Kompletní zrušení portfolia

Diskuse o ostatních - menších - fotobankách, jako je CanStockPhoto, Depositphotos, StockFresh, CutCaster, YayMicro a další

Kompletní zrušení portfolia

Příspěvekod stroblr » 21. leden 2021 13:45

Má někdo zkušenost se zrušením portfolia u stock společností.
Mám účty i u menších fotobanek jako je CanStock, Pixta, atp. a za pět let mi vydělali jen pár centů. Rád bych u nich kompletně zrušil portfolia, aby mé fotografie byly dostupné pouze u těch větších, kde se prodávají. Ideální, kdyby mi i těch pár centů vyplatili, ale to bych chtěl asi moc. Řešil někdo něco podobného???
Hodnocení: 0
stroblr

Reputace: +1

Re: Kompletní zrušení portfolia

Příspěvekod Egeris » 21. leden 2021 14:05

U CanStocku jsem rušil portfolio asi před rokem. Stačilo napsat na podporu pomocí jejich formuláře. Následně mi odpověděli, že teda dobře, ale že mi neproplatí nevyplacené příjmy ($0.5 za 2 roky), jestli to opravdu chci. Tak jsem napsal že ano a do hodiny mi přišel mail o zrušení.
Egeris

Reputace: +117

Příspěvekod shalom3 » 21. leden 2021 15:25

S těmi menšími fotobankami jsme na tom asi všichni podobně - je to o halířcích. Nevím však, jestli má cenu již nahraná portfolia rušit. Třeba na Canstocku se měsíce nic neprodá a pak následuje pár prodejů třeba za 5 USD. Právě jsem se tam podívala a jeden prodej po dlouhé době za 5 USD, předtím v září prodej za 25 USD. (Když to přepočteme na předplatné Shutru, tak to reprezentuje 300 prodejů). Od roku 2017 to vygenerovalo nějakých 137 USD, není to moc, ale na ulici neleží.
Někdy se mohou karty také zamíchat, a fotobanka, která dřív neprodávala, se třeba dočasně zlepší. Tak si říkám, že ty obrázky, co tam už jsou, chleba neujídají. Kdyžtak se uchýlím k tomu, že na některou fb přestanu nahrávat, ale nevidím výhodu v tom, že bych portfolio zrušila.
+zdenat5 Hodnocení: +1
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod zdenat5 » 21. leden 2021 15:45

Některé měsíce jsou prodeje 5 - 2.5 USD i několik, jiné jsou slabší, ale výplaty už jsem měla. V lednu mi nejspíš předběhne 10 centový šutr. Asi bych to nerušila.
zdenat5

Reputace: +148

Příspěvekod hypotekyfidler.cz » 21. leden 2021 18:08

Já jsem zase uvažoval, že zruším Bigstock. Ten mě ale vždycky vítá: "Ahoj krasavče" (asi mě šmíruje webkamerou), tak ho přece nemůžu zrušit.
+Fauren, +PandaWild, +shalom3, +zdenat5 Hodnocení: +4
hypotekyfidler.cz

Reputace: +341

Příspěvekod PandaWild » 21. leden 2021 18:30

Naopak ShutterStock vítá s podezíráním že jsem robot a musím ho pracně přesvědčovat že ne, tak to už stojí za zváženou.
+Marian, +zdenat5 Hodnocení: +2
PandaWild

Reputace: +2005

Zpět na Ostatní microstock fotobanky