PandaWild píše:Dívám se Miky k Tobě na ta toreadorská videa. To je teda "tradice", taková týrání zvířat, bodat býka do krve k zuřivosti. Nechápu že se takové věci dnes ještě tolerují a ještě se to oslavuje.
Souhlasim. Je to hruza. Mame bejci arenu asi 300 metru od domu a mohl bych to jednoduse fotit a natacet kazdy rok, ale vubec se mi tam uz nechce. Byl jsem tam 2x a vubec se mi to nelibilo. Ten bejk vetsinou moc bojovat nechce. Stoji tam totalne vystrasenej, tece z nej krev, pot a slzy proudem a je na nem videt, ze by se hned nejradsi nekam schoval. Obcas se stane ze byk ukaze velkou mrstnost a naopak bullfighter moc nezaujme. Publikum se zvedne, zacne mavat a zadat o osvobozeni byka. Matador ma sice posledni slovo, ale kdyz si to publikum zada vetsinou ho necha zit. Jinak je to ale naprosto nerovny souboj. Klasicky zapasy probihaj tak, ze ho nejdriv chvili drazdi nekolik bullfighteru a bejk beha sem tam, potom prijede tlustoch na obrnenym koni s kopim, ktery zapichne bejkovi do zad – v ten okamzik bejk nabere kone a casto s nim hodi o zem. V tom odezenou bejka jinam - tlustoch a dalsi muzou zvednout kone(kun ma celou dobu zacpany usi i oci a klepe se jak blazen). Potom prichazi matador, ktery v behu zapichuje do byka nekolik sipu a nakonec mu do patere bodne dlouhou savli. Potom bejk zavravora, klekne si, matador mu bodne dyku do hlavy a urizne ucho, nebo ocas... ktery pak uzakuje publiku. Vsichni jasaji, zensky se natrasaji, ziva kapela hraje... Nastesti uz to upada a v nekterych castech Spanelska je to zakazano. Starsi generace to stale obhajuje, ale mladsim uz se to vetsinou nelibi.