admin píše:do videa - chtěl jsem nějaké cvrlikání ptáčků v lese a ta nabídka byla hodně omezená. Takže podle mě tam je spousta prostoru - kupoval jsem na Dreamstime.)
Tak zrovna cvrlikání ptáčků jsem před pár lety docela kvalitně nahrál při ranní procházce v lese na Sázavě. Na Pondu to šmahem odmítli s poznámkou ve smyslu, že takových sraček tam mají úž dost. To mě tak znechutilo, že jsem to nenahrál ani na ten Dreamstime - škoda, třeba by sis to tam býval koupil
Alespoň jsem to využil ve videu na prodej jednoho pozemku na Slapech, což ale taky moc nefungovalo, protože tam místo crvlikání ptáčků byly v reálu slyšet spíš motorky.
V hudbě a zvukových efektech je teď úplně stejná situace jako v ostatních segmentech fotobank. Roste sice poptávka, nabídka ale mnohem rychleji.
Nejvíc mě vadí ta časová prodleva, která znemožňuje si to nějak vyhodnotit v reálném čase. Můj "besteller" , který se teď prodává takřka denně, je fotka, kterou jsem nahrál někdy před dvěma roky a rok ležela a nikdo si jí ani nevšiml.