Blackbox nebo klasické nahrávání??

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Blackbox nebo klasické nahrávání??

Příspěvekod Majk88 » 14. květen 2020 17:12

Čaute, začínám si více rozjíždět video portfolio. Jsem kameraman a mám spoustu záběrů, které se dají použít pro fotobanky.

Našel jsem možnost dávat videa na Blackbox. Mám tam zatím asi 100 videí. Nicméně, co myslíte? Je lepší nahrávat klasicky například na Shutter, Pond5, ... nebo právě přes Blackbox? Jde mi o to jestli má tradiční nahrávání nějakou výhodu oproti jednoduchosti Blackboxu, který to za mně nahraje na Shutterstock, Pond5, Adobe, a Storyblocks jedním kliknutím?
Hodnocení: 0
www.majkportfolio.com
"Graphic Design is my passion"

Můj Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCfq2wfheTSWhougx_BLhEbw
Uživatelský avatar
Majk88
 
Příspěvky: 556
Registrován: 5. květen 2013 20:26

Reputace: +40

Re: Blackbox nebo klasické nahrávání??

Příspěvekod Egeris » 14. květen 2020 19:11

Z každého případného prodeje jim dáš 15% a ještě ani nemáš kontrolu nad svým portfoliem... já bych do toho nešel. ;)
+Berunin, +Marsan Hodnocení: +2
Egeris
 
Příspěvky: 295
Registrován: 21. duben 2017 06:33

Reputace: +77

Re: Blackbox nebo klasické nahrávání??

Příspěvekod shalom3 » 14. květen 2020 20:20

Taky si myslím. Já na videa používám Stocksubmitter, jdou v tom oklíčovat. 33 submitů/měs. zdarma a nahrání na fotobanky je v podstatě také na pár kliků. Než se to nahraje, tak si člověk uvaří kafe ;)
+Berunin Hodnocení: +1
Uživatelský avatar
shalom3
 
Příspěvky: 3756
Registrován: 1. březen 2014 22:50

Reputace: +860

Re: Blackbox nebo klasické nahrávání??

Příspěvekod Bananaboy » 15. květen 2020 09:48

shalom3 píše:Než se to nahraje, tak si člověk uvaří kafe ;)

Závidím.
Mne sa jedno video nahráva cca 4 hodiny, takže stihnem zájsť do obchodu, navariť obed, najesť sa, poliať záhradu, nakŕmiť sliepky a zobrať im vajíčka, pozrieť nejaké tutoriály na Youtube a ešte si pol hodinku zdriemnuť. :lol:
Hodnocení: 0
http://tiny.cc/onemanvideos
Uživatelský avatar
Bananaboy
 
Příspěvky: 3437
Registrován: 8. duben 2013 19:18
Bydliště: Slovensko

Reputace: +986

Re: Blackbox nebo klasické nahrávání??

Příspěvekod Majk88 » 15. květen 2020 09:58

Otázka?....mě už dlouhodobě u Stocksubmiteru vyskakuje že se mám přihlásit na Shutterstock vyskakuje to jako zmenšenina stránky na šutru. Už mě to otravuje, protože musím zadat uživatelské heslo login a chce to po mě ověření pomocí obrázků. Chvíli v pohodě a pak to vyskočí po chvíli znovu.
Hodnocení: 0
www.majkportfolio.com
"Graphic Design is my passion"

Můj Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCfq2wfheTSWhougx_BLhEbw
Uživatelský avatar
Majk88
 
Příspěvky: 556
Registrován: 5. květen 2013 20:26

Reputace: +40

Re: Blackbox nebo klasické nahrávání??

Příspěvekod PandaWild » 15. květen 2020 11:37

Bananaboy píše:
shalom3 píše:Než se to nahraje, tak si člověk uvaří kafe ;)

Závidím.
Mne sa jedno video nahráva cca 4 hodiny, takže stihnem zájsť do obchodu, navariť obed, najesť sa, poliať záhradu, nakŕmiť sliepky a zobrať im vajíčka, pozrieť nejaké tutoriály na Youtube a ešte si pol hodinku zdriemnuť. :lol:
To bys měl rychlejší to video tam přepsat ručně v HEX kódu. :shock:
Hodnocení: 0
Uživatelský avatar
PandaWild
 
Příspěvky: 6734
Registrován: 22. listopad 2013 12:03

Reputace: +1772

Re: Blackbox nebo klasické nahrávání??

Příspěvekod Majk88 » 15. květen 2020 11:55

Ještě otázka?...jak je to s různýma model release? ... Když to nahraju přes Stocksubmiter tak musím pokaždé nahrát model release pro tu danou FB? Nebo můžu použít nějaký třeba univerzální, který můžu přiložit do všech fotobank?
Hodnocení: 0
www.majkportfolio.com
"Graphic Design is my passion"

Můj Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCfq2wfheTSWhougx_BLhEbw
Uživatelský avatar
Majk88
 
Příspěvky: 556
Registrován: 5. květen 2013 20:26

Reputace: +40

Re: Blackbox nebo klasické nahrávání??

Příspěvekod shalom3 » 15. květen 2020 12:55

Majk:
To, co píšeš ohledně Shutterstocku, se mi stávalo dřív u Adobe. Zkus jim napsat na podporu přes tlačítko uvnitř Stocksubmitteru.
Co se týká těch model release, tak bohužel nevím, já nemám věci, které by to vyžadovaly. Takže s tím nemám zkušenosti ani vzhledem k přímému nahrávání na jednotlivé fb ani vzhledem k Stocksub. Ale nějak by se to mělo nechat obsloužit hromadně, protože se dá nastavit nějaká složka pro tyto dokumenty. Snad info doplní někdo jiný zde nebo jim napiš i tento dotaz.
Hodnocení: 0
Uživatelský avatar
shalom3
 
Příspěvky: 3756
Registrován: 1. březen 2014 22:50

Reputace: +860

Re: Blackbox nebo klasické nahrávání??

Příspěvekod admin » 15. květen 2020 15:02

Majk88 píše:Ještě otázka?...jak je to s různýma model release? ... Když to nahraju přes Stocksubmiter tak musím pokaždé nahrát model release pro tu danou FB? Nebo můžu použít nějaký třeba univerzální, který můžu přiložit do všech fotobank?


Tady máš odkaz na různé univerzální MR: http://fotobanky.cz/co-to-je-model-release
Hodnocení: 0
Fotograf, grafik, fotobankéř na volné noze a místní admin | fotobanky.cz | ilustrator.cz | dubanci.cz
Uživatelský avatar
admin
Site Admin
 
Příspěvky: 1856
Registrován: 3. duben 2013 09:17

Reputace: +471


Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé