Ja som tu na fóre pred pár rokmi napísal môj kontrólny "rituál", ktorý vykonávam po nakreslení každej ilustrácie. Podarilo sa mi ho v hlbinách databázy fóra nájsť, tak si dovoľujem ho sem opäť nakopírovať. Možno ti to pomôže.
1. Označím si celú ilustráciu myšou.
2. Idem do menu
"Object" a skontrolujem, či mám zašednuté položky
"Unlock All" ,
"Show All" a
"Expand Appearance". Ak sú zašednuté a neaktívne, tak je O.K. Ak sú aktívne, tak nejakú vrstvu mám skrytú, zamknutú, alebo nejaký objekt nie je expandnutý. Vtedy to treba opraviť.
3. Ak som použil v ilustrácii symboly, tak dám
"Break Link to Symbol", čím zruším väzby objektov a symbolov.
4. Otvorím si okno
"Actions" a spustím akciu
"Delete Unused Panel Items". Tá mi zmaže zbytočné, farebné vzorky, nepoužité symboly, grafické štýly a štetce.
5. Otvorím si okno
"Document info" a skontrolujem, či v ilustrácii nemám bitmapu alebo otvorené cesty. Ak je tam bitmapa, tak ju zmažem. Ak sú tam otvorené cesty, tak ich nájdem pomocou Graffix pluginu
"Select Menu" a uzavriem pomocou skriptu
"Close Selected Paths".
6. Idem do menu
"Effect" na
"Document Raster Effects Settings". Tam by mala byť začiarknutá možnosť
"High (300ppi)". Dá sa to zadať už pri vytváraní dokumentu. Ak to zadáš pri vytváraní, tak to potom netreba kontrolovať. Inak túto blbosť požadujú len na fotobanke Graphic River. Ak nie si na GR, tak bod č.6 nemusíš robiť. Ale nikdy nie je na škodu vytvárať dokument v 300ppi, pre prípad, že by si niekedy v budúcnosti na Graphic River chcel ísť.
Pozor! Časom som zistil, že
"Blend" objekty (napríklad blend tiene, blend prechody a podobne) netreba expandovať. Berú mi to v pohode aj bez expandnutia. To sa zíde v prípade, že si chceš požičat nejaký blend z inej tvojej ilustrácie, dať ho do novej ilustrácie a ďalej ho upravovať.
Potom exportujem do EPS10.
Preview --- None
Transparency --- Custom --- Raster/Vector balance ... 100
Embed Fonts --- nezatrhnuté
Takto to robím už dávno a zrejme to robím dobre, pretože mi nezamietajú ilustrácie pre technickú stránku.