Po
rýchlom googlení by sa mi to mohlo podariť z exečkovať dokonca aj s tensorflowom. Keď zapnem windowsácky počítač, tak to skúsim.
Neurónové siete sa vyvíjajú v pythone čisto kvôli komfortnej práci s datami(balík pandas a štruktúra dataframe) a dobrej dostupnosti knižníc či už Tensorflow, Pytorch,... Samotné knižnice sú predkompilované v cpp takže samotný beh je už relatívne efektívny. Aj keď tým, že som použil asi najväčšie dostupné modely, tak je beh naozaj pomalý. U mňa to je asi 90 sekúnd štart tensorflow prostredia a načítanie modelov do ramky. Anotácia každej ďalšej fotky potom trvá asi 30 sekúnd. Ak by mal niekto grafiku kompatibilnú s tensorflow-om, tak by to valilo rýchlejšie, toto sú čísla z notebooku na i7 bez grafiky.
Je to platformovo nezávislé i keď Mac som neskúšal(nemám k dispozícií). Na linuxoch a Macoch je python nainštalovaný spolu s operačným systémom, na Windowse ho treba nainštalovať ručne, to však naozaj nie je problém.
Ešte mi napadlo, že môžem ukázať výsledky na nejakých náhodných fotkách:
http://michal.cervenansky.eu/dt_dataset ... words.htmlPrvých pár keywordov je rozsekaná image caption