Referenční foto; Smlouva s majitelem objektu

Jste na fotobankách noví? Pište sem, pokud se chcete zeptat na ty nejzákladnější věci, potřebujete poradit, nebo se jen přivítat s místní komunitou.

Referenční foto; Smlouva s majitelem objektu

Příspěvekod Matess » 16. únor 2022 08:53

Zdravím,

prosím o radu zkušenější přispěvatele. U vícero FB jsem narazil na problém u schvalování. Požadují „smlouvu s majitelem objektu“ a referenční obrázky/fotky. Smlouva s majitelem objektu zní zvláštně, když se jedná o jednoduché ručně malované obrázky zpracované do PC a dále zpracované do výsledných ilustrací. Toto chápu, že se jedná prostě o „formulář, který slouží pro více účelů“. Trochu tápu, zda mám tento formulář opravdu vyplnit „sám se sebou“. Neexistuje nějaká možnost, kde jen „potvrdím“, že já jsem autor a tedy majitel kreslených předloh. Popřípadě někde přidat poznámku pro schvalování…?

Jde úplně o jednoduché akvarelové obrázky, tyto jsem naskenoval do PC a vytvořil různé kombinace těchto tvarů. U některých FB byly obrázky přijaty bez problému a pak relativně dobře prodávány. Zkoušel jsem k obrázku přiložit vyfocené „originály“ ručně kreslených obrázků a pak naskenované tyto obrázky. Obrázky byly přesto zamítnuty.

Vzhledem k relativně dobrému prodeji bych rád zjistil, co vlastně FB požadují. Dokázal by mi někdo polopaticky (ideál s konkrétním příkladem) vysvětlit, co přesně požadují, co je nutné vyplnit, jaký druh „referenčních fotek“ je třeba přiložit.

Děkuji moc za každou radu a pěkný den!
Hodnocení: 0
Matess

Reputace: 0

Re: Referenční foto; Smlouva s majitelem objektu

Příspěvekod velryba01 » 4. duben 2022 15:34

Ahoj, většina vyžaduje ke každému ručně malovanému obrázku Property release, a to ke každému konkrétnímu zvlášť, včetně vložení zmenšeniny obrázku. Je to smlouva tebe jako autora s tebou samým jako přispěvatelem, je to na hlavu, ale chtějí to :) Je dobré si uložit předvyplněný vzor s adresou tebe a svědka včetně podpisů a pak tam jen doplňovat datum a zmenšeninu obrázku, ušetří to čas. Lepší způsob bohužel neznám...
Hodnocení: 0
velryba01

IP: 94.113.226.xx

Reputace: 0

Zpět na Diskuse pro nováčky