neakceptováno kvůli - Clipping Mask Issue

neakceptováno kvůli - Clipping Mask Issue

Příspěvekod Kulíšek » 28. prosinec 2015 00:33

Co přesně mám chápat pod tímto:
Clipping Mask Issue -- Please apply clipping mask or edit EPS file to match JPEG crop.
přeložit si to umím (boužel jen za pomoci strýčka Google) a moc nechápu cože teda mám udělat aby se jim to líbilo O.o

A jeden takovej drobnej dotaz to co je na obrázku ( https://ctrlv.cz/U5n7 ) znamená zamítnutí všech 10ti vstupních vetorů? To jsem to asi pěkně projela :/ zkusím tam dát jen jpeg verze
Hodnocení: 0
Kulíšek

Reputace: +10

Re: neakceptováno kvůli - Clipping Mask Issue

Příspěvekod Ravennka » 28. prosinec 2015 09:01

Yop, bohužel...
2x jsi to měla moc datově velký/malý (spíš bych odhadla, že ten eps byl větší než 15mega, stačí ho fyzicky na plátně zmenšit, hodně se to zmenší datově)
1x špatný formát - tj. asi ne eps10, ale třeba novější (člověk se uklikne)
1x tam byla bitmapa (omylem něco vloženo, nebo při převodu do epsu se něco šouplo na bitmapu)
no a 7x Ti k tomu něco napsali, to už tam neni vidět co...

Clipping mask - máš jiný eps a jiný jpg, určitě tam máš nastaven ořez na plátno, aby se Ti vygenerovalo jpg jenom toho, co máš na plátně; ale v epsu to přečuhuje ;) (nebo tam máš někde zapomenutý pixel mimo plátno třeba)

Jinak určitě na přijetí lepší poslat bitmapy, tam se nemůže stát přesně tohle - clipping mask, formát, bitmapa, ...
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod PandaWild » 28. prosinec 2015 09:04

Clipping mask - například když JPG je rastrovaný bez podkladového obdélníku - zrastruje se jen kresba (bez okrajů), ale protože je pozadí průhledné, tak je menší než kreslící plátno.
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Lenka » 28. prosinec 2015 10:02

Ten eps může bejt i 2,3 pokud neděláš v AI. Normálně ho berou, ale do vstupu (a jeden z kontrolorů i potom, ale už jsem ho dlouho neviděla) trvaj na desítce (já ji třeba vyrobit nemůžu, můj soft to neumí). Při vstupu dávej jen bitmapový verze ilustrací, jsou tam mírnější kontroloři, důležitý je aby to nemělo artefakty a zuby (stává se při velmi kontrastních přechodech, pokud pracuješ s vrstvama) - v takovým případě tomu ale můžeš pomoct tak, že napíšeš do kw "artefacts, spots..." :-D Prostě dobře si to prohlídni, a chyby, který nejde odstranit, popiš jako uměleckej záměr. :lol:
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

Příspěvekod Kulíšek » 28. prosinec 2015 16:10

Ravennka píše:Clipping mask - máš jiný eps a jiný jpg, určitě tam máš nastaven ořez na plátno, aby se Ti vygenerovalo jpg jenom toho, co máš na plátně; ale v epsu to přečuhuje ;) (nebo tam máš někde zapomenutý pixel mimo plátno třeba)

Jinak určitě na přijetí lepší poslat bitmapy, tam se nemůže stát přesně tohle - clipping mask, formát, bitmapa, ...

Ten zbytek jsem nějak pochopila, ale k té masce, když ten svuj soubor uložím jako starý eps tak se mi to co maska "ořízne" zobrazí bíle a to bude asi ten problém co tam je no, ale jak s tím pryč? Si s tím musím nějak pohrát :D

Na podruhé zkusím jen bitmap. Díky! :)
Kulíšek

Příspěvekod Kulíšek » 28. prosinec 2015 16:12

Děkuju moc všem za rady :)
Kulíšek

Příspěvekod návštěvník » 28. prosinec 2015 16:22

Vyber obdélník. Barva výplně a tahu žádná. Obdélník přes celé kreslící plátno.
Objekt->Ořezová maska->Vytvořit
návštěvník

IP: 46.135.64.xx

Reputace: 0

Příspěvekod Kulíšek » 30. prosinec 2015 11:25

návštěvník píše:Vyber obdélník. Barva výplně a tahu žádná. Obdélník přes celé kreslící plátno.
Objekt->Ořezová maska->Vytvořit

zkusím díky :)
Kulíšek

Příspěvekod PandaWild » 27. červen 2016 11:31

Neví prosím někdo, zda fotobankám vadí, když obrysová čára zasahuje mimo plátno? Tedy - výplň je uvnitř plátna, ale půlka tahu zasahuje ven. Obvykle jsem tah převáděl na křivky a ořezával, ale je to nutné?
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod shalom3 » 27. červen 2016 11:50

Řekla bych, že Shutterstocku to vadí, když je cokoli mimo kreslicí plátno. Několikrát mi vyhodili vektor s takovouto poznámkou a někdy mi dalo dost práce zjistit, co jim vlastně vadí. Pokud si vzpomínám, byly to někdy i nějaké "přetažené" čárečky.
+PandaWild Hodnocení: +1
shalom3

Reputace: +1193

Další

Zpět na Shutterstock