Kopirovanie slov z uploadnuteho obrazku

Kopirovanie slov z uploadnuteho obrazku

Příspěvekod peter222 » 14. leden 2017 10:33

Zdravim,

potreboval by som radu. Ak by mi niekto poradil, bol by som vdacny za ochotu.

Mam na SS asi 350 obrazkov. Na ziadnej inej fotobanke nemam obrazky.
Hovoril som si, ze nahram si najprv na SS, a potom uvidim, ako sa to bude vyvijat a skopirujem si slova a nazvy z obrazkov a nahram si fotky aj na ostatne fotobanky.

Lenze...

Teraz Shutterstock urobili zaujimavu vec ( :( ), ze zmenili trosku design stranky, kde sa nachadza obrazok a uz SA KLUCOVE SLOVA NEDAJU KOPIROVAT.
Na jednej strane je to mozno aj dobre. Ale nie pre mna. Co som si chcel kopirovat svoje slova a nazvy zo svojich fotiek a nahravat to na inu fotobanku.

Teraz zrovna prisiel ten cas, ked som si povedal, ze by som si mohol fotky nahrat aj na ine fotobanky, a..... BOHUZIAL, stalo sa zrovn to, co popisujem vyssie.

Neviete mi prosim poradit daku vec, AKO by som mohol tie slova odtial skopirovat?
Myslim Keywords. Nazvy sa este kopirovat daju.

Dakujem.

Peter
Hodnocení: 0
peter222

IP: 95.173.65.1xx

Reputace: 0

Re: Kopirovanie slov z uploadnuteho obrazku

Příspěvekod Hamin » 14. leden 2017 10:37

Jdi do approved photos. Tam najdeš jednotlivé schválené fotky. Odtud můžeš keywords kopírovat. Jiná varianta asi není.
Nikon D7100, Sigma 17-55 f2.8 OS HSM, Sigma APO EX DG 70-200 f2.8 MACRO II, AF-S Nikkor 35mm f1.8, Nikkor AF D Micro 60mm f2.8, Flash SB-700, Softbox 60x60 for SB flash
Hamin

Reputace: +82

Příspěvekod weyo » 14. leden 2017 10:39

Alebo si vygeneruj sám klucové slová http://submit.shutterstock.com/portfoli ... ions.mhtml
weyo

Reputace: +124

Příspěvekod Ravennka » 14. leden 2017 10:41

A začni používat IPTC, jinak se z toho brzo zblázníš ;)
+Bananaboy, +PandaWild, +kelley, +soim, +ypres.bass Hodnocení: +5
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod duben » 14. leden 2017 10:51

Používej IPTC a ukládej to do obrázků před posláním na FTP.

Já osobně to dělám tak, že používám http://arcurs.com/keywording/ pro návrh vhodných slov + google translator pro synonyma.

Pak si všechno oddělené čárkou dám sem http://microstocktools.com/keyword-list-deduplicator/ (můj vlastní nástroj), který mi deduplikuje zdvojená klíčová slova. Výsledek si ukládám do textového souboru, podle obecnějších věcí, jako dravci, sovy, případně konkrétní druhy jako poštolka, káně, liška apod. Pak vezmu ty klíčová slova, poskládám je, deduplikuju je a hodně to urychlí vytvoření 50 klíčových slov.

Pak názvy, popisek a klíčová slova vložím jako IPTC v XnView nebo Zoneru. V obou to jde ukládat hromadně do více obrázků najednou. Lehce pouprvím název a popisek na některé konkrétní fotky a pak nahraju.
+kelley Hodnocení: +1
www.duben.org | www.fotorady.cz | microstocktools.com | www.afrodita.name | www.soutez.org | www.youtube.com/LucieDubnova - fitness online
duben

Reputace: +272

Příspěvekod Ravennka » 14. leden 2017 11:23

Alternativa, která tu nepadla - na tvorbu kw používám tohle http://microstockgroup.com/tools/keyword.php přijde mi to z toho všeho nejlepší a případné duplicity taky vyhodí. Ale je to čistě o tom, co komu vyhovuje :)

IPTC vkládám v Bridge, kde se to dá nacpat i do videí :mrgreen:
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod GreatWhite » 14. leden 2017 12:37

jak řešíte IPTC s fotolií, která chce aspoň první slova podle relevance? Mě se klíčové slova v Zoneru poskládají podle abecedy a to je pak pro Fotolii na prdlačku :/
GreatWhite

Reputace: +175

Příspěvekod PandaWild » 14. leden 2017 12:45

Pořadí slov už většína lidí neřeší a i na Fotolii se to nechává tak jak to vyjde (mnoho programů to setřídí abecedně). Předpokládá se, že to pořadí nemá až tak velký vliv, aby se to muselo řešit.
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Bananaboy » 14. leden 2017 12:51

StockSubmitter necháva kľúčové slová tak ako si ich usporiadaš, takže najrelevantnejšie slová mám vždy prvé.
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod Host » 14. leden 2017 13:08

PandaWild píše:Pořadí slov už většína lidí neřeší a i na Fotolii se to nechává tak jak to vyjde (mnoho programů to setřídí abecedně). Předpokládá se, že to pořadí nemá až tak velký vliv, aby se to muselo řešit.

Pořadí slov podle relevance má velký vliv, nově to zavedli i na Istocku. Pokud to nepoužíváte, nebo používáte chybně, tak se nedivte nízkým prodejům. Doporučuje se řazení od širšího významu ke konkrétnějšímu. Například: people, woman, child, boy, girl, lifestyle, fashion, dress, shirt,atd. Důležitých je cca prvních 15 slov, zbytek může být směs. Fotolia zatím nerozpoznává fráze a přídavná jména, Shutterstock to má naopak. Velmi se vyplatí mít pro Fotolii a Istock samostatné sady klíčových slov. ;)
+Ravennka Hodnocení: +1
Host

IP: 193.86.92.1xx

Reputace: 0

Další

Zpět na Shutterstock