Freepik - potvrdenie o daňovej rezidencii

Diskuse o ostatních - menších - fotobankách, jako je CanStockPhoto, Depositphotos, StockFresh, CutCaster, YayMicro a další

Freepik - potvrdenie o daňovej rezidencii

Příspěvekod Adela » 2. duben 2022 20:30

Zdravím,

začala som prispievať na Freepik, ktorý však odo mňa žiada potvrdenie o daňovej rezidencii, inak mi strhnú 24% platby.

Máte niekto podobné skúsenosti, prípadne z iných fotobánk? Dá sa to prípadne nejako obísť? Ďakujem.
Hodnocení: 0
Adela

Reputace: 0

Re: Freepik - potvrdenie o daňovej rezidencii

Příspěvekod weyo » 3. duben 2022 16:52

Pokial máš živnosť, tak zájdi na DU/register a vyžiadaj si to tlačivo, ale požiadaj pracovníčku na dobu platnosti neurčito, ona ti tam dá pomlčku. Takto to mne robí moj DU. A ak nemáš živnosť neviem, ale asi tam teba aj tak zájst. Potom Ti na začiatku dalšieho roka znova zájst na DU, lebo na Freepiku to tlacivo musíš predkladať znova, ale ak tam budes mat v januari peniaze, tak nesmieš potvrdit Validation Invoice, lebo ti automaticky stiahnu 24%, lebo to ich schvalovanie tlačív im trvá ako lačnému sranie :) Takže potom ako Ti ho znova schvalia stačí potvrdiť validation a zrušia ich daň. Samozrejme ak tam aš teraz zarobené peniaze tak tej strašnej dani sa nevyhneš.
weyo

Reputace: +122

Příspěvekod Návštěvník » 3. duben 2022 20:55

Ďakujem za info, spravím to tak ako mi radíš. Aj keď netuším či sa to vôbec oplatí ;)
Návštěvník

IP: 84.245.121.xx

Reputace: 0

Příspěvekod weyo » 4. duben 2022 07:03

Oplatí sa to tak, ak máš aspon 10.000 súborov ktoré nahráš v krátkom čase. Ich system umožnuje uploadnuť 3000 súborov jednorázovo, ja som tak nahral mojich 14.000 fotiek behom 10 dní a vtedy ich system mi vygeneroval aj 1000 stiahnutí za den, čo bolo 75€ aj drudý den detto, potom predaje postupne klesali, ale to je tak všetko, teraz ked tam už neuploadujem, mám cca 200-300 stiahnutí v prac den, čo je 10-20€ denne. https://www.freepik.com/weyo
weyo

Reputace: +122

Příspěvekod zdenat5 » 4. duben 2022 15:23

weyo píše:Oplatí sa to tak, ak máš aspon 10.000 súborov ktoré nahráš v krátkom čase. Ich system umožnuje uploadnuť 3000 súborov jednorázovo, ja som tak nahral mojich 14.000 fotiek behom 10 dní a vtedy ich system mi vygeneroval aj 1000 stiahnutí za den, čo bolo 75€ aj drudý den detto, potom predaje postupne klesali, ale to je tak všetko, teraz ked tam už neuploadujem, mám cca 200-300 stiahnutí v prac den, čo je 10-20€ denne. https://www.freepik.com/weyo

To tvoje portfolio je čím dál krásnější - a ta úspěšnost - gratuluji - paráda. :P
+weyo Hodnocení: +1
zdenat5

Reputace: +137

Zpět na Ostatní microstock fotobanky