Adobe Cloud - 139 EUR na rok...

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Adobe Cloud - 139 EUR na rok...

Příspěvekod DMi » 17. listopad 2020 13:04

Ty licence prodávané za €100 a podobné jsou s největší pravděpodobností special student licence určené pr velké univerzity, které mají kontrakty s Adobe za special ceny. Rozhodně to nejsou ani standardní student licence, protože ty stojí €20 měsíčně. Za ty special licence školy platí klidně i pár EUR ročně (nebo to platí studenti za svoje - no neberte to za ty prachy), takže prodat je pak někomu za €100 jasko komerční licenci je jistě terno. Samozřejmě to vyžaduje najít v systému registrací díru a to se očividně někomu podařilo, protože vy určitě nejste student třeba univerzity v Norfolku, že. Když máte dost odvahy, a zjistíte, jak to zneužít ve větším měřítku (ale ne zase úplně moc, aby se na to rychle nepřišlo) , tak si klidně založíte firmu na bílého koně a za chvíli jste v balíku :)
Hodnocení: 0
DMi

IP: 109.80.182.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod hypotekyfidler.cz » 17. listopad 2020 17:23

Raději jsem se ještě podíval do mailu, který mám registrovaný u Adobe (na ten moc nechodím).
Když jsem uplatnil ten kód (celkem jsem nakoupil 3) tak mi přišel vždycky od Adobe potvrzovací mail s tímto zněním:
Na váš účet jsme připsali kredit na 365 den/dny/dnů služby zdarma. Tento kredit bude odečten z vaší příští faktury.
Což se skutečně děje a pořád to funguje, další platbu mám naplánovanou na 7/2023.
Tak asi prodávali ty kódy z různých zdrojů a měl jsem kliku, že ty moje byly cajk.
Každopádně jsem nakupoval v dobré víře a od Adobe to mám i potvrzené písemně v mailu.
hypotekyfidler.cz

Reputace: +341

Příspěvekod duben » 17. listopad 2020 17:49

admin píše:A ještě mě napadá, nedosáhneš na to předplatné zdarma pro contributory? Viz http://forum.fotobanky.cz/vseobecna-fot ... rma#p65177

Na photo bych asi dosáhnul, na Creative Cloud ne, ale domluvil jsem si s Adobe na rok cenu EUR 29,99 bez DPH na celý cloud, takže to je cena, která mi přijde fajn, přeci jen ty další aplikace se celkem hodí, když jsou občas k dispozici.
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online
duben

Reputace: +272

Příspěvekod DMi » 17. listopad 2020 18:24

hypotekyfidler.cz píše:Raději jsem se ještě podíval do mailu, který mám registrovaný u Adobe (na ten moc nechodím).
Když jsem uplatnil ten kód (celkem jsem nakoupil 3) tak mi přišel vždycky od Adobe potvrzovací mail s tímto zněním:
Tak asi prodávali ty kódy z různých zdrojů a měl jsem kliku, že ty moje byly cajk.
Každopádně jsem nakupoval v dobré víře a od Adobe to mám i potvrzené písemně v mailu.

Adobe nikdy komerčním zákazníkům nedodávalo licence za €100. Ty kódy jsou s největší pravděpodobností OK, ale určené pro studenty či školy se speciálními smlouvami. Takže ano, Adobe vám klidně po aplikaci kódu mohlo napsat že je vše OK (protože ten kód ověřili), ale samotný kód nebyl určen pro vás, ale pro studenta školy se speciální smlouvou, což asi nejste. Což samozřejmě ten, který to prodává, dobře věděl. Proto jste takové licence mohl koupit jen u obskurdních firem, nikdy ne u partnerů Adobe? Proč asi?

Je samozřejmě možné, že Adobe nedokáže vystopovat všechny tyto transakce (to bychom museli vědět, v jakém systému a jak ta díra vznikla), takže třeba vám takto získané předplatné v klidu doběhne. Anebo taky ne - jak je vidět na facebookiu ve skupině Grafici, kde už to některým lidem, kteří nakoupili kódy u Softeware-Code, zablokovali.
DMi

Příspěvekod hypotekyfidler.cz » 17. listopad 2020 19:55

Ono to nebylo pod 100 ale něco nad 100 a bylo to taky od Software Codes (což snad je nebo minimálně byl) jejich oficiální distributor.
Jestliže jsem měl před tím u nich 4 roky normální předplatné, tak mě znali a měli možnost jednoduše zjistit, pokud to bylo třeba jenom pro nějaké americké studenty nebo tak. Vzhledem k tomu, že mám od nich ten potvrzovací email, tak bych se asi dost intenzivně bránil, pokud by to teď chtěli zrušit.
hypotekyfidler.cz

Příspěvekod DMi » 17. listopad 2020 20:13

Software codes nikdy distributor nebyl, maximálně mohli být reselleři - ale když se tyto nabídky objevil yzačátkem roku, tak jsem se pro jistotu díval na stránky Adobe a tam nikde o nich nebyla žádná zmínka, což vyvolalo mou nedůvěru. Jestli licence stála €100 nebo €150 (akorát že tedy jedné licence tento "prodejce" vydělal jo €50 více a mohl si zabbukovat letenku na Maledivy dřív :) je asi úplně irelevantní, protožře Adobe tyto licence nabízelo či nabízí za násobné ceny - nikdy se nemohlo jednat o licence určené k běžnému prodeji či přeprodeji k prodeji.

Bránit se určitě braňte, nicméně právní odpovědnost nese ten prodejce - obvykle pokud nějaká firma jako Adobe zjistí, že někdo aktivoval licenci v rozporu s jejím určením (tedy porušil licenční ujednání) - např. student dané školy poskytnul aktivační kód třetí osobě, tak má právo daný účet zablokovat a očividně to tak dělá. Bez ohledu na to, jak dané osoba k tomu kódu přišla - koupila ho v průchodu od cizince nebo na nějakém podivném eshopu Ale jak jsem psal, možná se nebudou schopni dobrat ke všem takto nelegálně prodaným licencím a budete v pohodě. Good luck!
DMi

Příspěvekod hypotekyfidler.cz » 17. listopad 2020 21:47

DMi píše:Bránit se určitě braňte, nicméně právní odpovědnost nese ten prodejce

JIstě. ale pokud to akceptovali a ještě písemně potvrdili (tudíž uzavřeli de facto smlouvu), tak už odpovědnost dle mého právního názoru nějakou nést musí. Navíc na základě informace, že ten první kód akceptovali, jsem koupil ty další dva - takže mě uvedli v omyl a mohu po nich chtít na základě toho náhradu škody.
No nic, my to tady nevyřešíme, jenom si tříbím argumenty, kdyby na to došlo.
hypotekyfidler.cz

Příspěvekod admin » 17. listopad 2020 22:13

hypotekyfidler.cz píše:
DMi píše:Bránit se určitě braňte, nicméně právní odpovědnost nese ten prodejce

JIstě. ale pokud to akceptovali a ještě písemně potvrdili (tudíž uzavřeli de facto smlouvu), tak už odpovědnost dle mého právního názoru nějakou nést musí. Navíc na základě informace, že ten první kód akceptovali, jsem koupil ty další dva - takže mě uvedli v omyl a mohu po nich chtít na základě toho náhradu škody.
No nic, my to tady nevyřešíme, jenom si tříbím argumenty, kdyby na to došlo.

Tak to si myslím, že u Adobe nepochodíš. Maximálně ti nabídnou slevu, ale to je tak všechno - řešit to budeš muset s prodejcem. Mrkni na ten odkaz na Facebook, trochu se tam ta diskuze rozjela a vypadá to, že šlo fakt o nějaké školní licence.
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod hypotekyfidler.cz » 17. listopad 2020 23:14

admin píše: vypadá to, že šlo fakt o nějaké školní licence.

To se mi nezdá, můj účet zůstává úplně normální - plán se nezměnil, stále je to standardní roční plán, měsíčně placený, jenom platby jsou zrušené na tři roky. O žádném školním účtu nic nepsali. Napsali:
"Na váš účet jsme připsali kredit na 365 den/dny/dnů služby zdarma. Tento kredit bude odečten z vaší příští faktury."
Zatím mi nic neruší, tak snad k tomu nedojde.
hypotekyfidler.cz

Příspěvekod Kikinusska » 18. listopad 2020 07:47

Ajaj. Tak včera jsem zjistila, že mi už programy adobe taky nefungují. Zkusím asi alespoň napsat mail na Software-codes, jestli třeba nehodlají navalit penízky zpět, ale když to tady čtu, tak to moc nevypadá :-D. Letošek na fotobankách tedy nic moc, tak spoň, že si tady na foru může člověk postěžovat. :roll:
Kikinusska

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse