Měsíční čisté příjmy - FB

Jste na fotobankách noví? Pište sem, pokud se chcete zeptat na ty nejzákladnější věci, potřebujete poradit, nebo se jen přivítat s místní komunitou.

Měsíční čisté příjmy - FB

Příspěvekod Petana » 21. květen 2021 07:42

Zdravím, nevím, jestli je to vhodný dotaz zrovna sem, ale už jsem vážně zoufalá.

Potřebuji pro banku cifru měsíčního čistého příjmu z podnikání (prodej na fotobankách). Vůbec netuším, jak takovou sumu vypočítat, jde to nějak z podaného daňového přiznání ?

Nebo jen zprůměrovat příjmy za celý rok a odečíst do nich pravidelné zálohy na zdravotní a sociální a poté od toho nějak odečíst také daň z příjmů?

Netuším,
moc děkuji
Hodnocení: 0
Petana

IP: 109.164.108.1xx

Reputace: 0

Re: Měsíční čisté příjmy - FB

Příspěvekod hypotekyfidler.cz » 21. květen 2021 08:12

Každá banka počítá čisté příjmy z DP jinou metodikou a výsledky se dost liší. V tvém dotazu chybí info, kam a proč máš tenhle údaj vyplnit. Pokud se jedná jenom o nějaké prohlášení, tak bych postupoval tak, jak jsi psala.
hypotekyfidler.cz

Reputace: +336

Příspěvekod Petana » 21. květen 2021 08:23

Děkuji, je to jak píšeš, jde "pouze" o prohlášení, avšak i tak to chci mít co nejvíc správné.

Mohu jen dotaz jak přesně od zprůměrovaného měsíčního příjmu odečtu měsíční daň z příjmů? Liší se nějak procento daně z příjmu když se jedná pouze o dobu měsíce? Asi hloupý dotaz, ale asi to potřebuji vysvětlit jak pro hlupačku.
Petana

IP: 109.164.108.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod hypotekyfidler.cz » 21. květen 2021 08:47

Jetli to chceš mít co nejpřesněji, tak vem celkové příjmy (ř. 101) od toho odečti své skutečné výdaje, které jsi s tím doopravdy měla, dále odečti zaplacenou daň a skutečnou výši sociálního a zdravotního pojištění - tu zjistíš z přehledů, který odevzdáváš na socku a zdrávku. Výsledek potom vyděl počtem měsíců, po které činnost trvala.
Nebo se hluboce zamysli a nějaké číslo tam prostě napiš, protože na tom asi nezáleží.
hypotekyfidler.cz

Příspěvekod duben » 23. květen 2021 17:33

Obvykle že u podnikání vezmě daňové přiznání, tam je částka po odečetení nákladů (záleží jak daňíš, jestli paušálně, nebo na prokázatelné náklady) no když vezmeš částku po zdanění a podělíš jí 12, tak máš měsíční čistý příjem. Pokud optimalizuješ na daně a potřebuješ doložit příjem třeba pro hypotéku, máš obvykle problém. Pokud jsi plátce DPH, tak některé banky (dřív to takhle dělala jen RB) mohou vzít v potaz i kombinaci paučálního daňového základu a podkladů pro DPH, ale není to obvyklé a běžné.
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online
duben

Reputace: +266

Příspěvekod hypotekyfidler.cz » 23. květen 2021 21:30

duben píše:Pokud optimalizuješ na daně a potřebuješ doložit příjem třeba pro hypotéku, máš obvykle problém. Pokud jsi plátce DPH, tak některé banky (dřív to takhle dělala jen RB) mohou vzít v potaz i kombinaci paučálního daňového základu a podkladů pro DPH, ale není to obvyklé a běžné.

Ono to je samozřejmě jedno, autor vlákna si svůj problém už asi vyřešil a nikoho jinýho tady to nejspíš nezajímá, ale mám dneska navečer takovou kousavou náladu.
I u spousty jiných témat a příspěvků jsem si už dávno všiml, že máš takovou zvláštní tendenci hrát si na chytrýho a přitom psát úplný, ale úplný voloviny.
hypotekyfidler.cz

Příspěvekod duben » 23. květen 2021 23:03

hypotekyfidler.cz píše:
duben píše:Pokud optimalizuješ na daně a potřebuješ doložit příjem třeba pro hypotéku, máš obvykle problém. Pokud jsi plátce DPH, tak některé banky (dřív to takhle dělala jen RB) mohou vzít v potaz i kombinaci paučálního daňového základu a podkladů pro DPH, ale není to obvyklé a běžné.

Ono to je samozřejmě jedno, autor vlákna si svůj problém už asi vyřešil a nikoho jinýho tady to nejspíš nezajímá, ale mám dneska navečer takovou kousavou náladu.
I u spousty jiných témat a příspěvků jsem si už dávno všiml, že máš takovou zvláštní tendenci hrát si na chytrýho a přitom psát úplný, ale úplný voloviny.

Píšu většinou věci z vlastní zkušenosti, jestli ti to přijde jako voloviny, není to můj problém. Klidně kousej dál, když má tu náladu, ale nejspíš ti na to nebudu reagovat.

Ale určitě máš v tomhle oboru větší praxi, jestli lidem hypotéky řešíš, já to mám jen z pohledu, když jsem si jí řešil pro sebe.
+admin Hodnocení: +1
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online
duben

Reputace: +266

Zpět na Diskuse pro nováčky