Poor lighting

Poor lighting

Příspěvekod GreG » 23. duben 2016 07:01

Ahoj, na fotobance jsem teprve týden, zatim sedm fotek. Snažím se teď víc nahrávat, ale plno fotek mi zamítli z důvodu: Poor Lighting--Image has exposure issues, unfavorable lighting conditions, and/or incorrect white ba.... Mám nově ateliérová světla a fotím jen s nimi. Ze začátku jsem ty fotky asi moc přesvětloval, tak jsem teď tedy ubral a stejný problém přetrvává se zamítnutím...nevíte někdo co s tím ?
Hodnocení: 0
GreG

Reputace: +2

Re: Poor lighting

Příspěvekod PandaWild » 23. duben 2016 07:11

Sice by to mohl být problém s osvětlením, ale tento důvod (a ještě neostrost nebo zašumění) používají na ShutterStocku často i jako maskovací důvod pro "Fotka nestojí za moc / nelíbí se / takových máme hromady". Pokud je fotka výborná obsahově, tak pak tolerují i nějaké technické nedostatky. Ve fotkách je dnes už velká konkurence a tak se dá prorazit jen s výbornými fotkami. Porovnej si své fotky s konkurencí, zda jsou alespoň stejně dobré.
+GreG Hodnocení: +1
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod GreG » 23. duben 2016 07:14

Ok děkuji, takže to bude spíš ten důvod obyčejné fotky (nestojí za nic ), a že jich je dost :) snažím se totiž fotit vše co mi přijde pod ruku :D
GreG

Příspěvekod Anika » 23. duben 2016 08:30

Možná bys mohl některou z těch zamítnutých sem dát na ukázku. Zrovna tenhle důvod může znamenat spoustu věcí, které si teď třeba neuvědomuješ, ale když Ti to tu někdo ukáže, tak příště si všimneš hned. Může to znamenat třeba špatné vyvážení bílé, příliš temné a tvrdé stíny, někdy může stačit jen fotky zesvětlit, taky vadí, když je jedna strana fotky světlejší než druhá, nebo když bílé pozadí není čistě bílé (ale to někdy projde). Problém může být i ve špatně nastaveném monitoru.
Anika

Reputace: +248

Příspěvekod majo4688 » 23. duben 2016 08:49

Poor lighting je shutterstocková klasika, niekedy mám pocit, že editori majú v hlavne nejaký čip, ktorý ich núti ku každej zamietnutej fotke písať poor lighting :D
majo4688

Reputace: +3

Příspěvekod h.sunny » 23. duben 2016 12:17

Jo, to je oblíbený důvod pro odmítnutí, další je soft focus. Dřív jsem se tím trápila a zkoumala, v čem je osvětlení špatné, či jaktože když fotím ze stativu s předsklopeným zrcátkem a dejme tomu clonou 8 nebo 11 se špičkovým objektivem a ostřím manuálně se živým náhledem je focus too soft, posléze jsem přišla na to, že poor lighting nejčastěji znamená: ve světle MÉHO vidění. No a protože máme chválapánubohu vidění každý jiné, velmi často se na světle vidění neshodnem. Počkej, až tam budou sedět roboti - teda kdoví, jestli už tam nejsou - to se teprve dočkáme! :lol:
+GreG, +Peteer, +karelk, +kasparv Hodnocení: +4
h.sunny

IP: 94.230.147.xx

Reputace: 0

Příspěvekod GreG » 27. duben 2016 12:24

Po úpravě světla mi také zamítly s tím problémem :) Snažil jsem se vyfotit kuchyňské potřeby na dřevěnem prkně např: česnek, cibule a různé věci k tomu a zamítli to :D spíše se tedy domnívám, že fotky k ničemu ::D
GreG

Příspěvekod GreG » 27. duben 2016 14:08

Btw... pokud si pamatuji tak na SS neni exkluzivita takze na fotolii muzu nahrat vse stejne jako tady že ?
GreG

Příspěvekod Ravennka » 27. duben 2016 14:35

ad exkluzivita - přesně tak ;) akorát si to nezaškrtni na Fotolii =)
+GreG Hodnocení: +1
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod GreG » 28. duben 2016 19:11

Celekm milé překvapení dnes... první prodej s portfoliem pouze 11 fotek. Včera byla zima a zatápěl jsem v krbu, a tak, že to vyfotím :D z neplánované fotky je první prodej :) a když se s fotkama dělám, tak mi je ani nevezmou :D
+karelk Hodnocení: +1
GreG

Další

Zpět na Shutterstock