Kecy v kleci

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Kecy v kleci

Příspěvekod PandaWild » 6. červenec 2022 07:36

Nevím sice jak 123RF, ale bývá dobrým zvykem fotobank při zrušení účtu vyplatit zbylé peníze, i když to nesplňuje požadovaný limit.
Hodnocení: 0
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Teamen » 6. červenec 2022 07:44

Výborně, děkuji. Zkusím to hned domluvit. Jak jste na tom ostatní, ještě Vám to přináší nějaké zisky?
Teamen

IP: 212.79.110.xx

Reputace: 0

Příspěvekod Teamen » 6. červenec 2022 08:52

Tak zkušenosti jsou takové, že 123RF odmítli vyplatit zbývající výdělek s tím, že to mají ve smlouvě. A Depositphotos slíbili, že výplatu pošlou. Tak uvivíme
Teamen

IP: 212.79.110.xx

Příspěvekod Návštěvník » 7. červenec 2022 05:49

U 123RF jsem účet zrušil.
Předcházela tomu skutečnost, že jsem 123RF přistihl při tom, že začačali prodávat fotky za nižší částky, než mají uvedené na ceníku a tedy i ve smlouvě.
Firma v podstatě nekomunikuje, na dotazy věcně nereaguje, zrušení účtu trvalo půl roku, portfolio jsem musel smazat ručně fotku po fotce.
Peníze z účtu ovšem okažitě sebrali, že to mají v podmínkách.
To, že sami porušili smlouvu, na to vůbec nereagovali.
Řeknu to tak, jak to je, 123RF jsou sráči.
Omlouvám se adminovi za hrubost, ale na druhé straně doufám, že si to od 123RF přečtou.
Návštěvník

IP: 135.125.232.xx

Příspěvekod honza286 » 12. červenec 2022 09:27

Tak jsem si zkoušel večer najít, kdo všechno nabízí prodej fotek z mých osobních webovek (nemám je nikde na běžných fotobankách) a narazil jsem na tyhle stránky https://shop1.onlinesale2022.ru/content ... A1na&id=17 (to je přímo ta má fotka) - samozřejmě tam tu fotku neprodávám a i cenově je to nesmysl...Nejvtipnější je, že přímo v nýzvu je odkaz na ty mé webovky - vypadá to, že někdo stáhnul malý náhledový obrázek a vesele ho prodává dál pod svým jménem a vydělává na tom. Zkusil jsem napsat i na e-mail z kontaktu těch webovek, samozřejmě nedoručitelné (on už ten e-mail je podezřelý). Bohužel vzhledem k tomu, že to jsou rusácké stránky, je to prakticky neřešitelné - podle recenzí si na té fotce i někdo asi už i něco vydělal...Je mi jasné, že obdobných stránek bude asi více, ale tahle má celkem hodně fotek, takže je pravděpodobné, že tam najde něco svého i někdo další...Tihle zloději ovšem obdobně prodávají dál i fotky z fotobank - v lepším případě si jí koupí za pár centů s běžnou licencí.
honza286

Reputace: +70

Příspěvekod Painter » 15. červenec 2022 10:32

Ahoj, prosím znáte/pouzivate aplikaci na telefon (android), kde by šly do jpeg zapisovat ITPC?
Díky
Painter

IP: 2a00:1028:96d4:1602:5d09:e0aa:84c9:98xx

Příspěvekod admin » 16. červenec 2022 07:18

honza286 píše:Tak jsem si zkoušel večer najít, kdo všechno nabízí prodej fotek z mých osobních webovek (nemám je nikde na běžných fotobankách) a narazil jsem na tyhle stránky https://shop1.onlinesale2022.ru/content ... A1na&id=17 (to je přímo ta má fotka) - samozřejmě tam tu fotku neprodávám a i cenově je to nesmysl...Nejvtipnější je, že přímo v nýzvu je odkaz na ty mé webovky - vypadá to, že někdo stáhnul malý náhledový obrázek a vesele ho prodává dál pod svým jménem a vydělává na tom. Zkusil jsem napsat i na e-mail z kontaktu těch webovek, samozřejmě nedoručitelné (on už ten e-mail je podezřelý). Bohužel vzhledem k tomu, že to jsou rusácké stránky, je to prakticky neřešitelné - podle recenzí si na té fotce i někdo asi už i něco vydělal...Je mi jasné, že obdobných stránek bude asi více, ale tahle má celkem hodně fotek, takže je pravděpodobné, že tam najde něco svého i někdo další...Tihle zloději ovšem obdobně prodávají dál i fotky z fotobank - v lepším případě si jí koupí za pár centů s běžnou licencí.

Tak tady bych se nebál, že by se to prodalo. To je jen podvodný automaticky generovaný e-shop, který se snaží vytáhnout z lidí peníze - všimni si, že většinou to jsou produkty, co se tam prodává a je tam dost nesmyslná cena - celé je to automaticky generované z nalezených obrázků a jen blázen by tam něco kupoval. Stejně tak ty komentáře jsou tam generované :)))
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod Fauren » 20. červenec 2022 08:19

Zdravím, chtěl bych se zeptat jak procházejí fotky s mobilem, protože mi zatím žádná neprošla, všechny loga jsem vymazal a iphone, xiaomi, samsung, teď vypadají hodně podoně, tak nevím jak jinak to už udělat.. :) mám fotku kdy fotím člověka zezadu jak fotí krajinu..
Fauren

Reputace: +67

Příspěvekod duben » 20. červenec 2022 10:12

Fauren píše:Zdravím, chtěl bych se zeptat jak procházejí fotky s mobilem, protože mi zatím žádná neprošla, všechny loga jsem vymazal a iphone, xiaomi, samsung, teď vypadají hodně podoně, tak nevím jak jinak to už udělat.. :) mám fotku kdy fotím člověka zezadu jak fotí krajinu..

Fotky s mobilem mi procházejí naprosto bez problémů. Odmaže se logo pokud tam je nikdy mi to nevrátili. Problémy jsou třeba s autem, pokud je tam celé apod. ale u mobilu jsem to zatím nezaznamenal. Prostudoval sis důvod odmítnutí, nemáš třeba chybějící model release, nebo nechybí ti v něm něco?
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online
duben

Reputace: +272

Příspěvekod Fauren » 20. červenec 2022 14:48

ne právě mám tam napsané property release, ale trochu jsem to upravil a prošlo to. Kupodivu stačilo odmazat jak má iphone tu lištu při foťáku dole a prošlo to
Fauren

Reputace: +67

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse