prosím vás začínám se věnovat focení, ale chybí mi kvalitní přístroj. Zatím fotím jen kompaktem (hodně levným kompaktem, navíc půjčeným), ale chtěl bych více zainvestovat. Rád bych se věnoval focení macra, přírody a po případně zvířat. Už jsem byl rozhodnut pro zrcadlovku, ale hodně příspěvků jsem teď četl o bezzrcadlovce a právě proto, že jsem nikdy neměl zrcadlovku, nebude vadit že nebudu mít hledáček, protože jsem ho nikdy nepoužíval. Rád bych se vás zeptal na názor. Ze začátku bych chtěl zainvestovat za fotoaparát do 25 000 Kč. Rád bych slyšel vaše názory ohledně typů. Podle různých článků je v zrcadlovkách nejlepší nikon a canon. Ohledně typů nejsem vůbec zběhlý v tomto oboru a teprve se do něj dostávám a proto bych rád vaše rady co koupit. Nechci jít do starších typů, chtěl bych něco z novějších dob, ale nechci to nechávat na sobě, protože v tomto oboru profesionál nejsem.
Vím, že o fotografování toho moc nevím, ale chtěl bych se tomu začít věnovat a chtěl bych foťák do budoucích let s možností koupě různých doplňků. Podle mého názoru nemá cenu kupovat "nějaký foťák se kterým se naučím pracovat a za rok ho budu muset vyměnit, protože jsem z něj vytáhnul maximum, ale už bych chtěl nějakou střední třídu. A nemám možnost od někoho zdědit či získat fotoaparát a proto bych rád využil vás zkušené o radu s typy. Rád bych věděl jestli ta bezzrcadlovka je tak dobrá, aby v těchto peněžních sférách nahradila zrcadlovku. Co jsem tak zběžně prolétl různé články tak doporučují třeba canon 77d nebo canon 760d, ale vážně nevím a dát v dnešním světě na to co je napsané na stránkách u typů je hodně riskantní.
Děkuji moc za odpovědi a rady.
![Rolling Eyes :roll:](http://forum.fotobanky.cz/forum/images/smilies/icon_rolleyes.gif)