Evropské fotobanky

Pochlubte se svými úspěchy, zanadávejte na fotobanky, upozorněte na novinky

Evropské fotobanky

Příspěvekod Jan Kusý » 8. leden 2015 12:39

Ahoj, chtěl bych poprosit o info jak je to s DPH - mám většinou fotobank v USA nebo mimo Evropu, ale zajímají mě ty malé - např. stockfresh, yaymicro, cutcaster, crestock, mostphotos, pak ještě alamy. Chci se zeptat kdyby mě posílali výplatu, jak je to s DPH?Musím být prý zaregistrovaný jako osoba identifikovatelná k dani, kolik je v tom papírování?
Díky za info kterou jsou evropské, tam případně zruším účet a je to
Hodnocení: 0
Jan Kusý

IP: 217.77.161.xx

Reputace: 0

Re: Evropské fotobanky

Příspěvekod styna » 8. leden 2015 12:55

Jan Kusý píše:Ahoj, chtěl bych poprosit o info jak je to s DPH - mám většinou fotobank v USA nebo mimo Evropu, ale zajímají mě ty malé - např. stockfresh, yaymicro, cutcaster, crestock, mostphotos, pak ještě alamy. Chci se zeptat kdyby mě posílali výplatu, jak je to s DPH?Musím být prý zaregistrovaný jako osoba identifikovatelná k dani, kolik je v tom papírování?
Díky za info kterou jsou evropské, tam případně zruším účet a je to

V této diskuzi se možná něco dozvíš.
Krátký výňatek: Neprodávej přes žádnou fotobanku se sídlem v rámci EU, jinak jsi povinen stát se plátcem DPH či osobou identifikovanou k dani, musíš vyplnit stohy papírů a platit měsíční zálohy na DPH = absolutně se to nevyplatí pokud nemáš příjmy z fotobank v EU minimálně v řádech desítek tisíc.
styna

Reputace: +40

Příspěvekod Jan Kusý » 8. leden 2015 12:58

Díky moc, to jsem četl, ale já spíš potřebuji vědět které jsou evropské abych je zrušil
Jan Kusý

Příspěvekod styna » 8. leden 2015 13:09

Jan Kusý píše:Díky moc, to jsem četl, ale já spíš potřebuji vědět které jsou evropské abych je zrušil

Já vím jen o Mostphotos a Pixmac.
styna

Reputace: +40

Příspěvekod Jan Kusý » 8. leden 2015 13:13

a třeba stockfresh a yaymicro, alamy?Díky za info.
Mostphotos mám, ale tam myslím jde zatrhnout aby se to neprodávalo a nebo to úplně zrušit a je to, poprosím ještě o názor někoho dalšího...
Jan Kusý

Příspěvekod Jan Kusý » 8. leden 2015 13:17

Tak jsem našel zajímavý článek a jsme asi úplně v klidu pokud je to pravda:o)
prosím všichni fotobankéři přečíst.o) zní to i docela logicky což se mě na EU nezdá.o)

http://stockphotography.cz/novela-k-dph ... deje-v-eu/
Jan Kusý

Příspěvekod vladov » 8. leden 2015 13:23

ak predávaš cez európske, zaregistrovať sa máš, je to aj v tom článku
vladov

Reputace: +4

Příspěvekod Jan Kusý » 8. leden 2015 13:29

Trochu si protiřečí ten začátek a konec

Zřejmě jediný rozumný způsob jak DPH a MOSS obejít je využití prostředníka mimo EU. V případě fotobank se tak již děje automaticky, protože sama fotobanka je prostředník odpovědný za účtování DPH a přiznávání MOSS. Takže pokud prodáváte výhradně přes fotobanky, nic se pro vás nemění.

to by logicky znamenalo že se registrovat nemusíš.....
Jan Kusý

Příspěvekod Jan Kusý » 8. leden 2015 13:30

Spíš by mě zajímal ten zbytek fotobank které jsem psal - které jsou evropské a hotovo.
Jak se jinak ruší členství?Jen jim stačí napsat e-mail nevíte?
Jan Kusý

Příspěvekod Ravennka » 8. leden 2015 13:40

Nechci kecat, ale osoba identifikovaná k dani moc papírování nebude... viz http://www.jakpodnikat.cz/identifikovan ... -k-dph.php a přilehlé - tj. jeden papír na úřadě (žádost) a pak když přijde výplata (většinou se dá nastavit kdy poslat, takže dejme tomu jednou ročně), tak podám hlášení (tj. tak dva papíry i s tím papírem pro EU) a hotovo =)
Pokud dělají EU fotobanky nějaký výraznější podíl ze zisku, tak netřeba se tohohle bát imho =)

BTW s tím, že fotobanka je prostředník a netřeba řešit je to myšleno pro Fb se sídlem mimo EU - tj. třeba Fotolia Ti prodá něco na Slovensko, ale Ty to neřešíš, protože Fotolia má sídlo v USA ;) tady vznikala na fóru absurdní panika, že se bude muset řešit každý prodej přes Fb, tak to tam imho chtěl vypíchnout, že opravdu netřeba.
Ravennka

Reputace: +750

Další

Zpět na Všeobecná fotobanková diskuse