sotware pro úpravu fotek

Diskuse o focení, fotografickém vybavení, fotografických technikách, zpracování fotek

Re: sotware pro úpravu fotek

Příspěvekod PandaWild » dnes, 06:43

S AI by asi neměl být problém přepsat to pro Windows.
Hodnocení: 0
PandaWild

Reputace: +2008

Příspěvekod admin » dnes, 09:10

Tak pokud se vám za Adobe nechce platit, je tu https://www.photopea.com/ nebo https://www.affinity.studio/photo-editing-software a těch aleternativ bude asi přibývat. Ale tedy pokud využíváte Photoshop naplno, tak si nemyslím, že vám to bude stačit.

Ale celkově těch softwarových náhrad bude spousta a softwarové firmy jako takové budou mít sakra velký problém. Začne to u malých programů a služeb, kde se platí předplatné, ty půjdou do kytek první. Třeba já využívám iDoklad, stojí to pár stovek, ale stejně přemýšlím, že si naprogramuju s Ai vlastní systém - bude mě to stát tak 3 odpoledne zábavné práce a celkově mi to do budoucna ušetří tisíce... a hlavně tam budou funkce, které chci já a bude to fungovat stylem, tak jak chci já.

P.S. už jste si taky něco naprogramovali s Ai?
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +629

Příspěvekod Egeris » dnes, 09:40

Z AI leze neudržovatelný kód, kterému nikdo nerozumí. Sice to na první pohled může fungovat, ale až se objeví problémy, bude zle.
Egeris

Reputace: +119

Příspěvekod admin » dnes, 10:00

Egeris píše:Z AI leze neudržovatelný kód, kterému nikdo nerozumí. Sice to na první pohled může fungovat, ale až se objeví problémy, bude zle.

Tak záleží, jakým stylem se s tím programuje a taky co se s tím programuje. Já s tím zatím neměl problém. A je tedy jasné, že do kódu já hrabat nebudu, upravovat to bude i v budoucnu ai. A samozřejmě důležitý software, který něco dělá s citlivýmy daty nebo penězi bych s AI asi zatím neprogramoval :) ale těch drobných utilit, které mi v budoucnu ušetří čas a peníze, těch je spousta...
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +629

Příspěvekod Egeris » dnes, 10:37

Jako na domácí bastlení je to v pohodě, proč ne. Ovšem vývoj kritických aplikací bych tomu nesvěřil (a to říkám jako programátor s >12 lety praxe). Bankovnictví apod., to už vůbec ne.

Mně se osvědčilo používat AI spíš jako rádce. Prompty typu "jak bys napsal toto" nebo "co dělá tahle metoda" - to je v pohodě. Pak si k tomu sednu, zamyslím se nad tím a použiju to, co mi přijde ok. Ale samostatný vývoj, to rozhodně ne.
Egeris

Příspěvekod AI future » dnes, 14:23

Egeris píše:Jako na domácí bastlení je to v pohodě, proč ne. Ovšem vývoj kritických aplikací bych tomu nesvěřil (a to říkám jako programátor s >12 lety praxe). Bankovnictví apod., to už vůbec ne.

Mně se osvědčilo používat AI spíš jako rádce. Prompty typu "jak bys napsal toto" nebo "co dělá tahle metoda" - to je v pohodě. Pak si k tomu sednu, zamyslím se nad tím a použiju to, co mi přijde ok. Ale samostatný vývoj, to rozhodně ne.

Takto mluví budoucí nezaměstnaný. AI se ohromně učí a jde mílovými kroky dopředu. První na ráně budou namyšlení programátoři.
AI future

IP: 196.245.151.2xx

Reputace: 0

Příspěvekod Egeris » dnes, 14:57

Tak určitě :lol:
Egeris

Předchozí

Zpět na O focení