shutterstock

Re: shutterstock

Příspěvekod Fauren » 15. listopad 2020 17:14

jo to samé včera :D
Hodnocení: 0
Fauren

Reputace: +67

Příspěvekod Ubu Mbekele » 15. listopad 2020 17:58

Fauren píše:
Baldion píše:Já jsem v pátek na shutterstock nahrál tři naprosto odlišné vektorové grafy. Jeden schválili a dva vyhodili pro přílišnou podobnost. No nic, tak se budou prodávat na ostatních fotobankách. :?

s tou příliš podobnou podobností mám největší problém.. to je snad nejčastěji vyhazující u mě prvek.. A to dám 10ks kočky a vždy v jiné pozici i podstate pozadí a stejně podobné... :D

Kocicky a pejsky vyhazovali smahem uz pred deseti lety pro malou trzni hodnotu a naplnenou databazi podobnym obsahem. Ted uz to roboti neresi. Staci je nahrat najednou, oklicovat a postupne posilat ke schvaleni. Out of focus se spravi totalnim preostrenim hran klidne i zmrvenim fotky. Jen plochy musi byt ciste. Zlati Indove. Styska se mi po vas. Jeste horsi situace je u videa, kde nesmyslne vyhazuji za sum a artefakty, ktere ve videu nejsou... Napodruhe to schvaluji. Jen ta pakarna s nahravanim.... Debilove... :evil:
Ubu Mbekele

IP: 85.163.114.xx

Reputace: 0

Příspěvekod Painter » 21. listopad 2020 20:11

Na tom Shutteru se po... vyhazují mi teď úplně vše pro out of focus. Změnil jsem ostření a myslím se že fotky jsou už přeostřené a stejně vyhozené. Nevím jestli je to shit foťákem, nebo tématem co moc nechtějí, nebo co tam dělaj. Tak ať alespoň napíšou něco jako na CanStocku we have no market for this nebo jak to tam mají. Pořád řeším jestli upgradovat foťák atd. ale mám trochu strach aby mi to nevyhazovali i potom.
Painter

IP: 178.255.168.xx

Příspěvekod GreatWhite » 22. listopad 2020 09:42

;) foťákem to nebude, spíš nějakým slabším objektivem. Fotíš do jpegu nebo rawu?
GreatWhite

Reputace: +175

Příspěvekod ivusakzkrabice » 22. listopad 2020 13:51

Zkušenost posledních týdnů je tak, že čas od času vyhodí celou dávku a jindy zas všechno projde. Někde na facebooku se řešilo, že snad část obrázků už vyhodnocuje umělá inteligence, tak nevím, co je na tom pravdy. Ale jestli je to tak, tak se mi bude po našich oblíbených indech fakt stýskat :)
+Marian Hodnocení: +1
ivusakzkrabice

Reputace: +752

Příspěvekod Egeris » 22. listopad 2020 17:26

Mně se to děje pravidelně taky, zatím jsem nevysledoval pravou příčinu. Všechny fotky mám hezky ostré, přesto vždy část z nich vyhodí na "out of focus". Stačí je nahrát znovu a projdou.

Ovšem to pravé utrpení se týká videí a vyhazování na "noise and artifacts". Krásně čistá videa, přesto 90% odmítnuto. Včera už mě to tak dožralo, že jsem to video vzal, odšumil tak brutálně, že zmizely všechny detaily, vše bylo nechutně rozpatlané a nahrál jim to tam znovu. No a violá - prošlo to. Sice se na to nedá koukat, jak je to vše rozmazané, ale shutterstocku tato kvalita asi vyhovuje...
Egeris

Reputace: +117

Příspěvekod Painter » 23. listopad 2020 08:12

GreatWhite píše:;) foťákem to nebude, spíš nějakým slabším objektivem. Fotíš do jpegu nebo rawu?

Fotím do rawu, objektiv sigma 17-50 F2.8 nebo canon 55-250 na Canon 1200D (foťák z roku 2014 s čipem DIGIC4 z roku 2009). Pořád bojuju že koupím m6 mark2. Jakmile přidám ISO nebo jen trochu zvednu stíny okamžitě tam mám šumu jak prase, u videa ani nemluvím.
Ještě mě napadlo moholo by to být "kalibrací" objektivů a těla, slyšel jsem že se to nějak šteluje spolu.

Egeris píše:Ovšem to pravé utrpení se týká videí a vyhazování na "noise and artifacts". ...

Jo mě takhle vyhazují i fotky kvůli šumu a artefaktům :(
Painter

IP: 31.30.172.2xx

Příspěvekod castyhost » 23. listopad 2020 08:44

no, asi bych po svatkach koupil neco ve frcu nebo upe novej vercajk...
ze by ti to vlilo novy nadseni do zil
castyhost

IP: 92.240.175.1xx

Příspěvekod basti » 23. listopad 2020 09:26

Ideální čas na upgrade se blíží, po Vánocích budou monstr slevy a bazary plné nových foťáků a skel za hubičku...

Jinak "out of focus" to ale asi nevyřeší, protože já mám celkem nový profi vercajk a taky mi vyletěla půlka věcí. Že to vyhodnocuje "umělá inteligence" není možná, ale 100 % jistota. S tímhle ještě bude plno mrzení.
Bloguju o fotobankách na www.stockphotography.cz :)
basti

Reputace: +71

Příspěvekod GreatWhite » 23. listopad 2020 09:33

:| ta 55 - 250 je dost měkká. sigmu neznám, ale tyto zoomovací základy bývají nic moc :( taky občas ještě pořád něco dám na fotobanky ze stařičkého canonu 550D, ale v kombinaci s pevnou 50 1,8 za 3 litry. ;) ten malý objektiv už vydělal tak čtvrt milionu
+Marsan Hodnocení: +1
GreatWhite

Reputace: +175

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock