od Anika » 8. květen 2014 19:34
Docela mě překvapilo, jak tu lidi píšete o malých prodejích na 123rf, protože u mě je tak na 2 - 3 místě po SS spolu s fotolií. Tak jsem trochu zapátrala, jaké jsou tam moje nejstahovanější obrázky, a zjistila jsem, že v prvních 100 - 150 nej popular je 90% starých věcí (tak 1,5 roku až dva roky, když jsem tam začínala), z těch novějších, řekněmě okolo půl roku starých je tam jen několik, nového nic. Nevzpomínám si, kdy se tam prodalo něco nového, kromě pár letošních novoročních blahopřání. Všechno staré kousky. Tak nevím, jestli to mají takhle nastavené, ale když si vzpomenu, že předloni zaváděli ten jejich level systém s odůvodněním, že to má motivovat lidi k tvorbě a dalšímu nahrávání, aby portfolia rostla, moc mi to dohromady nejde. V podstatě jsem tam měla stejné i lepší prodeje s mnohem menším portfoliem, nijak to neroste. Docela sprcha:(
Teď se nedivím, že ti, kdo začínali později, mají malé prodeje. Máte to někdo podobně?
Experimentujete někdo s možností označit obrázky jako oblíbené? Máte dojem, že to má nějaký vliv na prodej? Já obvykle označuji ty, které se dobře prodávají, sezónní, o některé z nových, ale netroufám si odhadovat přínos.