Co vylepšit na tomto produktovém videu?

Video (footage) dnes patří mezi další formát, který se na fotobankách prodává. Tato diskuze je věnovaná jeho tvorbě, různým formátům a možnostem prodeje.

Co vylepšit na tomto produktovém videu?

Příspěvekod admin » 2. listopad 2016 22:21

Dnes jsem spáchal své první video pro YouTube - natočil jsem předváděčku dubánčích kalendářů, které jsem konečně dodělal.

Jak říkám, je to moje prvotina, moc jsem se s tím nemazlil (toto jsem nasnímal na pátý pokus), tak budu rád, když mi poradíte, co vylepšit: https://www.youtube.com/watch?v=0BJjkNPIAig

Nemám žádná slušná světla, natáčel jsem to v obyváku na podlaze, ale protože jsem pořád nevěděl odkud snímat (byl jsem na to sám, bez pomocníka), tak jsem nakonec dal foťák na stativ, ten jsem položil vodorovně na stůl a sám jsem si vlezl pod stůl, kde jsem otáčel stránkami kalendáře :)

Tak směle do mě, rád si poslechnu vaše rady!
+Bananaboy, +soim Hodnocení: +2
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Reputace: +627

Re: Co vylepšit na tomto produktovém videu?

Příspěvekod GreatWhite » 2. listopad 2016 22:50

akorát ta pravačka vypadá jak kdybys trénoval pravé háky na traverze a trošku se odřel ;)
Hodnocení: 0
GreatWhite

Reputace: +175

Příspěvekod Bananaboy » 2. listopad 2016 22:53

admin píše:tak jsem nakonec dal foťák na stativ, ten jsem položil vodorovně na stůl a sám jsem si vlezl pod stůl, kde jsem otáčel stránkami kalendáře :)

Nápad ani radu na vylepšenie nemám, ale chcem sa poďakovať za tip na snímanie scény zhora. Už týždeň si lámen hlavu nad tým, ako by som v domácich podmienkach nasnímal scénu zhora bez toho, aby som musel dokupovať nejaké, drahé udělátka. Napadli mi všelijaké zložité hlúposti, ale tak jednoduchá vec ako vodorovne položený statív s foťákom prečuhujúcim cez hranu stola, to mi nenapadlo. Akurát to budem musieť vylepšiť tým, že statív prilepím k stolu montážnou páskou alebo ho nejak inak zaťažím, pretože je malý a ľahký a foťák by ho mohol stiahnuť so sebou a spadnúť na zem.
Takže moc krát ďakujem za super nápad. ;)
Bananaboy

Reputace: +1077

Příspěvekod PandaWild » 2. listopad 2016 23:02

Mne napadají jen 3 bezvýznamné připomínky:
- u posledního kalendáře nejsou vidět obrázky a to je tam asi to hlavní
- hodilo by se trochu zvednout gamma obrazu, protože kvůli bílým plochám jsou ty fotky moc tmavé
- připadá mi to pomalé (mohlo by stačit zkonverzovat), ale to záleží spíš na účelu využití pro který se to plánuje

Jo, stativ na stole, já vždy mířím foťákem mezi nohy stativu a ty docela překážejí, na stole by to mohlo být lepší.
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod admin » 2. listopad 2016 23:09

GreatWhite píše:akorát ta pravačka vypadá jak kdybys trénoval pravé háky na traverze a trošku se odřel ;)

Těsně vedle. Skládal jsem o víkendu u dědy uhlí a trochu jsem v kůlně, když jsem vyvážel kolečko na hromadu uhlí, štrejchnul při rozjezdu rukou o gatr. :)
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
admin
Site Admin

Příspěvekod admin » 2. listopad 2016 23:10

Bananaboy píše:
admin píše:tak jsem nakonec dal foťák na stativ, ten jsem položil vodorovně na stůl a sám jsem si vlezl pod stůl, kde jsem otáčel stránkami kalendáře :)

Nápad ani radu na vylepšenie nemám, ale chcem sa poďakovať za tip na snímanie scény zhora. Už týždeň si lámen hlavu nad tým, ako by som v domácich podmienkach nasnímal scénu zhora bez toho, aby som musel dokupovať nejaké, drahé udělátka. Napadli mi všelijaké zložité hlúposti, ale tak jednoduchá vec ako vodorovne položený statív s foťákom prečuhujúcim cez hranu stola, to mi nenapadlo. Akurát to budem musieť vylepšiť tým, že statív prilepím k stolu montážnou páskou alebo ho nejak inak zaťažím, pretože je malý a ľahký a foťák by ho mohol stiahnuť so sebou a spadnúť na zem.
Takže moc krát ďakujem za super nápad. ;)

Jojo nohy jsem zatížil těžkými knížkami! Pásku bych neriskoval, člověk nikdy neví, kdy se odlepí.
admin
Site Admin

Příspěvekod admin » 2. listopad 2016 23:14

PandaWild píše:Mne napadají jen 3 bezvýznamné připomínky:
- u posledního kalendáře nejsou vidět obrázky a to je tam asi to hlavní
- hodilo by se trochu zvednout gamma obrazu, protože kvůli bílým plochám jsou ty fotky moc tmavé
- připadá mi to pomalé (mohlo by stačit zkonverzovat), ale to záleží spíš na účelu využití pro který se to plánuje

Jo, stativ na stole, já vždy mířím foťákem mezi nohy stativu a ty docela překážejí, na stole by to mohlo být lepší.

Díky za tipy. Když jsem to nahrával na YouTube, tak tam byla možnost 2x zrychlení, ale to už mi přišlo moc. Ve Virtual Dubu mi to bohužel nešlo otevřít - hlásilo to Unsupported file type - nějaký nápad jak to tam dostat? Je to MOV formát z Canon kompaktu

Světlo... no venku se honily mraky tak to pořád přechází ze světla do tmy :( bohužel čas na více pokusů jsem neměl, malá se pak probudila a znemožnila další experimenty :)
admin
Site Admin

Příspěvekod shalom3 » 2. listopad 2016 23:28

I když nejsem žádný odborník na video, dovolím si malou připomínku. Chce to víc zaměřit na ty obrázky, tu a tam třeba přiblížit detail. V některých případech mi připadá, že je to víc o kalendariu než o těch obrázcích. Kalendarium bych tam jen tak zběžně ukázala, aby byla vidět jeho struktura.
shalom3

Reputace: +1193

Příspěvekod PandaWild » 2. listopad 2016 23:29

Na MOV je do VirtualDub plugin (zip rozbalit do složky plugins): https://sourceforge.net/projects/fcchan ... %20Plugin/
PandaWild

Reputace: +2006

Příspěvekod admin » 2. listopad 2016 23:32

shalom3 píše:I když nejsem žádný odborník na video, dovolím si malou připomínku. Chce to víc zaměřit na ty obrázky, tu a tam třeba přiblížit detail. V některých případech mi připadá, že je to víc o kalendariu než o těch obrázcích. Kalendarium bych tam jen tak zběžně ukázala, aby byla vidět jeho struktura.

Hmm, nevím jestli jsem psal, že jsem na to byl sám. Nejstarší syn byl ještě ve škole :) Takže jsem to natáčel tak nějak naslepo a přiblížení jsem musel řešit přiblížením kalendáře k objektivu - ještě se mi při tom trochu klepala ruka... Příště pověřím syna, aby listoval a zkusím to natáčet z ruky...
admin
Site Admin

Další

Zpět na O videu a jeho tvorbě