Důvod zamítnutí

Re: Důvod zamítnutí

Příspěvekod Bananaboy » 25. březen 2015 12:03

Myslím, že už viem, kde je chyba. To noise ti pravdepodobne robí rozdiel vo veľkosti vstupného a výstupného obrázku.

Spravil som pokus:
Mám vektor o rozmeroch 380x400 pixelov a ten som skúsil otvoriť vo Photoshope. Ten mi ponúkol vstupné dialógové okno, kde sa ho snaží otvoriť v rozmeroch 1583x1667 pixelov (neviem prečo?) Keď ho otvorím, dám Save for Web a chcem ho vyexportovať v rozmeroch 3800x4000 pixelov, tak dochádza k prudkému zníženiu kvality obrázku (šumu, rozmazaniu, artefaktom) aj napriek nastaveniu kvality na 100%. Je to preto, lebo Photoshop sa snaží zväčšiť obrázok z rasterizovanej verzie ktorú si vytvoril z vektoru pri otváraní a tou bol rozmer 1583x1667! On ten rozmer do 3800x4000 pixelov nemá z čoho dopočítať a preto obrázok rozmaže a znehodnotí. To znamená, že ak chceš výsledný obrázok v 100% kvalite bez šumu, tak ho musíš otvárať v Photoshope už v tej veľkosti v akej ho budeš aj ukladať. Napríklad chceš obrázok 3800x4000, tak tento rozmer musíš zadať už pri otváraní do toho dialógového okna, ktoré sa pri otváraní vektoru objaví.
Hodnocení: 0
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod Dari87 » 25. březen 2015 12:27

Ďakujem vám za rady. Tak ja skúsim niektoré znova uložiť cez Save for web (nepamätám si presne či som sa preklikávala na záložku "original") a niektoré v photoshope s tým, že tam nastavim rozmery obrázku hneď v úvodnej tabuľke. Zajtra môžem na SS uploadnuť obrázky znova, tak dám vedieť ako to dopadlo, či bol problém s noise odstránený :)
Dari87

Reputace: 0

Příspěvekod sedmicka7a » 25. březen 2015 13:25

Mně to nejde ukládat přes Save for web, vždycky to spadne a to dávám optimalizování. Tak to ukladám v AI pomocí Export (ve stejném sloupci jako Save for web ...) a dám use artboards a uložím v nejvyšší kvalitě, kvalitě a to nespadne a nikde s tím nemají problém.
http://www.megapixel.cz/foto/106527
http://www.shutterstock.com/gallery-2703055p1.html
sedmicka7a

Reputace: +48

Příspěvekod Dari87 » 25. březen 2015 13:51

Mne to práve že spadne keď to dávam ukladať cez Export v najvyššej kvalite. Vyskakuje mi vždy hláška o nedostatočnej pamäti. Cez Save for web mi to väčšinou uložilo v pohode, len som tam pravdepodobne niečo zabudla alebo zle nastavila. Takže skúsim znova...ťažké to začiatky začiatočníkov :)
Dari87

Příspěvekod PandaWild » 25. březen 2015 13:54

Zapnutá optimalizace je náročnější na paměť a může snáz spadnout (zkouší více variant komprese).
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod adrian » 25. březen 2015 15:12

Nemôže sa jednať o problém s blendovým tieňom? Ak je urobený na málo krokov môžu to vyhodnotiť ako noise.
adrian

Reputace: +1

Příspěvekod Dari87 » 27. březen 2015 08:05

jeeee už som prešla :)
Ešte mi našli noise na jednom obrázku, ale ostatné už boli ok.

ďakujem vám všetkým za rady ;)
Dari87

Příspěvekod artus » 28. březen 2015 14:25

Čo sa im nepáči na týchto kw tohto obrázku?
Prvýkrát mi to vrátili, lebo som to uviedol ako ilustráciu (jpg), teraz zase kw.

"Keywords -- Irrelevant keywords were used or your keywords were not in English."

abstract, background, light, psychedelic, colorful, illustration, color, red, blue, green, yellow, neon, fluorescent, chaos, chaotic, flash, xmas, christmas, firework, night, ray, drawing, line, curve, vivid, texture, painting, twist, twirled, circle, whirl, ring, spray, graffiti, grafity, pattern, incadescent, incandescent, glowing, red-hot, fiery, thermionic, fiber, fibre, electric, discharge, griddle-hot, sizzling, psycho
artus

Reputace: +13

Příspěvekod venca » 28. březen 2015 14:32

artus píše:Čo sa im nepáči na týchto kw tohto obrázku?
Prvýkrát mi to vrátili, lebo som to uviedol ako ilustráciu (jpg), teraz zase kw.

"Keywords -- Irrelevant keywords were used or your keywords were not in English."

abstract, background, light, psychedelic, colorful, illustration, color, red, blue, green, yellow, neon, fluorescent, chaos, chaotic, flash, xmas, christmas, firework, night, ray, drawing, line, curve, vivid, texture, painting, twist, twirled, circle, whirl, ring, spray, graffiti, grafity, pattern, incadescent, incandescent, glowing, red-hot, fiery, thermionic, fiber, fibre, electric, discharge, griddle-hot, sizzling, psycho

Možná to "grafity" ?
venca

Příspěvekod Lenka » 28. březen 2015 14:35

myslím, že když to není prvoplánově vánoční, tak že tam ty vánoce nechtějí - mě takhle vyhodili sadu barevných pozadí, protože jsem si dala práci, a vyjmenovala tam všechny státy, které mají tuto barevnou kombinaci na vlajce :D asi budou tolerantnější u témat, který nejsou tak přecpaný - zkus tam dát bold light :-D nebo se jich zkus zeptat :-D
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock