Fauren píše:Rád bych se věnoval focení macra,
Fauren píše:jsem teď četl o bezzrcadlovce a právě proto, že jsem nikdy neměl zrcadlovku, nebude vadit že nebudu mít hledáček,
Fotím zrcadlovkou už roky, začínala jsem na klasice a za sebe říkám, že spousta věcí, hlavně to makro prostě člověk bez oka koukajícího do hledáčku nikdy nezaostří, tak jak si obrázek naplánuje. V hledáčku to tím okem doslova maluješ podle sebe, vnímáš ostrost a kontrast reálně, což displej v mnohých světelných podmínkách neudělá.
Fauren píše:Podle různých článků je v zrcadlovkách nejlepší nikon a canon
Mám pentax (už od klasiky, když nepočítám praktiku, nějaký čtverečkový dvouočka a tak) a spokojenost perfektní, spíš bych poopravila žebříček nejlepších
1. Nikon - ale ta cena, když chce člověk průběžně obnovovat, tak třeba pro mě nereálné,
2. Pentax - dobrý poměr cena výkon, aktuálně mám K-3,
3. Canon - u těch drahých je to špičková technika, je třeba si uvědomit, že ty levnější stroje mohou mnohdy zklamat a bývají i dost plastové.
Mě nejvíc o Pentaxu přesvědčil úchop, sedl mi nejlíp do ruky. Takže doporučuji zajít někam do bazaru, či obchodu s foto a pár foťáků si mimo jiné tak ošahat, musí člověku do ruky sednout a musí být správně těžký, aby v ruce seděl pevně.