shutterstock

Re: shutterstock

Příspěvekod duben » 21. únor 2021 16:14

Zkoušel jsem po půl roce na SS nahrávat a to na mě ve větším objemu ... je to tragédie, přestup z lvl 1 do lvl 2 se kromě "gratulace" neprojevil nijak, stejně 95 procent prodejů je za 0,10$.

Takže sice s ohledem na automatizaci mě nahrávání na Shutterstock nestojí časově nic navíc, ale asi v tom začnu dělat trochu pořádek a vypnu ShutterStock a BigStock. Shutterstock asi 8 USD za 42 prodejů? To si fakt nebudu podstřelovat ostatní fotobanky.

Nechám co tam mám, ale nové věci začnu dávat už jen na ostatní fotobanky, toho výpadku z "možných" příjmů z novinek v řádu pár centů měsíčně z SS si ani nevšimnu. Beztak se většinou prodávají staré věci a navíc za ubohé drobné.
+Dusan Hodnocení: +1
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online
duben

Reputace: +272

Příspěvekod Wood2 » 21. únor 2021 18:59

+admin, +duben Hodnocení: +2
Wood2

IP: 178.22.113.xx

Reputace: 0

Příspěvekod castyhost » 21. únor 2021 20:39

jestli dobre rozumim te definici pouziti je to konkurence Price per image od Getty....
Content can only be used within partner platforms, and cannot be downloaded for other use

Getty (mi) plati od 0,00002 do 0,00390 za jednu kazdou licenci a SS bude platit min 10c??
Hodnocení: 0
castyhost

IP: 92.240.175.1xx

Příspěvekod admin » 21. únor 2021 21:43

Wood2 píše:Shutterstock unlimited

https://forums.submit.shutterstock.com/ ... d-is-here/
Je tam i odpověď od Kate ze shutterstocku.

https://www.microstockgroup.com/shutter ... icseen#new

To by mě zajímalo, co to je za služby/aplikace, které tento program využívají, když nedovolí tu fotku stáhnout... že by něco jako Canva a podobně? Prostě nástroje na tvorbu třeba bennerů, do kterých si z fotobanky dotáhnou grafiku...? Každopádně mi to nezní až tak špatně soudě podle toho, jaké soubory tam použijí - starší 2 roky, bez jediného stažení.
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod Dusan » 23. únor 2021 21:11

duben píše:Zkoušel jsem po půl roce na SS nahrávat a to na mě ve větším objemu ... je to tragédie, přestup z lvl 1 do lvl 2 se kromě "gratulace" neprojevil nijak, stejně 95 procent prodejů je za 0,10$.

Takže sice s ohledem na automatizaci mě nahrávání na Shutterstock nestojí časově nic navíc, ale asi v tom začnu dělat trochu pořádek a vypnu ShutterStock a BigStock. Shutterstock asi 8 USD za 42 prodejů? To si fakt nebudu podstřelovat ostatní fotobanky.

Nechám co tam mám, ale nové věci začnu dávat už jen na ostatní fotobanky, toho výpadku z "možných" příjmů z novinek v řádu pár centů měsíčně z SS si ani nevšimnu. Beztak se většinou prodávají staré věci a navíc za ubohé drobné.

Mám to podobně, testoval jsem nové fotky na Shutterstocku a nedělají už skoro nic. Sem tam 10c, ale opravdu kusově. Staré fotky mi nějakým způdobem ještě vydělávají dost.
Takže Bigstock vypnu, už dělá jen jednotky dolarů (kdysi 50-70měsíčně) a Shutterstocku nechám jen starý obsah.
Dusan

Reputace: +61

Příspěvekod duben » 24. únor 2021 13:28

Shutterstock jako obvykle nezklamal, něco jsem hromadně posílal a protože dneska přece jen od začátku roku jeden větší prodej byl, říkal jsem si ok, naláduju tak nějaké nové fotky, co jdu nahrát i jinam.

Takže u fotek na ISO 100 odmítnutí protože NOISE a GRAIN, u fotky chtějí ART/Property release, protože jejich AI to asi vyhodnotila jako malbu ... jediné co se od nových "odměn" změnilo, že je mi to už u SS fuk a ani se nebudu snažit, jim to tam protlačit znova. Do odpadkových fotobank na druhý pokus fotky netlačím :D

Aha tak už jsem ten Art release pochopil, na mostě jsou nějaké čmáranici grafity a to jsem neretušoval ... no nic. Nechtějí , nebudou mít.
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online
duben

Příspěvekod duben » 24. únor 2021 13:32

pro představu, šlo o "umění" na tom protilehlém pilíři http://duben.org/item/358-trojsky-most ... nicméně i tahle fotka obsahuje prý NOISE a GRAIN :D
duben

Příspěvekod TomasK » 24. únor 2021 15:20

duben píše:pro představu, šlo o "umění" na tom protilehlém pilíři http://duben.org/item/358-trojsky-most ... nicméně i tahle fotka obsahuje prý NOISE a GRAIN :D

Fotka pekna. Docela by me zajimalo, jak se da fotit potme bez sumu? To uz ta moderni foto technika tak pokrocila?
TomasK

Reputace: +32

Příspěvekod castyhost » 24. únor 2021 15:33

SS dostal pred nekolika lety pres prsty a nebere ani naznak graffity
castyhost

IP: 92.240.175.1xx

Příspěvekod Marsan » 24. únor 2021 15:57

castyhost píše:SS dostal pred nekolika lety pres prsty a nebere ani naznak graffity

jj, ani kousek čmárance na zdi nevezmou
Marsan

Reputace: +216

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock