shutterstock

Re: shutterstock

Příspěvekod PandaWild » 23. listopad 2020 15:45

Mně je stále záhadou, jak je možné že fotobanky vyhazují fotky z kvalitních objektivů a přitom berou fotky z mobilů, s pidi-objektivem a mrňo-senzorem?
Hodnocení: 0
PandaWild

Reputace: +2006

Prekvapko

Příspěvekod Marian » 23. listopad 2020 16:28

Dnes ma Shutter prekvapil - novy dovod zamietnutia videa:

Still Photo: Clip is a zoom, pan, and/or other move of a still photo

:shock: :roll: :|
Marian

Reputace: +28

Příspěvekod duben » 23. listopad 2020 16:31

shalom3 píše:Jen tak si kladu otázku, jestli se jen kvůli fotobankám vyplatí investovat do náročného vybavení.

Hele já se rozhodl vzít Shutter na milost a posílat jim tam cvaky z mobilu, kde nejsou lidi, MR apod. Prostě to co má hodnotu opravdu toho 0,1c. Nicméně hned první cvaky co jsem poslal odmítli, protože Intelectual Property (přitom z toho vraku na ulici to moc poznat nešlo co to bylo za auto a někde to vzali).

Nicméně pořádné fotky jim tam dál posílat nebudu ... ať mají co chtějí. Adobe mi dneska jediným prodejem udělal prakticky dvojnásobek veškerého příjmu z Shutestocku a to stále není první leden, kdy to vše klesne na úplné dno.
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online
duben

Reputace: +272

Re: Prekvapko

Příspěvekod duben » 23. listopad 2020 16:33

Marian píše:Dnes ma Shutter prekvapil - novy dovod zamietnutia videa:

Still Photo: Clip is a zoom, pan, and/or other move of a still photo

:shock: :roll: :|

Platí za fotky jako za odpad, ale schvalováním se tváří jako kdyby byly pořád jednout z top microstock fotobank ... i když možná objemem pro nakupující stále jsou.
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online
duben

Reputace: +272

Příspěvekod Marian » 23. listopad 2020 16:35

Painter píše:Vlastně si můžu vybrat důvod vyhazovu, buď doostřím a vyhodí mi to kvůli šumu a artefaktům anebo se "bojím" šumu tak tolik neostřím a je to out of focus. :D

Skus pouzit na odsumenie vyborny program Topaz DeNoise AI - nielen ze perfektne odsumi, ale aj slusne doostri. Som s nim maximalne spokojny. Momentalne fotim Olympusom a tam je pri silnejsom postprocese sum na dennom poriadku. Odkedy pouzivam DeNoise AI, tak este nebol problem na Shuttri.

Samozrejme ze aj mne vracaju fotky za Out of focus, ale beriem to ako take "kamaradske podpichovanie" od Inda, co sa nudi, pretoze tie fotky su normalne ostre.
Marian

Reputace: +28

Příspěvekod GreatWhite » 23. listopad 2020 17:37

hypotekyfidler.cz píše:Já jeden takový zoom mám a určitě to není super ostré, ale když se zmenší na 6 Mpx a trošičku doostří, tak je výsledek použitelný. To ale není point, Point je, že snažit se ovlivnit míru přijetí výběrem objektivu (speciálně na šutru), je stejné jako se snažit ovlivnit výhru ve sportce výběrem propisky, kterou vyplňuju herní ticket. Když chceš vyhrát ve sportce, musíš často sázet a hlavně mít kliku.

ale když máš fakt ostré fotky, tak ti jednou za čas nějaké vyhodí (asi záleží jak se AI nebo ind vyspí), ale když máš fotky rozpatlané už z objektivu, tak to vyhazují pořád a jenom občas to vezmou (asi záleží jak se AI nebo ind vyspí)

Ono je to tak, že to ale stejně vyhazují hlavně kvůli obsahu ;)
GreatWhite

Reputace: +175

Příspěvekod hypotekyfidler.cz » 23. listopad 2020 19:52

Popravdě, já jsem dlouho už nic nenahrával, ale před tím mi brali nějakých 80% - a s fotkama z toho objektivu 18-135 jsem dokonce kdysi dávno prošel tím vstupním testem 7 z 10 a to byl tehdy celkem úspěch.
Kdyby vyhazovali podle obsahu, tak by to dávalo smysl, ale já mám opravdu pocit, že to je losovačka.
Ale vyplývá z této debaty jedna podstatná věc. Pořád mají převis nabídky a lidé jsou pořád frustrovaní z toho, že nechtějí prodávaz jejich fotky za 0,1. Tudíž přijde asi další snížení provizí - do roka a do dne :evil:
hypotekyfidler.cz

Reputace: +341

Příspěvekod GreatWhite » 23. listopad 2020 20:15

jejich strategie je absolutně nečitelná :? před rokem brali úplně všechno, teď spíš hledají jenom různé důvody pro neschválení, v mnoha případech neopodstatněné. Jsem moc zvědavý kam se to posune po Novém roce a vynulování všech levelů. Počítám, že nějaký další opruz mají už vymyšlený. Myslím, že přijde zrušení toho zaručeného desetníku z prodeje v příštím roce
GreatWhite

Reputace: +175

Příspěvekod Painter » 23. listopad 2020 20:39

PandaWild píše:Tak použij selektivní ostření - doostřit ústřední motiv fotky, ale pozadí rozostřit (výrazně odšumit). Oni také rozlišují podle toho zda se šum nachází v rozostřeném pozadí a zda je ústřední motiv zaostřený (a nesmí být přeostřený, tj. s duchy na okrajích). A když je tam oko, tak koukají ostrost na oko, tak stačí si pohrát jen s okem a to třeba i uměle domalovat aby vypadalo správně ostré (=dotáhnout barvu k hraně nástrojem prst).

Ostřím přes horní propust - černá maska (všechno skrýt) a pak vytahuji hlavní motiv nebo popředí (na co má být zaostřeno). Baví mě protisvětlo (ideál na můj foťák :)) a tak nejvíc šumu mám většinou v hlavním motivu (většinou já sám). Takže když ostřím vylézá mi šum v hlavním motivu

GreatWhite píše:...já každému radím, ať si koupí za tři litry padesátku. ... (otázka je jestli to nevyhazují hned co se jim načte exif fotky - AI nebo indián si přečte canon 1200 a letí to rovnou do koše)

Takže je lepší koupit objektiv nebo tělo? U mě by bylo nejlepší asi obojí ale dát teď třeba 60k se mi nechce. Bazar moc kupovat také nechci, nikdy člověk neví jestli to někomu nespadlo a řešit že je to pak nějak ujetý...
Painter

IP: 178.255.168.xx

Reputace: 0

Příspěvekod castyhost » 23. listopad 2020 21:08

jestli jsi nikdy nefotil pevnym, budes se trapit

ta sigma byvala supr, zalezi v jakym stavu je. Ten zakladak nekomu dej
to telo asi bude spatny, kombinace SUM a Ostrost tomu nasvedcuje

vzal bych neco z Paladixu, jsou tam lidi s historii, od nejakyho joudy za nejnizsi cenu urcite ne

Najdi si nekoho, zajed za nim, vem to do ruky a poslechni si pribeh. To ti da vic, nez tady rady kazdej pes jina visco
castyhost

IP: 92.240.175.1xx

Reputace: 0

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock