Shutterstock Content Licensing Opportunity

Shutterstock Content Licensing Opportunity

Příspěvekod Egeris » 3. červenec 2021 08:00

Včera mi přišel mail (tvářící se, že je od shutterstocku) s následujícím zněním:

Hi Martin

I hope you are well. Shutterstock has a new content licensing opportunity offer for you. Before we can share the details, we would like to have a Non-Disclosure Agreement [NDA] in place to ensure that confidential information is not shared with any individual or entity.

If this is of interest, please review and complete the NDA sent to you through DocuSign and we will then provide details on the opportunity.

Regards,

Shutterstock Content Team

Chtějí tam po mně, abych elektronicky podepsal nějaký dokument. Přišlo to i někomu dalšímu? Nevíte, o co se jedná? Spíš mi to přijde jako nějaká návnada na podvod.
Hodnocení: 0
Egeris

Reputace: +117

Re: Shutterstock Content Licensing Opportunity

Příspěvekod Egeris » 3. červenec 2021 09:25

Ty jo, nabídnout $2000 za 1000 fotek, navíc jako doživotní licenci, tak to je mizerné i na šutrovské poměry :lol:
Egeris

Reputace: +117

Příspěvekod ivusakzkrabice » 3. červenec 2021 15:48

To zní jako hodně trapný pokus napodobit AS :D :lol:
ivusakzkrabice

Reputace: +752

Příspěvekod Ubu Mbekele » 3. červenec 2021 21:46

Egeris píše:Včera mi přišel mail (tvářící se, že je od shutterstocku) ........ Spíš mi to přijde jako nějaká návnada na podvod.

Tak on to podvod do značné míry také je... Nasrat ;)
Ubu Mbekele

IP: 85.163.138.xx

Reputace: 0

Příspěvekod Neznamy » 4. červenec 2021 10:04

Ten NDA dokument je dokument o mlčenlivosti. Takže ti co vědí oč jde a jakou nabídku mají, nesmí šířit informace dál.

Obecně - ano, Shutterstock někdy takové nabídky dává (okamžitý odkup jimi vybrané části portfolia). Otázka je zda se nějaký podvodník nesnaží napodobit ten mail od Shutterstocku (něco jako podvodníci napodobují mail od banky). Z toho co jsi poslal mi připadá, že to je originál od SS. Důležité je kam vede ten odkaz na NDA dokument.
Neznamy

Reputace: +58

Zpět na Shutterstock