Adobe Stock Upfront Royalty Payment Opportunity

Re: Adobe Stock Upfront Royalty Payment Opportunity

Příspěvekod GreatWhite » 8. červen 2021 10:24

anebo naopak to spoustu eventuálních zákazníků odradí od předplatného, protože se spokojí s obsahem zdarma. Celé je to jenom nastavené na to, aby se nějaký obsah zadarmo nabídl zákázníkům creative cloud. Velcí zákazníci, časopisy atd si stejně budou dál platit balíčky předplatného a těm bude nějaká zdarma sekce ukradená. Ti by si tu určitou fotku stáhli za prachy. Nevím, jestli se budou obrázky zdarma zobrazovat v portfoliu autora :? a těžko říct na jaké pozice ve vyhledávání naskočí ty obrázky po těch 12 měsících. :| každopádně je to jenom další krůček k zániku placeného obsahu. Za pár roků to pro velký zájem budou vykupovat za 1 kredit.
Hodnocení: 0
GreatWhite

Reputace: +175

Příspěvekod admin » 8. červen 2021 10:51

Kde se vám ta informace zobrazuje? Mně žádný email nepřišel... ale možná je to tím, že tam mám z 99 procent vektory a těch se to netýká...?
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod duben » 8. červen 2021 11:09

Pokud jsem se dobře díval tak jde jen o fotky co mají max 4 prodeje za poslední rok. Takže ve výsledku to vyjde lépe, pokud se některé z vybraných nezačne náhodou prodávat jak na běžícím páse. A kdyby mi vybrali do portfolia všech 395 fotek u kterých to robot nabízí, tak by to znamenalo 1975 EUR a to mi za celý rok asi ani portfolio na Adobe nevydělám mě to přijde jako rozumný deal.
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online
duben

Reputace: +272

Příspěvekod hypotekyfidler.cz » 8. červen 2021 11:57

Já jsem se podíval na výdělky jednotlivých obrázků za posledních 12 měsíců a u několika fotek by se to nevyplatilo, u ostatních ano.
A teď se ještě koukám, že zrovna tyhle fotky nominovány nejsou - takže ani Adobe tam ty úplně nejvýdělečnější nechce.
Mě to přijde také jako solidní nabídka - kdyby totéž dělali u Šutru, tak by přišel email, že část portfolia je od teď zadarmo a komu se to nelíbí, tak si může stěžovat na Hlavním nádraží.
Adobe má evidentě fotobanku jenom jako doplněk ke cloudu a z hlediska výnosů to tak neřeší - což je pro fotobankéře dobrá zpráva.
hypotekyfidler.cz

Reputace: +341

Příspěvekod Artush » 8. červen 2021 13:07

admin píše:Kde se vám ta informace zobrazuje? Mně žádný email nepřišel... ale možná je to tím, že tam mám z 99 procent vektory a těch se to netýká...?

Mě taky se taky nikde nic nezobrazuje a ani mail nepřišel.
www.artushfoto.eu
https://www.instagram.com/artushfoto.eu/
www.facebook.com/artushfoto.eu
Artush

Reputace: +7

Příspěvekod shalom3 » 8. červen 2021 13:22

Mailem to asi neposílali, ale mně se zobrazuje hned na hlavní stránce takový modrý pruh se zprávou Nominujte své položky do 23. června. Když se tam přesune tlačítko Nominujte, tak se u jimi zvolených fotek (jen u fotek) objeví značka (takový vypínač, který je zapnutý, ale kdo nechce tu fotku nominovat, tak ho může vypnout). Počet je (jak zde vidím) různý podle asi velikosti portfolia nebo oblíbenosti...nevím.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod Ubu Mbekele » 8. červen 2021 13:27

Řekl bych, že je to solidní nabídka. Stejně je to zatím jen předvýběr robotem. Označilo mi to i několik bestsellerů. Ty vypnu a zbytek klidně prodám na rok k dispozici za ten paušál.
Ubu Mbekele

IP: 85.163.138.xx

Reputace: 0

Příspěvekod castyhost » 8. červen 2021 15:09

takze hezky prodeje na AS jsou pryc, bude se rozdavat... :-/
castyhost

IP: 92.240.175.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod CaptureLight » 8. červen 2021 16:38

GreatWhite píše:anebo naopak to spoustu eventuálních zákazníků odradí od předplatného, protože se spokojí s obsahem zdarma. Celé je to jenom nastavené na to, aby se nějaký obsah zadarmo nabídl zákázníkům creative cloud. Velcí zákazníci, časopisy atd si stejně budou dál platit balíčky předplatného a těm bude nějaká zdarma sekce ukradená. Ti by si tu určitou fotku stáhli za prachy. Nevím, jestli se budou obrázky zdarma zobrazovat v portfoliu autora :? a těžko říct na jaké pozice ve vyhledávání naskočí ty obrázky po těch 12 měsících. :| každopádně je to jenom další krůček k zániku placeného obsahu. Za pár roků to pro velký zájem budou vykupovat za 1 kredit.

Takže nějaká rada?
Ber, dokud dávají a čekej, že to bude jen horší?
Asi tak :-)

Mám jich tam v nabídce 1305. Což je 10% portfolia. Kdyby to vyšlo, tak předpokládaný výdělek je 6.525 eur. Ale nevyjde to, protože 10% portfolia asi nabídli všem.
Ale je to jen na rok, takže to asi za tu zkoušku prodat ležáky víceméně stojí.
Lepší nápad?
CaptureLight

Reputace: +60

Příspěvekod CaptureLight » 8. červen 2021 16:40

Egeris píše:Jde někomu z vás kliknout na to tlačítko "Souhlasím"? Já ho mám stále neaktivní ať dělám co dělám...

Musíš dočíst až nakonec. Jakože jsi to přečetla. Pak je Souhlasím aktivní.
CaptureLight

Reputace: +60

PředchozíDalší

Zpět na Fotolia