EYEEM.com

Diskuse o ostatních - menších - fotobankách, jako je CanStockPhoto, Depositphotos, StockFresh, CutCaster, YayMicro a další

Re: EYEEM.com

Příspěvekod honza286 » 13. říjen 2023 10:10

Fauren píše:Dneska se dívám na email a dokonce mi posílají i prodeje asi za poslední rok, které mi nenahlasili, takže asi se tam vrátím a zkusím něco urvat znovuzrození...

Pokud prodáváte stejné fotky jak na eyeem.com i např. na Getty Images (itsockphoto), tak bych si to hodně rozmyslel...Reálně v nedávné minulosti (když ještě eyeem nějak fungovalo) za tohle rušili lidem na getty images účty, protože eyeem se v rozporu s vlastními licenčními podmínkami tvářilo jako výhradní vlastník licence k daným fotografiím. Navíc posledních několik let fungovalo eyeem jen jako přeprodejce fotek na větší fotobanky a provize pro autory za zřídkavé prodeje byly v řádech centů.
Hodnocení: 0
honza286

Reputace: +70

Příspěvekod Jhhj » 13. říjen 2023 21:24

Getty s Eyeem ukoncilo spolupraci a autorum nabidlo prevedeni preprodavanych del primo na Getty za lepsich podminek
Eyeem zatim plni vyrovnani s dluzniky, novy prodeje nema
Jeste je na zavery brzy...
Jhhj

IP: 85.207.73.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod Gghj » 13. říjen 2023 21:26

...samozrejme "vyrovnani s veriteli"
Gghj

IP: 85.207.73.1xx

Příspěvekod Fauren » 18. říjen 2023 06:51

jsem rád, že výplata funguje během 1 dne. Tak snad se rozjedou, Eyeem jsem měl vždy hodně rád :) I celkově ta platforma se mi hrozně líbí
Fauren

Reputace: +65

Příspěvekod Fauren » 31. říjen 2023 17:04

Eyeem se vrací k 50% na 50% tak doufám, že nás čekají pěkné zítřky :lol: :lol:
Fauren

Reputace: +65

Příspěvekod honza286 » 2. listopad 2023 11:50

Fauren píše:Eyeem se vrací k 50% na 50% tak doufám, že nás čekají pěkné zítřky :lol: :lol:

Pokud by tam byly aspoň občasné prodeje jako na Alamy a opravdu by přispěvatelům dávali vždy 50 % z té prodejní ceny uvedené přímo na stránkám eyeem.com, tak by to bylo příjemné oživení skomírajícího trhu s fotobankami už jen díky minimální ganrantovanému příjmu pro autory 2,25 euro za jednu prodanou fotku. Ale mám takové neblahé tušení, že v tom bude nějaký háček např. v podobě údajných smluvních cen a provizím autoru v řádu jednotek centů apod.
honza286

Příspěvekod honza286 » 6. listopad 2023 15:42

Pro zajímavost jsem si prostudoval ceny balíčků na freepik.com - předpokládám, že 99 % prodejů z eyeem půjde přes freepik - cena předplatného činí 9 euro za měsíc a v rámci toho předplatného je jediné omezení maximálně 100 stažení za den, tedy max. 3000 za měsíc s 30 dny. Kolik bude mít autor z prodeje 1 fotky při různých počtech celkem koupených fotek od kupujícího, si jistě každý spočítá sám - upřímně nejsou to zrovna hezká čísla pro autory, bohužel :( Nakupující na freepiku samozřejmě logicky stahují co nejvíce fotek to jde (proč by to nedělali, když platí pořád stejných 9 euro bez ohledu na to, zda si stáhnou každý den jen 1 fotku nebo 1000 fotek...). A i při 100 stažení za měsíc bude mít autor z jedné fotky 4,5 centu... Rád bych se mýlil, ale ti, kteří byli nadšení z návratu eyeem k původnímu rozdělení provizí 50/50 mezi autory a yeeem, budou asi hodně zklamaní, bohužel.
honza286

Příspěvekod Hjj » 6. listopad 2023 16:16

Pockej az zjistis, ze z Freepik se da soubor vel full rozliseni stahnout na dve kliknuti gratis ;-)
Hjj

IP: 46.135.2.xx

Příspěvekod admin » 6. listopad 2023 17:56

honza286 píše:Nakupující na freepiku samozřejmě logicky stahují co nejvíce fotek to jde (proč by to nedělali, když platí pořád stejných 9 euro bez ohledu na to, zda si stáhnou každý den jen 1 fotku nebo 1000 fotek...).

Tohle je úplně zcestná představa - poku dmám celoroční předplatné, tak fakt nestahuju nic navíc. Stahuju jen když potřebuji. Proboha, proč bych stahoval desítky fotek navíc, co bych s nimi dělal? Syslit to mělo smysl v době, kdy fotky byly drahé a ne když stojí předplatné na rok 100 dolarů.
+GreatWhite Hodnocení: +1
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +595

PředchozíDalší

Zpět na Ostatní microstock fotobanky