shutterstock

Re: shutterstock

Příspěvekod shalom3 » 11. květen 2023 10:51

Nějaký čas mi připadá, že některé články už opravdu budou psané AI. Občas rozkliknu článek z oblasti, ve které mám nějaké poznatky a žasnu, co je tam za ptákoviny. Před několika dny jsem četla, jak nějaká žena přišla po porodu o všechny končetiny - za čtyři dny po císařském řezu těžká celková sepse, nutnost amputace. V rámci článku však obrázek, kde na vozíku sedí smějící se paní i se všemi končetinami, ruce v krátkých rukávech zcela jistě pravé, nohy mohly být eventuálně protetické (to se v dlouhých kalhotách nedá poznat). Fotka měla pocházet ze sociální sítě, nikoli ilustrační foto.
Výskyt takových článků na internetu má svou logiku - rozkliknutí = zobrazení reklam = příjem. ;)
Běda těm, kteří obsah budou považovat za fakta.
Hodnocení: 0
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod ivusakzkrabice » 11. květen 2023 17:26

AI děsně kecá.
Celkem bych čekala, že vývojář AI bude počítat s tím, že pokud nemá AI dostatek informací, tak to prostě přizná, ale ne, ona prostě v některých věcech bezelstně a přesvědčivě lže :lol:
ivusakzkrabice

Reputace: +752

Příspěvekod PandaWild » 11. květen 2023 18:12

U neuronové sítě se hodně špatně vyhodnocuje stav "nevím". Principem neuronové sítě je rozdělování hodnot na ano-ne podle nastavené rozlišovací hranice, není tam třetí stav "nevím". Na vstupu má nastavené parametry pro vyhodnocení výsledku, generátor náhody vygeneruje náhodný vzorek (např. větu) a neuronová síť vyhodnotí jak moc to odpovídá zadaným parametrům - tj. které parametry splňuje a které ne. U chatbota se hodnotí jak umí komunikovat podle lidského vzoru, není to databáze informací, hlavní je tam kvalita jazykového modelu. Informace se budou řešit teprve až se chatbot spojí s informační databází a doplní se obsluha informace "nenalezeno".
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod ivusakzkrabice » 11. květen 2023 19:19

Nojono já tu zkoušku z neuronových sítí dostala tak nějak z milosti, byla to tehdy moje jediná překážka k bakalářským státnicím.. :)
ivusakzkrabice

Příspěvekod ivusakzkrabice » 23. květen 2023 17:17

Díky příspěvku od šutří AI mám možnost mít svůj nejvyšší měsíční výdělek. Už na těch 20 centů čekám od víkendu :D :lol:
cekani.jpg
cekani.jpg (51.44 KiB) Zobrazeno 2536 krát
+zdenat5 Hodnocení: +1
ivusakzkrabice

Příspěvekod xLUP » 9. červen 2023 08:41

Jenom takova poznamka, momentalne je asi Shutteru rozbita anebo vypnuta ta vstupni kontrola, protoze berou skoro vse (90%). Tak kdyby nekdo to chtel vyuzit. A schvalovaci proces je v minutach. Asi sli cenzori do Adobe ... :-)
xLUP

Reputace: +3

Příspěvekod TomasK » 9. červen 2023 10:44

Tak to ja mam zcela jinou zkusenost. Posledni mesic mi vyhazuji kde co s oduvodneni:

Intellectual Property: Content contains subject matter that potentially infringes on intellectual property rights (e.g. artwork, writing, sheet music, isolated modern architecture, or other objects protected by copyright).

Posilam vektory, ikony, infografiky a pritom vsude jinde to normalne projde. Mam takovy pocit, zda si na me nezasedli. Nebo nahravat v jine dny nez pondeli? Premyslim, ze bych jim tam nejaky cas nic nenahraval, jestli to pomuze? Mate to nekdo podobne?
TomasK

Reputace: +32

Příspěvekod admin » 9. červen 2023 10:59

Mě teď vyhodili nějaké vektory, protože jsem k nim přidal property release (používám na pozadí nějakou rozostřenou vlastní fotku), prý je tam nadbytečně!!!!
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod xLUP » 9. červen 2023 11:59

Tak to se omlouvam za zavadejici informaci a mozna neuplnou. Jedna se o fotografie a v tomto konkretnim pripade krajinky. Do ted to bylo velmi casto odmitnuto s tim ze je hlavni objekt mimo ostreni, ha ha u krajiny ... Nicmene ted to prochazi behem par minut vsechno - skoro vsechno.
xLUP

Reputace: +3

Příspěvekod TomasK » 9. červen 2023 12:18

Ja uz z toho zacinam byt zoufaly, protoze tam nemam nic, co by vadilo a da to dost prace. Uz abych se bal neco do obrazku napsat. Minuly rok mi vyhazovali obrazky kvuli tomu, ze jsem tam mel lorem ipsum texty. Mozna to bude mit neco spolecneho s timto: https://www.startupjobs.cz/nabidka/50711/photo-illustration-video-content-reviewer Pozice vhodna pro JUNIOR-niho grafika!
TomasK

Reputace: +32

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock