Fotoaparát

Diskuse o focení, fotografickém vybavení, fotografických technikách, zpracování fotek

Re: Fotoaparát

Příspěvekod PandaWild » 3. říjen 2017 16:17

Máme tedy 1. stativ malý lehký, ale nedrží, 2. stativ velký těžký, ale nepřenositelný. Až 4. stativ bude perfektní. Ale co tedy bude za mínusy u 3. stativu, že bychom ho přeskočili? :-)
+ivusakzkrabice Hodnocení: +1
PandaWild

Reputace: +1981

Příspěvekod sentio » 3. říjen 2017 16:18

Stativ? Před půl rokem jsem koupil na Amazonu Ravelli (můj třetí)
za ty prachy cca 2000Kč dobrý a v případě potřeby s tím jde ubít i medvěda...
Hodnocení: 0
sentio

Reputace: +20

Příspěvekod castyhost » 3. říjen 2017 16:27

Ravelli s jakou hlavou?
castyhost

IP: 92.240.163.2xx

Reputace: 0

Příspěvekod sentio » 3. říjen 2017 17:30

já ho měl za cenu 69 EUR

https://www.amazon.de/gp/product/B00139 ... UTF8&psc=1

doprava myslím free a celkem schnell

ta hlava jde ztuha a určitě by šlo lépe pořešit ty rychloupínáky, ale za tu cenu si myslím nic moc lepšího není(nebo tehdy nebylo)...
sentio

Příspěvekod Jirik » 3. říjen 2017 21:47

Jo, to je to pravé rozhodnutí, který stativ pořídit, na jakou práci a k jakému účelu..., lehký, těžký, karbonový, levný, drahý, střední třídu, kdo se s tím harampádím má pořád tahat... no ale, výsledek je u každé třídy ve výsledku vidět... A teď babo raď...
Jirik

Reputace: +38

Příspěvekod PandaWild » 3. říjen 2017 21:56

Transportní délka 77 cm, váha 4,5 kg, to asi pak člověk vypadá jak golfista tahat se s takovým pytlem přes rameno. Nebo spíš tenhle stativ jen do studia, a na cesty nějaký malý lehký?
PandaWild

Reputace: +1981

Příspěvekod Jirik » 3. říjen 2017 21:58

Proč o tom píší, ty levné stativy jsou opravdu jen na zkoušku, ty těžké nejsou moc přenosné a mobilní, ale účel splní dobře, karbonové, kdo na němá... no ale, nová technika přeci jenom se svojí motorizovanou stabilizací čípu nezahájí, a tak je naděje, že stativ do budoucna, nebudete skoro potřebovat... tudíž udržíte v ruce i 1 sc. a to je co říct..., pokud potřebuješ delší čas, a netřesou se ti ruce, pak stativ potřebuješ... Toto nejsou keci, to je realita z praxe s novou axis stabilizaci (u Sony a Panasonic), a nejednase o reklami keci, to bych si nový foťák nepořizoval... No, teď raději nechávám svůj stativ doma a místo něj tahám několik skel pro případné použití... No teď jsem nechtěl dát ránu příznivci koupě Panasonicu G7, ale nový G80/85 je opravdu za tu cenu někde jinde, tedy napřed asi o dva roky před konkurencí se stativem na zádech...
Jirik

Reputace: +38

Příspěvekod ivusakzkrabice » 4. říjen 2017 09:36

Potřebovala bych takový stativ, který většinou bude sloužit doma na focení jídla, zátiší. Hlavní je stabilita a možnost fotit bez problémů i na výšku, což můj (to jest ten první a zatím jediný stativ) sice umí, ale zrcadlovka z toho klouže (prostě moc plastu na tý hlavě je), takže pokud něco doporučíte, tak budu ráda
ivusakzkrabice

Reputace: +738

Příspěvekod Zmrzlinář » 4. říjen 2017 09:43

ivusakzkrabice píše:Potřebovala bych takový stativ, který většinou bude sloužit doma na focení jídla, zátiší. Hlavní je stabilita a možnost fotit bez problémů i na výšku, což můj (to jest ten první a zatím jediný stativ) sice umí, ale zrcadlovka z toho klouže (prostě moc plastu na tý hlavě je), takže pokud něco doporučíte, tak budu ráda

Pokud mohu poradit, já jsem si před 14 dny koupil tento stativ - Vanguard Alta Pro 2+ 263AB 100, je dražší, ale opravdu velmi pevný, vše kovové, udrží to snad 7 Kg. Opravdu i těžkej objektiv to v té hlavě spolehlivě drží. Je flexibilní, na jídlo ideál, středový sloupek se dá vychýlit a klidně i otočit. Koupil jsem to u megapixelu. (http://www.vanguardworld.cz/photo_video ... ab100.html)

K tomu jsem si koupil světlo Aputure Amaran AL-H160 LED - na doma na svícení na jídlo moc dobrý, hodně to svítí, hodí se to i na video. (https://www.bhphotovideo.com/c/product/ ... amera.html)
Zmrzlinář

Příspěvekod castyhost » 4. říjen 2017 09:53

domu si vem velkou tezkou shitku s dobrou hlavou, saněma
na ven si vem nejakej lehkej skladnej hitech
castyhost

IP: 92.240.163.2xx

Reputace: 0

PředchozíDalší