shutterstock

Re: shutterstock

Příspěvekod castyhost » 1. srpen 2019 19:31

Příspěvekod castyhost » 7. červen 2019 08:18
1k souboru co jsem na SS nahral v breznu mi doted vydelalo 3x mene nez 1K souboru nahranych v lednu. To se tu resilo, ze se nic noveho neprodava...

obema skupinam naskakuji prodeje stejne, tj leden v penezich 3x mene nez brezen

pro zajimavost
Hodnocení: 0
castyhost

IP: 83.208.228.xx

Reputace: 0

Příspěvekod Host » 1. srpen 2019 19:55

castyhost píše:
Příspěvekod castyhost » 7. červen 2019 08:18
1k souboru co jsem na SS nahral v breznu mi doted vydelalo 3x mene nez 1K souboru nahranych v lednu. To se tu resilo, ze se nic noveho neprodava...

obema skupinam naskakuji prodeje stejne, tj leden v penezich 3x mene nez brezen

pro zajimavost

Jaký smysl má tahle informace? Rovnice o všech neznámých...???
Host

IP: 85.163.114.xx

Příspěvekod castyhost » 1. srpen 2019 20:22

je informace rovnice?
castyhost

IP: 83.208.228.xx

Příspěvekod Host » 4. srpen 2019 20:21

Ahoj, chci se zeptat na něco ohledne mazani svých fotek - u fotky schvalene pred několika mesici (ale zatím bez stazeni - prodeje) jsem zjistila, ze při izolovani predmetu na 2 mistech prisvita kolem toho predmetu barva z puvodni fotky - je to mala část, která je videt jen při zvetseni (při 100% je to asi 3x3 mm)… Zvazuji, zda je lepsi fotku ze svého portfolia smazat ci ji nechat - jaka mohou byt rizika obou postupů?
Diky za odpověď...
Host

IP: 2a00:1028:96cd:bb32:20ca:c838:45c0:74xx

Příspěvekod Host » 4. srpen 2019 20:52

Host píše:Ahoj, chci se zeptat na něco ohledne mazani svých fotek - u fotky schvalene pred několika mesici (ale zatím bez stazeni - prodeje) jsem zjistila, ze při izolovani predmetu na 2 mistech prisvita kolem toho predmetu barva z puvodni fotky - je to mala část, která je videt jen při zvetseni (při 100% je to asi 3x3 mm)… Zvazuji, zda je lepsi fotku ze svého portfolia smazat ci ji nechat - jaka mohou byt rizika obou postupů?
Diky za odpověď...

Ahoj, pokud je fotka tvoje, tak žádná rizika nehrozí. Pokud je cizí, tak ti smažou portfolio.
Host

IP: 85.163.114.xx

Příspěvekod KTEM » 4. srpen 2019 21:18

Host píše:Ahoj, chci se zeptat na něco ohledne mazani svých fotek - u fotky schvalene pred několika mesici (ale zatím bez stazeni - prodeje) jsem zjistila, ze při izolovani predmetu na 2 mistech prisvita kolem toho predmetu barva z puvodni fotky - je to mala část, která je videt jen při zvetseni (při 100% je to asi 3x3 mm)… Zvazuji, zda je lepsi fotku ze svého portfolia smazat ci ji nechat - jaka mohou byt rizika obou postupů?
Diky za odpověď...

No, vzhledem k tvému příspěvku není jasné v čem vidíš problém. Pokud jsi pořídila fotografii, kterou jsi se v postproduction rozhodla izolovat a prosvítá pozadí původní fotky, nejde o nic jiného než o nekvalitně provedenou izolaci, kterých je na SS tolik, že může být až konkurenceschopná.

Jestli se jedná o izolaci objektu z cizího díla, tak se jedná o porušení autorských práv nebo o porušení uživatelských podmínek fotobanky (přispěvatel by až na vzácné výjimky měl vlastnit VŠECHNA práva k dílu, které prezentuje k prodeji).
KTEM

IP: 109.183.53.1xx

Příspěvekod TXX » 4. srpen 2019 22:36

Jestli je to děláno z cizího nekvalitního díla, tak bych kontaktoval autora, ať to dá laskavě do pořádku, protože z toho se fakt kvalitní kopie dělat nedají.
TXX

IP: 185.67.188xx

Příspěvekod PandaWild » 5. srpen 2019 05:08

Myslím že tazatelka má na mysli svou fotku. Pokud se tam fotka s chybou ponechá - buď si to kupec opraví sám nebo bude fotku reklamovat, což by znamenalo vrácení peněz, ale to se na SS moc nestává, jde to spíš na vrub editora. Ale nedostatečná izolace předmětu není ani důvod k reklamaci. Pokud se fotka zruší, tak se přijde o možné prodeje, proto bych to nijak neřešil a nechal fotku tam.
+Baldion, +zdenat5 Hodnocení: +2
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod host » 5. srpen 2019 18:41

Ano, mam na mysli svou fotku - tak to asi necham tak jak to je, diky...
Ještě me napada jeden dotaz - je mozne nabízet na FB ze svých fotek ruzne fotomontaze - a je jedno, když by pak mely nektere fotky identicke udaje (cas porizeni atd.) - neb by vychazely třeba z te jedne fotky?
host

IP: 2a00:1028:96cd:bb32:a848:cbeb:c613:84xx

Příspěvekod PandaWild » 5. srpen 2019 19:11

Fotomontáže (z vlastních fotek a ilustrací; nevadí kombinace fotky s ilustrací, jen je někdy těžké se s nimi pak dohodnout zda to je fotka nebo ilustrace) jsou hodně oblíbené a úspěšné, ty se vyplatí dělat. Identické údaje by vadit neměly, měl jsem takto pár fotek, ale SS vše stále mění a možná na to už začali brát ohled. Ale maximálně by to vyhodili, žádná katastrofa.
PandaWild

Reputace: +2006

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock