Danění přímů z fotobank

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Re: Danění přímů z fotobank

Příspěvekod vladov » 3. září 2021 15:51

Ja postupujem na Slovensku podľa autorského zákona, nie som SZČO a daním príjmy v daňovom priznaní, viď:
https://www.podnikajte.sk/dan-z-prijmov/zdanenie-prijmu-z-fotobanky
Hodnocení: 0
vladov

Reputace: +4

Příspěvekod PandaWild » 3. září 2021 15:57

Je to tam dobře vysvětlené a asi většina bude platit i v ČR, zřejmě vyjma odvodu pojišťovnám.
PandaWild

Reputace: +1964

Příspěvekod totals » 28. říjen 2021 08:43

nevíte někdo jak je to s fotobankou depositphotos? Vypadá to, že ji koupila holandska spolecnost vistaprint. nemate tuseni, jestli budou vyplaty chodit stale z USA, nebo nyni z holandska a tudiz pribyde povinnost stat se identifikovanou osobou?
totals

IP: 185.71.233.1xx

Reputace: 0

Příspěvekod Neznamy » 28. říjen 2021 09:18

totals píše:nevíte někdo jak je to s fotobankou depositphotos? Vypadá to, že ji koupila holandska spolecnost vistaprint. nemate tuseni, jestli budou vyplaty chodit stale z USA, nebo nyni z holandska a tudiz pribyde povinnost stat se identifikovanou osobou?

To přeci vůbec není důležité. Důležité je, že se jedná o "jedno z nejlepších Pracovních míst pro LGBTQ Equality". Co akvizice udělá s businessem a jak to ovlivní přispěvatele je úlně fuk. O peníze přeci v podnikání nejde, jde o to aby se všichni měli rádi. :roll:
+PandaWild, +shalom3 Hodnocení: +2
Neznamy

Reputace: +58

Příspěvekod PandaWild » 28. říjen 2021 09:30

Já to chápu tak, že Vistaprint se sice stává hlavním investorem, ale sídlo správce Depositphotos stále zůstává v USA, tak by se snad nic měnit nemělo a i nadále by měli DPH s EU zákazníky řešit oni. ... si myslím (v článku upřesnili, že Vista není holandská firma, ale irská, což pro nás nic nemění) . I na www stránkách Depositphotos i nadále uvádějí sídlo v USA.
PandaWild

Reputace: +1964

Příspěvekod totals » 28. říjen 2021 09:36

PandaWild píše:Já to chápu tak, že Vistaprint se sice stává hlavním investorem, ale sídlo správce Depositphotos stále zůstává v USA, tak by se snad nic měnit nemělo a i nadále by měli DPH s EU zákazníky řešit oni. ... si myslím (v článku upřesnili, že Vista není holandská firma, ale irská, což pro nás nic nemění) . I na www stránkách Depositphotos i nadále uvádějí sídlo v USA.

moc dekuju za odpoved :)
totals

IP: 185.71.233.1xx

Příspěvekod Painter » 29. říjen 2021 07:56

PandaWild píše:... ale irská, což pro nás nic nemění...

Platí tedy prosím i pro Alamy, že už je bez DPH? Nevím jak to po tom brexitu je.
Painter

IP: 178.255.168.xx

Příspěvekod Neznamy » 29. říjen 2021 09:24

Painter píše:
PandaWild píše:... ale irská, což pro nás nic nemění...

Platí tedy prosím i pro Alamy, že už je bez DPH? Nevím jak to po tom brexitu je.

Za Alamy už se žádné souhrnné hlášení nepodává: "Pro služby poskytnuté do Spojeného království od 1. 1. 2021 již neplatí povinnost podat souhrnné hlášení." viz zde:
https://www.financnisprava.cz/assets/cs ... 210101.pdf

Mám to v praxi ověřené - formulář s údaji od Alamy mi neprošel.
Neznamy

Reputace: +58

Příspěvekod Painter » 29. říjen 2021 16:23

Dobře, díky.
Painter

IP: 178.255.168.xx

Příspěvekod ivusakzkrabice » 11. únor 2022 17:52

Tak teď nevím, zda jsem fakt už úplně blbá, nebo fakt nejde vyplnit daňové přiznání za rok 2021. Vždycky jsem to vyplňovala na začátku února přes EPO na webu finanční správy, nyní je tam nějaký elektronický formulář, který se mi automaticky otevře s rokem 2020 a když chci změnit na 2021, tak to napíše: formulář není určen pro zadávané období. Pro zdaňovací období roku 2021 bude možné podávat až v průběhu února 2022.
ivusakzkrabice

Reputace: +734

PředchozíDalší

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse