Jaké máte aktuální pořadí fotobank co se týče ve výkonnosti

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Jaké máte aktuální pořadí fotobank co se týče ve výkonno

Příspěvekod navstevnik5 » 5. únor 2024 17:58

1 - Istockphoto (image jdou dolů, videa nahoru, i kyž za 0.060, 0.78, 1.13 ale i 31 a 73 doll.)
2 - Adobestock (lehce roste, videa moc ne)
3 - Shutterstock (všechno klesá, videa vůbec nejdou)
4 - Deposithphotos
5 - Zbytek už v podstatě zamrznul
Hodnocení: 0
navstevnik5

IP: 213.226.240.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod old shutterhand » 6. únor 2024 08:39

U mňa je to takto:
1. Adobe - ešte celkom slušný príjem ale už aj tu je pokles oproti minulým rokom
2. ešte Shutterstock - i keď v posledných 4 mesiacoch ďalší výraznejší pokles - v januári som mal celkový príjem taký ako kedysi za 2 dni...... a nejaký vzostup nahor už nečakám
3. GettyImages/Istock - asi ako jediná neklesá, stále rovnaká úroveň, na dnešné časy celkom dobrá
4. Depositphotos - tiež sa drží zhruba na rovnakej úrovni s miernym poklesom ale oproti prvým trom s výraznejším odstupom
zvyšok.... 123, Vectorstock, Pixta, Dreamstime, zopár dolárikov (Dreamstime u mňa nikdy ani viac nepriniesol, takže tiež zhruba rovnaká úroveň)
Hodnocení: 0
old shutterhand

Reputace: +12

Příspěvekod věra » 12. únor 2024 22:10

Fotobanky mne živí cca. 15 let. Dřív to bylo skvělé, hodně jsem investovala do techniky a výdělky byly super. Delší dobu, tak 3 roky to postupně klesá, ale pořád jsem byla na průměrné mzdě měsíčně okolo 32 - 40.000 , ale konec minulého roku a letošní rok, je to fakt špatné. Ai stock fotografy úplně zničí. Brzo mne to neuživí, už jsem hluboko pod mediánovou mzdou. Minulý měsíc 26,000 a tento vypadá ještě hůř. Mám portfólio 34.000 fotek. Na Adobe mám celoživotní pozici 629 (dřív jsem mívala okolo 500)což je myslím slušné a přesto mne to výhledově neuživí. Byla to tak skvělá práce, jsem z toho fakt smutná. Nejhorší je, že Ai zničí všechny dovednosti, proč by se lidi učili fotografovat, kreslit malovat, kreativita zanikne, jen stroje budou chrlit bezduchý obsah poslepovaný z milionů střípků našich myšlenek, pocitů, obrazů
+Bananaboy, +Fauren, +PandaWild, +TomasK, +Ubu Mbekele, +shalom3, +zdenat5 Hodnocení: +7
věra

IP: 178.255.168.xx

Příspěvekod Návštěvník » 14. únor 2024 22:15

věra píše:Fotobanky mne živí cca. 15 let. Dřív to bylo skvělé, hodně jsem investovala do techniky a výdělky byly super. Delší dobu, tak 3 roky to postupně klesá, ale pořád jsem byla na průměrné mzdě měsíčně okolo 32 - 40.000 , ale konec minulého roku a letošní rok, je to fakt špatné. Ai stock fotografy úplně zničí. Brzo mne to neuživí, už jsem hluboko pod mediánovou mzdou. Minulý měsíc 26,000 a tento vypadá ještě hůř. Mám portfólio 34.000 fotek. Na Adobe mám celoživotní pozici 629 (dřív jsem mívala okolo 500)což je myslím slušné a přesto mne to výhledově neuživí. Byla to tak skvělá práce, jsem z toho fakt smutná. Nejhorší je, že Ai zničí všechny dovednosti, proč by se lidi učili fotografovat, kreslit malovat, kreativita zanikne, jen stroje budou chrlit bezduchý obsah poslepovaný z milionů střípků našich myšlenek, pocitů, obrazů

Hlavu vzhůru, nějak bylo a nějak bude. Já mám teda taky fotobanky rád, byla doba kdy jsem měl přes 100K měsíčně. Pořád tam nějaký potenciál vidím a když ne, tak budu dělat něco jiného. V podstatě už na tom stejně půl roku makám. Co si budeme, fotobankový look prostě už není in i bez AI. Ty přesaturované fotky, obláčky na obloze až jedovatě bílé na tmavě modré, modelové s vyběleným úsměvem... to už prostě šlo. Taky jsem narval dost peněz do techniky, odhadem několit set tisíc, měl jsem i ateliér přímo na fotobanky. Něco už jsem prodal a koupil bezzrcadlo a uvidíme co bude dál. Docela mi jedou videa, ikdyž jich mám málo a fotky sem tam něco ustřelí a pak mě to překvapí.

Časem možná vyhraje AI ale zatím to fakt není, zkuste si sehnat pěkné fotky na web pomocí AI. To je děs, buď je to jak malůvka nebo to ještě neumí. Ja si říkám že tak do roka odpadne 90% fotografů a spousta fotek zestárne, třeba pak i drobky budou zajímavé :D
+Ubu Mbekele, +zdenat5 Hodnocení: +2
Návštěvník

IP: 109.105.39.xx

Předchozí

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse