shutterstock

Re: shutterstock

Příspěvekod lacodk » 19. říjen 2015 22:19

Tak zas sa oplatilo postazovat :D
Hodnocení: 0
lacodk

Reputace: +14

Příspěvekod Bananaboy » 22. říjen 2015 08:47

Všimli ste si "Preview" novinku na Shutterstocku? Keď na to "Preview" kliknete, tak sa vám zobrazí obrázok vo vyššom rozlíšení. Zákazníci sa už nebudú musieť sťažovať, že sú náhľady malé.
Bananaboy

Reputace: +1080

Příspěvekod PandaWild » 22. říjen 2015 08:58

I po upozornění jsem měl problém ji najít, je tam dost nenápadná.

Skvělá možnost jak snadno přijít k našim obrázkům s dostatečně velkým rozlišením. Tenhle vodoznak se odstraní poměrně snadno.
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod Marsan » 22. říjen 2015 09:07

Jak píše Panda... vodoznak je dosti slabý a snadno odstranitelný. Obávám se, že bude docházet k zneužívání
Marsan

Reputace: +216

Příspěvekod Bananaboy » 22. říjen 2015 09:17

PandaWild píše:Skvělá možnost jak snadno přijít k našim obrázkům s dostatečně velkým rozlišením. Tenhle vodoznak se odstraní poměrně snadno.

To bolo prvé, čo mi napadlo. Ostáva nám dúfať, že Shutterstock vie čo robí a že to nebude na väčšiu škodu, ako na úžitok.
Bananaboy

Reputace: +1080

Příspěvekod Návštěvník » 22. říjen 2015 14:46

http://image.shutterstock.com/z/useless ... 063164.jpg
http://image.shutterstock.com/z/useless ... 342280.jpg
Obrázky tohoto typu jsou prakticky bez vodoznaku. Ty zbytečky, které tam ještě vidíte jsou pryč na dvě kliknutí. SS se potápí, klesají prodeje, velcí zákazníci přenáší těžiště svých nákupů na Fotolii. Teď ještě tohle...
Návštěvník

IP: 193.86.92.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod bludič » 22. říjen 2015 15:07

Hej, mrkol som na vlastné práce, na väčšine z nich to zvládnemodretušovať do 5 min :(

Vlákno na ofiko fóre už beží, nezostáva než dúfať, že ten vodoznak posilnia čo najskôr...
bludič

IP: 91.127.10.1xx

Příspěvekod PandaWild » 22. říjen 2015 15:51

Hlavně by měli vodoznak náhodně posouvat nebo nějak jinak náhodně měnit. Když se vodoznak odstraňuje programově, nejdříve se z několika obrázků vyextrahuje obraz vodoznaku a ten se pak odečítá od obrázků inverzním blendingem. Když by vodoznak náhodně posouvali, tak to je pro programové odstranění velký průšvih. Zajímavé že tohle opatření jsem nikde neviděl dělat a tak je snadné programově odstranit jakýkoliv vodoznak.
PandaWild

Příspěvekod Návštěvník » 22. říjen 2015 17:31

Programové odstranění vodoznaku si dovedu představit u grafiky s barevnými plochami a plynulými přechody. Jak by to odstraňovalo výrazný vodoznak z fotek (složitější objekty, přírodní motivy), nevím. Mám pocit, že by tam mohly zůstávat kontury vodoznaku vytvořené nahrazenými pixely jako když nevhodně použijete klonovací razítko. Je to jen můj dojem laika, rád se dozvím jak je to doopravdy...
Návštěvník

IP: 193.86.92.1xx

Příspěvekod PandaWild » 22. říjen 2015 17:41

Vodoznak musí být na fotce nalepený poloprůhledný, aby prosvítal původní obraz. Pokud to je ještě tak do 50%, tak se dá původní obraz rekonstruovat celkem kvalitně. Obvykle to fotobanky splňují a vodoznak je průhledný. Kdyby vodoznak překrýval obraz neprůhledně, tak se původní obraz nedá získat. Na složitosti původního obrazu nezáleží, zda to je kresba nebo fotka (nenahrazuje se to z okolních pixelů, ale z původních "prosvítajících").

Problém ještě může způsobovat JPG komprese - kompresní artefakty se odstraněním vodoznaku zesílí a tak by v tom místě mohl být obraz deformovaný. To by se pak projevilo jako kontury vodoznaku. Ale fotobanky používají dost dobrý stupeň komprese, tak to tam je ok.
PandaWild

PředchozíDalší

Zpět na Shutterstock