Black Friday 2022

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Black Friday 2022

Příspěvekod ivusakzkrabice » 25. listopad 2022 20:12

Já jsem, co se týče vektorů věčný začátečník, takže fakt většinu věcí nevyužiju.
Hodnocení: 0
ivusakzkrabice

Reputace: +752

Příspěvekod Návštěvník » 27. listopad 2022 03:25

TomasK píše:
ivusakzkrabice píše:
Návštěvník píše:Affinity teď uvádějí balík programů pro editaci fotografií, vektorovou grafiku a zlomařinu ve verzi 2.0 se zaváděcí cenou cca 2 500 korun, t.j. se čtyřicetiprocentní slevou. Ale i tak je to skoro zadarmo.

Více zde https://affinity.serif.com/en-us/

Díky, koukám na to, jsem si kdysi kupovala ten photo, tu první verzi, předpokládám, že ta už neplatí.
Teď spíš zvažuju, zda si objednat rovnou ten celý balík 3 aplikací, vůbec netuším, zda ten publisher vůbec využiju.. asi možná jen k evidenci svých receptů. Nějaké tipy k čemu se hodí? Jak moc nevektoruju, tak ten designer se mi určitě vyplatí více než Adobe :)

Nevim jak takhle verze designeru 2.0, ale verze 1.x neumi vektorove maskovani a nema radu pokrocilych funkci jako Illustrator. Kdybych nedelal pro fotobanky, tak je to idealni nastroj za par kacek.

Maska vrstvy v tom vektorovym Affinity Designeru přidat jde, ale to vektorový maskovaní asi bylo míněný jinak. Ale neumí to EPS tak, jako Illustrator. To je asi největší problém. Jestli s tím něco dělali ve verzi 2,0 netuším. Ale spíš asi ne.
Návštěvník

IP: 88.103.238.xx

Reputace: 0

Příspěvekod ivusakzkrabice » 27. listopad 2022 17:08

Když nebudu používat přechody, tak to do fotobank jde v poho, takže neřeším. Co mi vadí bylo krkolomné tvoření nekonečných pozadí, což je v illustratoru super. Ale jak píšu, jsem líná, moc toho v těchle programech neumím a málokdy mám fakt nápad, co páchat, raději ležím v trávě nebo courám po světě a fotím :)
+zdenat5 Hodnocení: +1
ivusakzkrabice

Reputace: +752

Příspěvekod vlastas » 29. listopad 2022 20:32

Alza letos ignoruje Cyber monday? Nebo napíná? Nemá někdo info?
vlastas

IP: 78.80.80.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod sci » 30. listopad 2022 03:51

admin píše:Přidávám další - Nik collection 50% sleva - super filtry do Photoshopu, používám snad každý den... Když pohledáte tak někde najdete ještě ty prapůvodní, kdy to měl Google a jsou zdarma. Ale nevím, jestli budou fungovat v aktuální verzi Photoshopu.
Fungují
sci

Reputace: +12

Příspěvekod sci » 30. listopad 2022 03:52

duben píše:
admin píše:Přidávám další - Nik collection 50% sleva - super filtry do Photoshopu, používám snad každý den... Když pohledáte tak někde najdete ještě ty prapůvodní, kdy to měl Google a jsou zdarma. Ale nevím, jestli budou fungovat v aktuální verzi Photoshopu.

Původní Google Nik v novém PS nefungují.

Za mě důvody proč koupit verzi 5 (já už jsem upgradoval z verze 4):
- U-points
- Podpora monitorů s vyšším rozlišením a mnohem přehlednější nastavení parametrů
Co bylo už ve 4 proti Google Nik:
- podpora smart objects (takže ve photoshopu jde aplikovat sada filtrů i na video, jen to trvá dlouho na zpracování)
- pamatuje si to poslední nastavení různých filtrů a jejich pořadí, při zpracování série fotek neskutečně šetří čas

No a samozřejmě ta compatibilita a podpora 64bit :)
Stando nemáš pravdu, funguji, jen je třeba přepsat adresář kam je instaluješ
+duben Hodnocení: +1
sci

Reputace: +12

Příspěvekod duben » 1. prosinec 2022 13:03

sci píše:
duben píše:

Původní Google Nik v novém PS nefungují.

Za mě důvody proč koupit verzi 5 (já už jsem upgradoval z verze 4):
- U-points
- Podpora monitorů s vyšším rozlišením a mnohem přehlednější nastavení parametrů
Co bylo už ve 4 proti Google Nik:
- podpora smart objects (takže ve photoshopu jde aplikovat sada filtrů i na video, jen to trvá dlouho na zpracování)
- pamatuje si to poslední nastavení různých filtrů a jejich pořadí, při zpracování série fotek neskutečně šetří čas

No a samozřejmě ta compatibilita a podpora 64bit :)
Stando nemáš pravdu, funguji, jen je třeba přepsat adresář kam je instaluješ

Aha, tak to jsem netušil. Popravdě ty novější mi tolik usnadňují život proti těm původním, že utracených peněz nelituju. Ale super, že to původní jde používat dál zadarmo.
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online
duben

Reputace: +272

Příspěvekod duben » 1. prosinec 2022 13:06

Jinak pro info, já si koupil ten Topaz Video AI, protože se mi občas hodí. Ale výpočetní náročnost je brutální. FullHD -> 8K video upscale s vylepšením a stabilizací ... 2 sekundy videa ve 100 fps se na hodně nadupaném HW (Intel i9 + Nvidia Quatro T2000 MAX) generují 2,5 hodiny !!! Jo čtete dobře, zkoušel jsem trošku delší (15-25 sekund) video a odhadoval to na 1 den a 8 hodin. Pro upscale na 4K to není tak brutální. Případně to ale berte v potaz, abyste pak nebyli zklamaní ... výsledky ujdou, ale dost si na ně počkáte.
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online
duben

Reputace: +272

Předchozí

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse