PandaWild píše:Basti kritizuje brát velikost snímače jako jediný faktor kvality, ne že by na tom nezáleželo.GreatWhite píše::) mýtus je to, že na velikosti nezáleží
PandaWild píše:Basti kritizuje brát velikost snímače jako jediný faktor kvality, ne že by na tom nezáleželo.GreatWhite píše::) mýtus je to, že na velikosti nezáleží
| Hodnocení: 0 |
basti píše:Tak já třeba mám OM-D1 MkII a ještě letos do léta jsem fotil s DX Nikonem (6 let). Otec má DX Nikona a profi skla.
S klidem můžu říct, že takovou ostrost jako má Zuiko 12-100/4 nevyždímám na DXu z ničeho, možná s výhradou Nikkoru 17-55/2,8 - který nemá ani poloviční (!) rozsah.
Takže pro mě je relevantní co z toho leze a jak se s tím pracuje, ne jakou to má značku nebo velikost snímače. Kritérium velikosti snímače jako jediný faktor "kvality" je prostě mýtus...
honza286 píše:Pokud má bezzrcadlovka stejně megapixelů jako fullgrame, tak z toho ve srovnání s ním v podstatě vždy poleze šuměnka s méně dobře vykreslenými detaily - nejvíce to bude poznat pak u fotek focených za špatných světelných podmínek nebo hodně kontrastních scén.
honza286 píše:Fujifilm X-H-1 (bezzrcadlovka) váha 673 g, cena (mexapixel) 49 990, výdrž baterie 310 snímků. Nikon d750 (FF zrcadlovka) váha 765 g, cena (megapixel) 47 990, výdrž baterie 1250 snímků. K prodloužení výdrže baterie na nějakou rozumnou úroveň je u Fujifilmu nutný grip, cena toho fujifilmu s gripem 55 990 Kč, výdrž baterie i s gripem (tedy celkem 3 bateriemi) 930 snímků (tedy pořád o cca čtvrtinu méně než u Nikon D750, váha Fujifilmu s gripem a bateriemi v něm dohromady 973 g, k té ceně fujifilmu s gripem je třeba připočíst ještě cenu za 2 baterie do gripu + ještě jednu navíc (se 4 bateriemi se člověk dostane na stejnou výdrž jakou má Nikon D750 s jedinou baterií) a cena té bezzrcadlovky Fujifilm se zvýší o další cca 4500 Kč. Tedy suma sumárům celková cena bezzrcadlovky Fujifilm cca 60 500 Kč, váha 973 g (s 2 vloženými bateriemi v gripu), Nikon D750 cena 47 990 Kč a váha bez originální baterie v těle 765 G (tedy i s baterkou bude určitě lehčí než bezzrcadlovka bez baterií v gripu). Tedy bezzrcadlovka je dražší a těžší než profesionální fullframe zracdlovka. Parametry obou foťáků jsou dosti podobné, Fujifil má moýnost více fotek v sériovém snímání, ale zase vyšší minimální ISO a od nějakých vyšších hodnot ISO (tipuji to to tak od 400) bude při 100 % zvětšení celkem pozorovatelný šum.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
Shutterstock
Adobe Stock
Depositphotos
iStock
123RF
Dreamstime
VectorStock
BigStock
Pond5 (video)
Všechny nejdůležitější informace o fotobankách najdete přehledně uspořádané na webu fotobanky.cz.