shutterstock

Re: shutterstock

Příspěvekod Hollygraphic » 4. duben 2019 22:42

Docela mi tam chybí informace jak to bude s IPTC metadaty, které se dávájí do JPG náhledu.
Hodnocení: 0
Logo & identity designer/vladimirholan.cz
Hollygraphic

Reputace: +7

Příspěvekod Bananaboy » 4. duben 2019 22:48

To by ma tiež zaujímalo. Ten lepší prípad bude, že sa budú dať aj naďalej nahrať s JPG súborom, ale tomu moc neverím. To by potom to automatické generovanie JPG z EPS nerobili, takže reálnejšie je pripraviť sa na to, že ich budeme kopírovať pekne ručne. Proste sa vrátime do fotobankového stredoveku. :D
Bananaboy

Reputace: +1079

Příspěvekod shalom3 » 4. duben 2019 22:57

Pořád tam mluví o aprílu, to vypadá snad na aprílový žert :mrgreen:
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod Bananaboy » 4. duben 2019 23:04

Tak už sa na Shutterstock fóre proti tomu užívatelia búria a kritizujú to.

https://forums.submit.shutterstock.com/ ... than-ever/
Bananaboy

Příspěvekod Michal H. » 4. duben 2019 23:51

Pane bože to jsou takový kreténi... takovejch vektorů co mám "na skladě" a všechno to předělávat...a že nám takhle skurvěj workflow s těma metadatama, to snad nemůžou myslet vážně :evil:
Michal H.

IP: 91.225.86xx

Reputace: 0

Příspěvekod Anika » 5. duben 2019 07:51

S novými pravidly nemám šanci, aby se moje vektory datově vlezly do 50MB. Nevím, co k tomu ještě dodat. To je snad vtip. :(
Anika

Reputace: +248

Příspěvekod admin » 5. duben 2019 08:01

Michal H. píše:Pane bože to jsou takový kreténi... takovejch vektorů co mám "na skladě" a všechno to předělávat...a že nám takhle skurvěj workflow s těma metadatama, to snad nemůžou myslet vážně :evil:

Platí to od pondělí, takže pokud máte nějaké vektory na skladě, je nejvyšší čas to tam narvat! Já jdu na to, nebudu nic odkládat, ať to nemusím překopávat :)
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Příspěvekod Návštěvník » 5. duben 2019 08:19

Od středy nastane na Shutterstocku vektorový klid. :idea:
Návštěvník

IP: 185.67.188xx

Reputace: 0

Příspěvekod Bananaboy » 5. duben 2019 08:29

Ja mám na sklade vyše 400 vektorov, takže to do pondelka nestihnem ani keby som sa pos... To si radšej užijem pekný, slnečný víkend.

Doporučujem sledovať vlákno na Shutterstock fóre. 99% kontribútorov je proti týmto zmenám. Ľudia od Shutterstocku sa zatiaľ tvária, že ich názory kontribútorov nezaujímajú a idú si ďalej podľa plánu, ale dúfam, že tie zmeny ešte prehodnotia. Pravdepodobne tým prídu o hodne kvalitných kontribútorov, ktorí tvorili zložitejšiu grafiku, pretože EPS vektor s meshmi a efektami do 50 MB proste nedáš. Alebo začnú všetci tvoriť nejakú nudnú, jednoduchú grafiku bez efektov. Každopádne je to hodne silná facka pre všetkých, vektory tvoriacich kontribútorov. :(
Bananaboy

Příspěvekod Jirik » 5. duben 2019 10:37

Chápu to tak, že SS požaduje minimální velikost plátna pro EPS vektorové soubory 2000x2000 pixlů to je 4MP (to je po přepočtu 70,56 x 70,56 cm) a menší rozměry plátna nebudou přijaty. To abych například rozměr vizitky zvětšil na tuto obří plachtu :) ? Kdo tohle mohl vymyslet... Pokud se pletu, tak mne někdo opravte. Jo jinak IPTC tagy, lze vkládat i do EPS souborů, otázka je zda ten jejich geniální web bude umět tyto informace z EPS vytáhnout a zařadit do správných kolonek v jejich systému. (Už vidím plno zákazníků, jak si například tento obří rozměr vizitky, budou zmenšovat na nějaký menší rozměr vizitky, kolik je standart vizitky to si bude muset zákazník zjistit už sám.) Toto samozřejmě platí i pro všechny ostatní specifikace v souboru. Pokud někdo udělá v návrhu kompletní přípravu pro výrobu, například ořezové značky, výsek a nářez/perforaci značky (například tyto značky mohou být skryté v souboru), tak i tyto značky pro výrobu si bude muset zákazník sám zmenšit na původní správnou velikost, pro jaký účel byl původní návrh vytvořen. By mne zajímalo jestli vůbec otestovali ten jejich nový nahrávací systém na SS, nebo budou chyby řešit za pochodu.... ?
https://SecreLocal.com - Meet Girls Live Chat - No Verify - Anonymous Sex Dating - [url=https://SecreLocal.com/girls.html] Local Dating Sites [/url]
Jirik

Reputace: +38

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock