shutterstock

Re: shutterstock

Příspěvekod Jakysinka » 17. únor 2017 19:33

Já jsem na SS sice už skoro 2 roky, ale aktivně se tomu věnuji 4 měsíce, tudíž pozoruji změny pouze tyhle 4 měsíce. V portfoliu mám něco málo přes 3000 obrázků a vypozorovala jsem, že jakmile mi schválí něco nového, tak se začnou prodávat více starší věci. Ale za ty 4 měsíce jsem se SS neměla žádný problém, jediný šok byl v tom novém vzhledu, ale jednalo se spíše jen o nezvyk. Za to na Adobe/Fotolii jsem myslela, že se z nich oběsím. Zablokovali mi účet stylem, že se mi nenačítaly stránky pro contributory, jednoduše se mi napsal z webu error. Nemohla jsem se na Adobe dostat ani na support pro contributory, tak jsem se obrátila na support Fotolie, kde mi řekli, že nic nevědí a že se mám obrátit na Adobe, když jsem jim sdělila, že to nelze, tak mi napsali, že bohužel nevědí co dále dělat a dál už se mnou nekomunikovali. Obrátila jsem se na support Adobe pro úplně jiné jejich odvětví (Adobe reader), kde mě přepojili na contributory. Support se mnou zkoušel různé hokusy pokusy, až jsem mu nasdílela plochu, aby si ty čáry mohl zkusit sám. Po dvou hodinách debaty konstatoval, že neví kde je problém, ale že mi dá email na nějakého vysoce postaveného člověka v Adobe, který mi snad řekne, co dále. Dotyčný mi sdělil, že nějaký jejich admin mě zcela zablokoval z toho důvodu, že moje fotografie vypadají moc hezky a profesionálně - usoudil tedy, že je někomu kradu. Údajně si myslel, že jako nově zaregistrovaný člen ve fotobance, tak nemůžu mít pěkné fotky.

Nepřišlo mi od nich žádné upozornění, žádný důvod zablokování, ani to, že jsem zablokovaná. Změna vzhledu, pomalejší schvalování a nějaké nedoladění věci na SS jsou pro mě prkotinou.
+Baldion Hodnocení: +1
Jakysinka

Reputace: +14

Příspěvekod Host » 17. únor 2017 20:05

To je naprosto klasické setkání s Blbcem. Na Šutru se dřív děly takovéhle věci naprosto běžně. Ze začátku neměli editorial kategorii, lidi jim tam nahrávali kde co, s různými logy, nebo fotky ze zábavních parků s atrakcemi. Najednou se rozmysleli a bez předchozího upozornění začali blokovat účty. Znám několik kolegů, které stálo hodně nervů, domluvit obnovení portfolia. Jeden z nich, čekal cca půl roku... Také technické posuzování obrázků bylo na Fotolii vždy spravedlivé. Na šutru se řídí vždy nějakými směrnicemi a vyhazují namátkou cokoliv, nebo berou všechny srač.ky, jako třeba teď...
Hodnocení: 0
Host

IP: 193.86.92.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod ivusakzkrabice » 18. únor 2017 10:22

Mám portfolio lehce přes 2 tisíce, běžně se mi prodávaly ve všední dny mezi 10 až 15 fotek, teď v únoru se pohybuju místy i na dvou fotkách ve všední den a přes 10 se vůbec nedostávám, vše, co získám je prodej subscription, takže i výsledná částka se načítá pomalu. Víc mi vadí to odsouhlasování. Od února je v lepším případě 2x týdně, takže žádná sláva. Z nových se moc neprodává, ale aspoň se objevují poměrně brzy po odsouhlasení v portfoliu.

Naštěstí už nepadají stránky ze strany zákazníka. Ráda koukám na jiná portfolia a to bylo víc refreshů než skutečně okouknutých stránek.

Někdo tu kdysi dával link na inzeráty, že na ss shání kupu lidí, tak prostě jen doufám, že až je seženou, že se rychlost odsouhlasování zlepší a s tím i prodeje :) a s tím i u mě i brzká koupě nového objektivu :)
+Baldion Hodnocení: +1
ivusakzkrabice

Reputace: +742

Příspěvekod Bananaboy » 18. únor 2017 10:56

Dobré časy na Shutterstocku už skončili. Keby sa v tom aspoň stále nevŕtali, tak by šikovní jedinci schopní pridávať veľa nového obsahu mohli ešte nejakú dobu na Shutterstocku celkom solídne fungovať. Lenže oni sa v tom systéme neustále hrabú. Teraz postupne nahrávam 100 kusovú dávku po 20 kusoch týždenne. Z prvej 20 kusovej dávky bolo obstojných 13 predajov, potom sa začali vŕtať v systéme a z druhej 20 kusovej dávky nahratej minulý týždeň bol iba jeden predaj! Zajtra v nedeľu by som mal nahrávať tretiu 20 kusovú dávku, ale úprimne povedané nechce sa mi, keď viem, že nové veci sa zase nepredávajú. Asi sa na to vykašlem a obrázky si pošetrím na vhodnejšiu dobu, keď sa zrovna nebudú vŕtať v systéme. :lol:
Bananaboy

Reputace: +1066

Příspěvekod Ravennka » 18. únor 2017 11:09

Bananaboy píše:Asi sa na to vykašlem a obrázky si pošetrím na vhodnejšiu dobu, keď sa zrovna nebudú vŕtať v systéme. :lol:

Nechci být pesimista, ale myslíš, že opravdu taková doba nastane? :mrgreen:
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod Bananaboy » 18. únor 2017 11:50

Ravennka píše:Nechci být pesimista, ale myslíš, že opravdu taková doba nastane? :mrgreen:

Dlhodobo nie, ale možno budú mať občas svetlé chvílky, ako napríklad pred tromi týždňami, kedy sa nové veci jakž takž predávali. :D
Bananaboy

Reputace: +1066

Příspěvekod Host » 18. únor 2017 12:01

Jenze to je prd platne, kdyz se ty nove veci v prodeji neudrzi trvale, jako to byvalo driv...
Host

Příspěvekod castyhost » 18. únor 2017 14:17

zavody v knourani, tohle vlákno, hnus :-/
castyhost

IP: 92.240.162.1xx

Příspěvekod Ravennka » 18. únor 2017 14:34

Kňourání je jedna z mála věcí, která je ještě zadarmo :mrgreen:
Ravennka

Reputace: +750

Příspěvekod Host » 18. únor 2017 14:38

castyhost píše:zavody v knourani, tohle vlákno, hnus :-/

Tak nam tedy tady neco hezkeho, motivujiciho napis a hlavne at je to od srdce. Na fraze nejsme zvedavi. My co radi knourame, si v tom libujeme a dela nam to dobre. Takova pohoda v mlhavem lese...
Host

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock