratio mám beztak nízke, v začiatkoch mi vyhadzovali obrázky po stovkách, teraz cez prázdniny som si dala tú prácu a vyselektovala prijaté a neprijaté a teraz budú dostávať dávky, mám cca 1000 unfinished :D)
alzbeti

Příspěvekod PandaWild » 8. srpen 2018 09:15

Pozor na bezdůvodný resubmit. Fotobanky jsou na to dost alergické a hrozí i zabanováním, pokud se znovu posílá zamítnutý obrázek bez provedení oprav. Raději resubmitovat s dostatečným časovým odstupem více dnů, aby se to buď dostalo do ruky někomu jinému nebo aby si nevzpomněl že to už viděl. U DreamsTime si myslím že mají na resubmit automat, který to kontroluje s obrázky ve frontě zamítnutých - jednou jsem resubmitoval po asi 2 týdnech, původní zamítnutí obrázek tam ještě byl, a pohrozili mi banem když se to bude opakovat. Mělo by se počkat minimálně než to zmizí ze zamítnutých a snad pak už nemají hlubší kontrolu. U SS a Fotolie zamítnuté nemizí, ale zřejmě nemají na to automat a tak se stane jen občas, že na resubmit pohrozí banem. Raději bych to neriskoval a čas věnoval nové tvorbě. Pokud to vyhodili, asi byl nějaký důvod, tak raději se snažit zlepšovat než to tam protlačit násilím (nebo přijít o účet).
+zdenat5 Hodnocení: +1
PandaWild

PředchozíDalší

Zpět na Dreamstime