shutterstock

Re: shutterstock

Příspěvekod Acidko » 22. říjen 2016 21:16

Anika píše:Myslím, že tenhle je zdejší, ale zapomněla jsem, jak se jmenuje tady.
http://www.shutterstock.com/pic-4985877 ... ML-d-g-1-0

Tu sa volá Marek77. Je to Marek Paučo zo Sečovskej Polianky na Slovensku.
https://www.dreamstime.com/marek77_info
http://www.allxnet.com
Hodnocení: 0
Acidko

IP: 78.141.106.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod Mickies » 22. říjen 2016 22:19

Očividně se mu to dost vyplácí http://m-rank.net/?search=Allxnet%27s Nic moc kvalita ani kvantita a rank má vyšší, jak naprostá většina z nás. No není to k naštvání!! :evil:
Mickies

Reputace: +14

Příspěvekod PandaWild » 22. říjen 2016 22:46

Skoro všichni v TOP na m-ranku mají v titulcích buď opakovaná slova nebo nadmíru dlouhé titulky (=zneužívající bonusování titulků). Pokud se někdo diví, proč mu klesly prodeje, tak tam nalezne odpověď.

Např.: 24. pozice, černá šipka s "Arrow. Arrow. Arrow. Arrow. Arrow. Arrow. Arrow. Arrow. Arrow. Arrow. Arrow. Arrow. Arrow. Arrow. Arrow. Arrow. Arrow. Arrow. Arrow. Arrow. Arrow. Arrow. Arrow. Arrow. Arrow. Arrow. Arrow. Arrow."
+Pedro Hodnocení: +1
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Mickies » 22. říjen 2016 23:14

Takže se dá říct, že tohle je ten hlavní důvod proč nám poctivým tak rapidně klesly výdělky? Snad to začnou jednou fotobanky řešit. Sice je ta vize několikanásobného výdělku lákavá, ale radši neriskovat a doufat, že se zase vše srovná.
Mickies

Reputace: +14

Příspěvekod shalom3 » 22. říjen 2016 23:56

Byla jsem zvědavá, jestli na klíčové slovo arrow google toto veledílo zobrazí, ale nezobrazil. Zdá se, že zákaznící SS jsou vskutku nenároční. Kdybych viděla podobné výtvory na celé první stránce výsledků, tak půjdu raději na další stranu. Nebo lépe do jiné fotobanky. Co mě nejvíce štve - když náhodou omylem dám do titulku dvě stejná klíčová slova, tak to vyhodí. A tohle tolerují. Je vyloučeno, že by si toho nevšimli, bije to do očí. Ale jdou jim z toho prodeje, tak to prostě řešit nebudou. Přitom by stačilo asi dost málo - několika těm "umělcům" zablokovat třeba na pár měsíců účet, aby si to mohli v klídku předělat. Z dlouhodobého hlediska to vidím jako obchodní sebevraždu SS, jestli to budou dál tolerovat.
+Miky, +Pedro Hodnocení: +2
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod GreatWhite » 23. říjen 2016 06:41

google to už bere jako čistý spam a naopak toto veledílo znehodnocuje ve vyhledávání. :cry: škoda, že nemá i šutr stejný algoritmus na vyhledávání.
GreatWhite

Reputace: +175

Příspěvekod Anika » 23. říjen 2016 07:09

M-rank se už nedá brát vážně. Já tam poslední půlrok pořád padám, a přitom teď mám lepší prodeje než loni. Tenhle měsíc mám cca dvaapůl krát víc výdělků než na jaře (zaměřuju se na Vánoce, ono to zase přejde :) ) kdy jsem byla o 1000 až 1500 míst výš.
M-rank je jen o tom, kolik nových obrázků se protlačí to topky a je to ovlivněno těmi spammery. Mám pár obrázků v topce s několika prodeji, a jiné staré, které se prodávají někdy třeba i 5x denně, a nejsou tam (už vypadly).
Anika

Reputace: +248

Příspěvekod Pedro » 23. říjen 2016 07:42

Bezohlednost spammerů vede k tomu, že obsazují přední pozice ve vyhledávání v "Popular" i "Best Match" na nejvyhledavánější slova. Pokud se fotobankami někdo živí a vynakládá nemalé finance na software i hardware, dělá to většinou podle pravidel, protože nechce riskovat jak ztrátu účtu, tak i práce která ho živí. Není se čemu divit, když jsou poctiví fotobankéři už opravdu naštvaní a takto na ně upozorňují.
Předpokládám, že většina spammerů nemá fotobanky jako hlavní zdroj příjmů, jinak by takhle nemohli riskovat.
Jistě, experimenty se spamovaním "Title" zkoušelo hodně lidí, ale jak je vidět spamování se nehorázně zvrhlo a zaplavilo celý Shutterstock. Po neustálých urgencích a stížnostech nejen grafiků ale i kupujících s tím bude muset Shutterstock opravdu něco udělat.
+Bananaboy, +Miky Hodnocení: +2
Pedro

Reputace: +78

Příspěvekod PandaWild » 23. říjen 2016 07:54

Přitom by ze strany SS stačilo tak málo - opravit, aby parser titulku vyhodil už existující a opakovaná slova, dřív než je přidá k seznamu kw. (když už teda musí vyhledávat i podle titulku a ne jenom podle kw, jako to dělají jiné fotobanky)
+Marsan, +Pedro Hodnocení: +2
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Lenka » 23. říjen 2016 09:09

Rozumím tomu správně, že tady někdo založil oznamovací vlákno, kde jsou rovnou celá portfolia pachatelů? http://forums.submit.shutterstock.com/t ... unts-here/
Jsem medvěd.
Lenka

Reputace: +206

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock