Adobe Stock Upfront Royalty Payment Opportunity

Re: Adobe Stock Upfront Royalty Payment Opportunity

Příspěvekod castyhost » 12. červen 2021 03:23

U neprodejneho tematu vyhodi
Treba tema stomatologie muzes fotit donekonecna a vzdycky se najde soubor nebo i serie co zazari.
Hodnocení: 0
castyhost

IP: 92.240.175.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod Neznamy » 13. červen 2021 15:37

ivusakzkrabice píše:Tak vektory zdarma bych asi nedávala, přeci jen je v tom krapet víc know-how než ve fotkách..

No nevím, taková profesionální fotografie jídla vyžaduje poměrně specifické a obsáhlé know-how. Navíc takový fotograf potřebuje plno rekvizit, vybavení ateliéru, foťák, objektivy. Nic z toho vektorista nepotřebuje, takže fotograf má nemalé náklady navíc oproti vektoristovi.

Ono záleží na tom co člověk porovnává. Fotka Karlštejnu pořízená při rodinné procházce opravdu nic moc know-how nevyžaduje. Ale to ani vektory sada nenápaditých šipek pro web.
Neznamy

Reputace: +58

Příspěvekod ivusakzkrabice » 13. červen 2021 20:47

S těmi vektory jsem to myslela tak, že kdokoliv vezme vektrový soubor, udělá pár změn a může na úspěšném vektroru v podstatě beztrestně parazitovat, přičemž jeho autora to celé složit nějaký ten čas stálo.
ivusakzkrabice

Reputace: +752

Příspěvekod shalom3 » 13. červen 2021 22:51

Nevím, jak to s tím parazitováním může být - já jsem zkusila v několika případech "parazitovat" na svých vlastních obrázcích, které měly prodeje, ale ten pozměněný se často neprodá vůbec a nebo se prodává podstatně méně.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod honza286 » 14. červen 2021 08:12

Neznamy píše:
ivusakzkrabice píše:Tak vektory zdarma bych asi nedávala, přeci jen je v tom krapet víc know-how než ve fotkách..

No nevím, taková profesionální fotografie jídla vyžaduje poměrně specifické a obsáhlé know-how. Navíc takový fotograf potřebuje plno rekvizit, vybavení ateliéru, foťák, objektivy. Nic z toho vektorista nepotřebuje, takže fotograf má nemalé náklady navíc oproti vektoristovi.

Ono záleží na tom co člověk porovnává. Fotka Karlštejnu pořízená při rodinné procházce opravdu nic moc know-how nevyžaduje. Ale to ani vektory sada nenápaditých šipek pro web.

Ještě bych dodal jeden podstatný rozdíl - "překreslit" nějaký vektor dokáže s potřebnými dovednostmi kreslení vektorů kdokoliv kdykoliv, nafotit úplně tutéž fotku i např. toho Karlštejna s určitým časovým odstupem prakticky nejde, respektive je ta pravděpodobnost toho hodně mizivá (už jen vyčíhat úplně stejné počasí i světlo je prakticky nemožné - to by tam musel fotograt chodit v to stejné datum i hodinu stovky let, aby se mu to povedlo).
honza286

Reputace: +70

Příspěvekod Neznamy » 15. červen 2021 12:33

Je to tedy těžké rozhodování. Spíš bych se nezapojil, ale když se nezapojím, tak moje témata pokryje konkurence, a proč by někdo měl kupovat fotky ode mě, když je bude mít zdarma od konkurence? Sice se snažím udržet vysokou kvalitu, ale na to většina kupujících nejspíš nehledí.

Navíc když porovnám vybrané fotky s Shuttrem, tak je jich tam plno co na SS vydělaly aspoň 30$ za poslední rok. Tak proč bych je nabízel na AS za 5$?

Z mého portfolia vybrali cca 45 % fotek. Tak nevím jestli to znamená, že 45 % portfolia mám odpad, který podle nich stojí jen za 5$...
Neznamy

Reputace: +58

Příspěvekod Ubu Mbekele » 15. červen 2021 14:34

Asi to bude jedna z posledních šancí jak za své fotky něco dostat. To, že se nějak prodávaly doposud, neznamená jejich prodejnost v budoucnu. Podle mne tahle akce totálně podtrhne klasická hlavní fotobanková témata. Zbydou speciality a odborné záležitosti.
Ubu Mbekele

IP: 85.163.138.xx

Příspěvekod castyhost » 15. červen 2021 14:39

nabídl jsem 10ks s 1x prodejem a ze serie 10ks s prodejem cca 20x
zvedavost

imho na to maji zmaknutou sablonu co vybere tak aby na to max vydelali, jen idiot jim nabidne cely portfolio s vidinou zisku mega Eur
castyhost

IP: 92.240.175.1xx

Příspěvekod ivusakzkrabice » 15. červen 2021 16:02

Beru to za sebe, prostě kreslit vektory mi moc nejde a neskutečně mi to trvá, vždycky se trápím a tak by se mi asi víc líbilo něco vykrást. Ukrást celou fotku by mě nenapadlo, natož v ní něco změnit a vydávat za svoji. Sice mě z foťáku furt bolí záda, ale prostě mě to baví a je to moje, nějak furt nevím nač by mi bylo vykrádání cizích fotek. Mám to prostě nastavený jinak :)
ivusakzkrabice

Příspěvekod ivusakzkrabice » 15. červen 2021 16:02

Zjišťuju, že měli dát kratší termín, zas jsem včera do výběru vlezla a zas jsem jich pár zrušila, tak nevím, zda tam do 23ho něco zbude :D :lol:
ivusakzkrabice

PředchozíDalší

Zpět na Fotolia