Duplikace portfolia na další fotobanky

Ať už to jsou služby pro hromadný upload, nastavování IPTC nebo generování seznamu klíčových slov

Re: Duplikace portfolia na další fotobanky

Příspěvekod 3dfo » 28. září 2020 19:20

Ahoj možný je všechno, každopádně je to dost divný. Chodili i žádosti o reset hesla a autorizační sms na Adobe. Autorizační SMS na Adobe chodili z různých zdrojů (493161, 288370, 879087) a začali chodit hlavně po tom co jsem změnil heslo. Bohužel dostat se k informaci odkud ty žádosti chodili asi moc nejde, ale 123rf to posílá a určitě nemám Francouzkou IP adresu 91.134.12.xx. Mno prostě bylo to víc než podivné a nemůžu říct co to bylo, ale po odstranění všech stop po Stocksubmitter z pc a změně všech hesel už přišlo jen pár autorizačních SMS a teď už je cca hodinu pokoj.
Hodnocení: 0
3dfo

Reputace: 0

Příspěvekod shalom3 » 28. září 2020 22:36

Jo, myslím, že to je jasné - Bananaboy má úplnou pravdu. Teď jsem si uvědomila, že mi chodí taky občas e-maily s kódem pro potvrzení přihlášení - a sice se to děje speciálně u Adobe a od nedávna také u 123rf (v tom případě se mi v mailu taky zobrazí např. portugalská/francouzská/italská IP adresa - také jsem na to poprvé koukala jako "vejr"). Je to úplně logické, protože směrem z mého zařízení se odešle na servery Stocksubmitteru nějaký požadavek, Stocksubmitter prostřednictvím svých serverů (umístěných zřejmě v několika různých státech) potom provede autorizaci, tedy vlastně přístup do fotobanky se realizuje z jejich IP adresy, což je logické, aby mohl server vykonat požadovanou operaci.
Jde prostě o jednu z forem zabezpečení na základě kontroly přístupu z IP adresy, ostatně takové kontrolní maily mi občas zašle i google, když se tam přihlásím z jiného počítače.
shalom3

Reputace: +1116

Příspěvekod 3dfo » 29. září 2020 06:36

Ahoj to dává smysl. Bohužel to nedává smysl nyní, když je odinstalováno a nová hesla všude a mně stále chodí požadavky na přístup, ověřovací kódy a smsky. Moc prima, co půlhodina to smska a maily. Nehledě na to, že jsem skrz to nenahrál jedinou fotku, jen zadal přístupy do fotobank.
Každopádně už to nebudu řešit. Kouzlo se nepovedlo, a rozříznutou pani si nějak poslepuju.
3dfo

Reputace: 0

Příspěvekod Netherspite » 30. září 2020 14:44

So yes, it is caused by the "Solve captcha on server" checkbox which is effectively using Microstock.Plus for automatic authentication instead of solving captchas manually in the built-in browser.
Since the addresses of our servers obviously differ from your local computer's address, the agencies websites are going to complain and send SMS to verify that it's really you.
The most paranoid and retarded in my opinion is Shutterstock which is forcing you to pass a password reset if you want to log in from a new address and there's no way around that.
So you can either let M+ to pass all those procedures for you (it will need codes, etc) and then the agencies will stop complaining OR disable the "Solve captcha on server" checkbox - that way you would have to solve captchas manually but the websites will not complain much because everything will be done from your local IP address.

In any case, the user has contacted me and I've helped him to disable all agencies in M+ and make sure no agency is complaining anymore. Hopefully at some point they will give another try to StockSubmitter to optimize their workflow :)

Also we're planning to implement two features that will help with authentication without going through so many hassles. Stay tuned ;)
+3dfo, +Berunin Hodnocení: +2
Netherspite

Reputace: +20

Předchozí

Zpět na Nástroje ulehčující prodej ve fotobankách