Nástroj pro IPTC

Ať už to jsou služby pro hromadný upload, nastavování IPTC nebo generování seznamu klíčových slov

Nástroj pro IPTC

Příspěvekod admin » 26. březen 2021 12:32

Už několik let pro IPTC používám nástroj PhotoStock (http://fotobanky.cz/photostock-editace-iptc) ale pozslední dobou je nějakej línej a začíná zlobit (přešel jsem na Win10). navíc autor ho už 8 let neaktualizoval... tak mě napadlo, že se poohlédnu po jiném řešení a zajímalo by mě, co používáte vy. Jde mi čistě o Windows aplikaci pro pohodlnou editaci (zápis) IPTC. Tedy něco, kde budu procházet mezi obrázky a snadno budu měnit IPTC, bude to umět také Copy & Paste všech položek naráz (název, popis, klíčová slova) a bude to umět vyhodit duplicity v klíčových slovech. Nepotřebuji návrhy dalších klíčových slov, vyhledávání a podobně.
Hodnocení: 0
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Re: Nástroj pro IPTC

Příspěvekod Egeris » 26. březen 2021 12:40

Já používám XPiks - https://xpiksapp.com/. Nemůžu si stěžovat, vše co jsem potřeboval to umí.
Egeris

Reputace: +117

Příspěvekod Bananaboy » 26. březen 2021 12:41

To by ti mala stačiť tá základná verzia Xpiksu, ktorá je zadarmo.
https://xpiksapp.com
+ivusakzkrabice Hodnocení: +1
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod shalom3 » 26. březen 2021 14:06

Xpiks používám pod Linuxem, ale občas ráda zavítám do Windows kvůli Stocksubmitteru. Myslím, že nic lepšího neexistuje. Dají se tam vytvářet šablony na kw a mnoho dalšího. Klíčovat se dají i videa, což asi žádný jiný program neumí. Klíčovat se dá neomezeně zadarmo, platí se pouze submitování.
+ivusakzkrabice Hodnocení: +1
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod ivusakzkrabice » 26. březen 2021 14:19

Koukám, že má i portable verzi.
Jako s photostockem jsem spokojená, ale ač se svých sedmiček nechci vzdát, tak přestup na destíky mě taky nemine.
Díky za tip, vyzkouším až na mě přijde ta masochistická chvilka potřeby keywordovat :)
ivusakzkrabice

Reputace: +751

Příspěvekod shalom3 » 26. březen 2021 15:04

Ivus - možná jsem to nenapsala dosti jasně, ale od té první věty je vše o Stocksubmitteru (ten bohužel není pod Linuxem a je to jedna z mála věcí, která mě vrací k Windousům).
shalom3

Příspěvekod Bananaboy » 26. březen 2021 17:10

shalom3 píše:Ivus - možná jsem to nenapsala dosti jasně, ale od té první věty je vše o Stocksubmitteru (ten bohužel není pod Linuxem a je to jedna z mála věcí, která mě vrací k Windousům).

Ivusakzkrabice myslí Xpiks, keďže spomína portable verziu. StockSubmitter nemá portable verziu. Myslím, že ešte tak rok dozadu, keď som naposledy testoval Xpiks, tak bol úplne zadarmo. Teraz pozerám, že už sú tam aj nejaké PRO verzie, ale ten základ nechali stále zadarmo.
Shalom3, aj Xpiks dokáže kľúčovať videá.
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod weyo » 26. březen 2021 18:16

Ja Používam Adobe Bridge a kľúčove slová generujem Tu: http://www.mykeyworder.com/
+Baldion Hodnocení: +1
weyo

Reputace: +124

Příspěvekod ivusakzkrabice » 26. březen 2021 18:52

No pokud mě Xpiks neosloví, tak budu muset stocksubmitter na desítkách jet přes virtual box..
je to sice zbytečných asi pár kroků navíc, ale předpokládám, že se virtual box nezměnil od dob, kdy jsem nostalgicky spouštěla staré hry v některé ze starších verzí :) že to prostě rozchodim :D
+Baldion Hodnocení: +1
ivusakzkrabice

Reputace: +751

Příspěvekod shalom3 » 27. březen 2021 00:37

Bananaboy píše: Teraz pozerám, že už sú tam aj nejaké PRO verzie, ale ten základ nechali stále zadarmo.
Shalom3, aj Xpiks dokáže kľúčovať videá.

Jistě, dá se tam zapsat kw a metadata, ale pokud vím, tak se ta videa s tím nenahrají a pak to do nich musíš nakopírovávat. Aspoň podle toho, jak jsem to zkoušela před nějakým časem - ale třeba to už vylepšili, nevím, nejnovější verzi nemám. Stocsubmitter videa taky zpravidla jen nahraje a teprve po submitu tam dotlačí i metadata.

Ivusakzkrabice - Stocksubmitter by měl jet i na desítkách (tedy pokud pojedou desítky samy o sobě ;) , sedmičky jsou minimum, 64-bit OS je podmínka ve všech případech.
shalom3

Další

Zpět na Nástroje ulehčující prodej ve fotobankách