Pavson píše:No dobrá pokud nejsem plátce DPH.. tak co mám do formuláře kde je kolonka DIČ vložit..
Bud nic, nebo CZ+RC bez lomitka, tedy napr. CZ7501010001
Ale pokud u toho podnikas, typicky ve sluzbach "od stolu", tedy jako napr. grafik, IT, webar a co ja vim co jeste se da delat od stolu, tak bych s tim byl sakra vopatrnej, nebo si zadelas na kontrolu. Ja treba aktualne dokoncil rozdelanej projekt z lonska a vypada to, jak kdybych na ty Corele jeste vydelal. I kdyz realne sedim doma a misto startu nasmlouvanejch dalsich projektu mam akorat tak prdlajs a jedou jen bezny vzdaleny servisy (IT).
...
Nejde o to, ze by po tobe chteli zpatky tu podelanou almuznu, kterou si normalni clovek vydela za tyden, ale o to, ze poslednich par let kontrolori "si na sebe musi vydelat" a budou se ti nimrat v pi*ovinach a pak ti najdou nepriznany 3 stovky pred 3ma lety, kdyz ti zakos omylem zaplatil navic a ty sis toho nevsim a nezauctoval si to jako mimoradny prijem (nebo jak se tomu v ty ucetni hantyrce spravne rika) protoze si vychazel z knihy vydanych faktur a ucetni si to spatne odskrtnula.