Vlákno stížností a nářků

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Vlákno stížností a nářků

Příspěvekod ivusakzkrabice » 5. únor 2023 21:28

U nás ve státní správě jde trend zabezepečení trochu jinak, nároky na heslo jsou takové, že příští level bude ve stylu: "otočte se třikrát na hlavě proti směru hodinových ručiček." ..atd.
Hodnocení: 0
ivusakzkrabice

Reputace: +752

Příspěvekod Teamen » 8. únor 2023 13:07

Ahoj všem,

poprosím o radu. Pokouším se zrušit účet na Adobe Stocku a neúspěšně. Zažádal jsem o zrušení účtu(začátku ledna) a od té doby se vůbec nic neděje. Do účtu se již od té doby nemůžu přihlásit, ale neustále chodí notofikace o prodaných souborech a nevyplněných formulářích. Psal jsem i na nějaké e-maily, které se dají dohledat. Podpora je automatizovaná, takže se tam nikde nezeptáte. Setkal jste se někdo s tím?
Teamen

IP: 31.30.114xx

Reputace: 0

Příspěvekod Ubu Mbekele » 8. únor 2023 21:43

Účet na jakékoliv americké fotobance je možno zrušit snadno a rychle. Stačí poslat několik velmi nekorektních příspěvků a je vymalováno. Navíc se při tom člověk může i skvěle pobavit. Únor je na to jako dělaný... WLM!!! :mrgreen:
+Marian, +shalom3, +zdenat5 Hodnocení: +3
Ubu Mbekele

IP: 85.163.138.xx

Příspěvekod honza286 » 15. únor 2023 10:35

Po několika měsících prodej na Alamy...A rovnou za celých 2,32 dolarů, z čehož je pro mě 28 centů. Tedy provizer 12,069 %. A taková byla kdysi Alamy fajn fotobanka - prodeje byly sice taky jen občas, ovšem za jednu fotku měl autor běžně 10 a více dolarů. Nyní je Alamy bohužel kombinace toho nejhoršího mezi fotobankami - hodně zřídkavé prodeje za snad nejnižší procento provizí pro autory ze všech fotobank a jako bonus se i ty drobné připíší autorům až se zpožděním klidně i půl roku.
honza286

Reputace: +70

Příspěvekod GreatWhite » 15. únor 2023 23:23

Oni ty pravidla mají takové prapodivné, asi budeš Silver contributor :/ no ale i tak by to mělo dělat 20 % pro tebe. Alamy je divné

At the end of each Revenue Year if your total License Fees for that year, net of any refunds:
are less than $250 then the Alamy Commission for sales of your Content in the following Revenue Year will automatically switch to Alamy Silver as outlined in the Alamy Commission Table; or
are greater than or equal to $250 then the Alamy Commission for sales of your Content in the following Revenue Year will remain on Alamy Gold for that year, as outlined in the Alamy Commission Table.
If you are subject to Alamy Silver and your total License Fees, net of any refunds, exceeds $250 at any point during the Revenue Year then the Alamy Commission will automatically revert to Alamy Gold for future sales during the Revenue Year. Should any subsequent refund take your License Fees below the $250 threshold as set out in clause 12.12, the Alamy Commission will revert to Alamy Silver.
GreatWhite

Reputace: +175

Příspěvekod honza286 » 16. únor 2023 07:59

GreatWhite píše:Oni ty pravidla mají takové prapodivné, asi budeš Silver contributor :/ no ale i tak by to mělo dělat 20 % pro tebe. Alamy je divné

Alamy vykazuje naprosto většinu prodejů přes partnery (jestli tomu tak je, toť otázkou) a v takovém případě si vždy nejprve vezme ten partner % z celé částky (ta procenta už v současnosti nikde neuvádějí, dříve měli uvedených 40 %) a následně si svá procenta vezme i samotné Alamy (60 / 80 %). Že mnohé prodeje vůbec nevykazují, je věc jiná - tohle už jsem si před pár lety ověřil.
honza286

Reputace: +70

Příspěvekod Teamen » 17. únor 2023 12:23

Hele lidi,

už mě o fakt štve, můj účet na Adobe Stocku existuje někde na pozadí, už se tam nepřihlásím, ale nofitikace o prodaných chodí pořád. Ať jdu někam. Nikoho nelze kontaktovat. To je k posr...
Teamen

IP: 31.30.114xx

Příspěvekod ivusakzkrabice » 21. únor 2023 11:35

Teprve dnes jsem v nároku na výplatu na šutru.. a to jsem před pár lety i několik měsíců v roce vyhlížela z blízka skoro i dvousetdolarovou metu, kterou jsem sice nikdy nezlomila, ale byla jsem často na konci měsíce hodně blízko :(
ivusakzkrabice

Reputace: +752

Příspěvekod Egeris » 21. únor 2023 14:33

No já můžu říct, že letošní rok je na fotobankách naprostá katastrofa... na šutru stále ani první výplata, no a zbytek je na tom ještě hůř. Dokonce uvažuji, že se na to vybodnu a najdu si jiný koníček :lol:
+zdenat5 Hodnocení: +1
Egeris

Reputace: +117

Příspěvekod hypotekyfidler.cz » 21. únor 2023 16:55

Egeris píše:Dokonce uvažuji, že se na to vybodnu a najdu si jiný koníček :lol:

Přesně to jsem udělal pár let nazpátek a celkové příjmy za rok nijak moc neklesají, letošek mám zatím díky Getty a Alamy naopak rekordní.
PS a tady na fóru se mi pořád zoprazuje reklama na dámské spodní prádlo - prostě co víc si přát!
+ivusakzkrabice, +zdenat5 Hodnocení: +2
hypotekyfidler.cz

Reputace: +341

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse