Coronavirus vs. microstock

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Coronavirus vs. microstock

Příspěvekod zdenat5 » 20. březen 2020 19:55

Citovat zrovna Okamuru a považovat to za relevantní informaci mi přijde trochu bizarní.
Pane Petře - já na rozdíl od vás Okamuru nesleduju - nemám tušení co řekl a ani mne to nezajímá. Mám se zase omluvit ? :oops:
Hodnocení: 0
zdenat5

Reputace: +148

Příspěvekod Vero » 20. březen 2020 21:06

zdenat5 píše:Citovat zrovna Okamuru a považovat to za relevantní informaci mi přijde trochu bizarní.
Pane Petře - já na rozdíl od vás Okamuru nesleduju - nemám tušení co řekl a ani mne to nezajímá. Mám se zase omluvit ? :oops:

A kohopak jste citovala?
+Marsan Hodnocení: +1
Vero

Reputace: +54

Příspěvekod zdenat5 » 21. březen 2020 07:43

info je z Euro zpráv - také píšu - pokud to tak je - a mohlo by. A promiňte dál se jakýmkoliv diskusím o tom nemíním věnovat. :D
zdenat5

Reputace: +148

Příspěvekod castyhost » 21. březen 2020 07:54

Ktere indicie napovi kam se kurz pohne po vikendu?
Uz pro kurz 24 nebyl racionalni duvod
castyhost

IP: 92.240.175.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod Návštěvník » 21. březen 2020 07:59

zdenat5 píše:Citovat zrovna Okamuru a považovat to za relevantní informaci mi přijde trochu bizarní.

Omlouvat se nemusíte, nevidím důvod.

Myslím si, že když někoho citujete, je dobré vědět koho. Okamuru fakt nesleduju, prostě jsem tu vaši větu dal do Googlu a vypadlo z něj, že to včera řekl Okamura v rádiu Svobodné rádio. Zjistit tuhle informaci zabralo asi 6 vteřin. Během dalších 2 minut hledání zjistíte, že Svobodné rádio má za partnery strany SPD a Dělnickou stranu.

Chtěl bych zdůraznit, že na vás kvůli tomu rozhodně nekoukám skrz prsty, stát se to může komukoliv. Každý si může napsat na internetu cokoliv a pokud v tom umí chodit, můžou mít jeho slova velký dosah. Proto je potřeba si všechny informace alespoň trochu ověřovat. Minimálně se podívat, kdo to tvrdí.
Návštěvník

IP: 89.176.52.xx

Příspěvekod Petr1 » 21. březen 2020 08:22

castyhost píše:Ktere indicie napovi kam se kurz pohne po vikendu?
Uz pro kurz 24 nebyl racionalni duvod

To nikdo neví, je to věštění z křišťálové koule. Předpovědět se to nedá, pokud se 5 z 9 členů ČNB shodne, že s kurzem pohnou, tak s ním pohnou kam budou chtít v řádu minut.

Osobně si myslím, že panické přesuny pomalu končí a nastupuje racionalita, takže se kurz bude spíše vracet zpět k 23-24 Kč/USD.
ČR to navíc zatím docela zvládá a díky relativně přísným opatřením by koncem příštího týdne mohl zpomalit růst epidemie. Naopak USA (hlavně New York) míří mílovými kroky k Italskému scénáři. V ČR včera nárůst případů o cca 25%, v NY o 60%. Před týdnem měl NY 3x více případů než ČR, teď je to 8x víc. Pokud se to v USA úplně pos..., může být dolar i pod 20 Kč.
Na druhou stranu v okamžiku kdy Itálie, Řecko a Španělsko začnou bankrotovat se může kurz posunout klidně na 30 Kč/USD.
Petr1

Příspěvekod castyhost » 21. březen 2020 08:44

bankovnictvi USA je zdrave a na kurz 20CZK za $1 koruna proste nema...leda by CNB udelala nejake hodne drasticke / drahe opatreni
castyhost

IP: 92.240.175.1xx

Příspěvekod ivusakzkrabice » 21. březen 2020 09:03

Tak nevím jak u vás, ale u mě se prodeje tento týden pěkně zhoršily, skoro bych řekla, že se přesouvám do stavu neprodejů.. :(
Mimo jedné fotky za 19 USD je to bída i u předplatného.. sakra
ivusakzkrabice

Reputace: +752

Příspěvekod Petr1 » 21. březen 2020 10:14

castyhost píše:bankovnictvi USA je zdrave a na kurz 20CZK za $1 koruna proste nema...leda by CNB udelala nejake hodne drasticke / drahe opatreni

Souhlasím že zatím to na 20 Kč nevypadá, nicméně pokud jsme se za 10 dní dostali z kurzu 22,27 Kč/$ na 26 Kč/$, může to jít stejně rychle i na druhou stranu.
Nemusí jít o opatření ČNB, ale naopak o snahu FEDu/Trumpa pomoci tamním firmám/lidem před bankrotem devalvací měny = inflací = "odpuštěním" části dluhů. Blíží se prezidentské volby a Trump se potřebuje ukázat...

ivusakzkrabice píše:Tak nevím jak u vás, ale u mě se prodeje tento týden pěkně zhoršily, skoro bych řekla, že se přesouvám do stavu neprodejů.. :(
Mimo jedné fotky za 19 USD je to bída i u předplatného.. sakra

U většiny témat mám taky pokles, na druhou stranu všechno na čem je napsané closed, nebo cancelled se prodávalo poslední 2 týdny v takovém množství, že mi to ten pokles bohatě vynahradilo a celkem mám spíš o 10% nárůst.
Petr1

Příspěvekod GreatWhite » 21. březen 2020 10:50

no stejně se bude opět dělat podpora exportu z naší republiky, takže pro čnb a stát teď bude žádoucí slabá koruna. pokud začne opět posilovat, tak dojde k intervencím.
GreatWhite

Reputace: +175

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse