shutterstock

Re: shutterstock

Příspěvekod Ravennka » 22. březen 2015 10:05

A alespoň $10 vejvar za 1 stažení, že :lol:
Hodnocení: 0
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod 4ndy » 24. březen 2015 17:20

Ahoj!
Poštou som dostal list od Shutterstock. Je to vyplnený formulár
"1042-S - Foreign person´s US Source Income Subject to Witholding".
Sú tam moje údaje, ale neviem prečo mi to poslali. Čo s tým mám spraviť? Dostali ste aj vy takýto formulár?
Keď sa prihlásim na ich stránku tak tam vidím link "Download your Tax Forms for the year 2014 here." ale zatiaľ som to nesťahoval.

Tu je link ako to vyzerá.
https://drive.google.com/file/d/0B99wtSw41Z1mdjdqamhzQW1wdlU/view?usp=sharing
www.shutterstock.com/g/andrej+kaprinay

www.behance.net/andrejkaprinay
4ndy

Reputace: 0

Příspěvekod Anika » 24. březen 2015 17:34

Protože sis to nestáhl, poslali to poštou. Na nic to není, jen jako suvenýr :)
Anika

Reputace: +248

Příspěvekod 4ndy » 24. březen 2015 23:18

Anika, ďakujem! :)
www.shutterstock.com/g/andrej+kaprinay

www.behance.net/andrejkaprinay
4ndy

Příspěvekod Návštěvník » 17. duben 2015 10:38

Od 1.dubna co změnili předplatné na SS mi klesly příjmy o desítky procent. Vím, že byly svátky, ale to byly i 6 let zpátky co dělám pro fotobanky a takový pokles jsem nikdy neměl.
Nejsem sám co si stěžuje, na MSG to taky rozebírají, ale asi nám to bude prd platné.

Našel jsem desítky grafiků co udělají jednu základní ilustraci a změní jen nápisy nebo barvu podkladu a rozmnoží na stovky identických děl a SS jim to bez problémů schválí. Potom je problém s jednou nebo několika ilustracemi se prosadit mezi takovým množstvím, jak keywordy tak visulálem.

Neříkám, že taky nedělám identické ilustrace, ale snažím se portfolio spíše rozmnožovat kvalitou než kvantitou. Vidím, že asi dělám chybu. Jiné fotobanky jedou navzdor svátkům v normě.

Chci se zeptat spíše té horní TOP máte stejný problém z SS?
Návštěvník

IP: 89.29.33.1xx

Příspěvekod shalom3 » 17. duben 2015 11:12

Návštěvník píše:Našel jsem desítky grafiků co udělají jednu základní ilustraci a změní jen nápisy nebo barvu podkladu a rozmnoží na stovky identických děl a SS jim to bez problémů schválí. Potom je problém s jednou nebo několika ilustracemi se prosadit mezi takovým množstvím, jak keywordy tak visulálem.

Ano, bohužel je to tak. Někdy se tam vyrojí doslova mraky prakticky identických obrázků, a teprve na několikáté stránce člověk narazí na něco originálního. Předpokládám, že to je i pro zákazníky celkem otravné. Je jasné, že při těch cenách, které fotobanky mají, nelze vytvářet samé zajímavé a neopakující se originály. Mně ale nesedí jen přebarvovat, abych měla co nejvíce obrázků, ale samozřejmě také některé prvky zopakuji v jiných. Je jasné, že výdělky potom nijak progresivní nejsou.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod admin » 17. duben 2015 12:00

Návštěvník píše:Od 1.dubna co změnili předplatné na SS mi klesly příjmy o desítky procent.

Asi mi něco uniklo, jak se změnilo předplatné na SS?

Poslední 2 týdny mám malý propad na Shutterstocku, ale to je klasika - každý rok kvůli Velikonocům. Letos totiž zase vyšly na pondělí :(
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod Návštěvník » 17. duben 2015 12:27

Např. jedna z několika změn, snížení měs. stažení ze 750 (měs.předplatné)obrázků, na 350(roční předplatné). Licence nad 500,000 kopii nebude brána jako EL, ale jako klasický sub.
Návštěvník

IP: 89.29.33.1xx

Příspěvekod Peteer » 17. duben 2015 14:13

Já si tedy na prodeje nemůžu stěžovat, jsou zhruba stejné a navyšují se, takže za mě spokojenost, nesleduji nějaký razantní pokles
Peteer

Reputace: +16

Příspěvekod libor2 » 17. duben 2015 14:34

Nejsem TOP, ale prodeje tento mesic hluboko klesly. Taky jsem si rikal, ze se neco deje.
http://www.fotovrska.cz/
https://www.proweddy.cz/
libor2

Reputace: +48

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock